4 Lezzetli Ispanak Tarifi 

4 Lezzetli Ispanak Tarifi 

Son Güncelleme: 17 Nisan, 2018

Çocukları sebzeye alıştırmak ebeveynliğin en zor görevlerinden biri olabilir. Ancak çocuklara sebze yedirmenin ve sevdirmenin bazı püf noktaları var. Lezzetli ıspanak tariflerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. Çocukların sebzeye burun kıvırması oldukça rastlanan bir durumdur. Ebeveynlerin çoğu ise bu durumun, çocuklarının sağlığı üzerindeki etkisinden endişe ediyor.

Kimisi tadı, kimisi görünüşü için sebze yemeyi reddeder. Sebebi ne olursa olsun, çocuklar sebze yeme konusunda pek istekli değildirler.<

Bu durumun aslında mantıklı bir açıklaması var. Hem çocuklar hem de yetişkinler tatlı başta olmak üzere bazı tatları daha çekici bulurlar.

Bazı yeşil sebzeler başta olmak üzere acı tatları içgüdüsel olarak reddediyoruz; çünkü acı bir çocukluk mekanizması olarak “zehir” ile ilişkilendirilmiştir.

Ancak, bu durumu tersine çevirmenin yolları da var. Lezzetli ve kolay sebze tarifleri için işte bir kaç fikir.

Ispanaklı 4 lezzetli yemek tarifi

Yemek konusundaki deneyimlerimiz sadece tat ve koku ile sınırlı değildir. Diğer duyular da önemli rol oynar. Görme, kuşkusuz en önemlilerinden biridir.

Başka bir deyişle, çoğu zaman aynı malzemeler farklı şekilde sunulduğunda göze daha çok hitap edebilir.

Lezzetli ıspanaklı tariflerin arkasında yatan fikir de, sebzeleri yeni ve heyecan verici bir şekilde hazırlamaktır. Yemeği hazırlarken çocukları da bu sürece dahil etmek de aynı şekilde yardımcı olacaktır.

1. Ispanaklı börek

İlk olarak, doğranmış ıspanakları pişirin. Ardından süzün ve suyunu sıkın. 2 yumurta, 60 gram un ve 60ml sütü karıştırın. Tat vermesi için tuz ve karabiber ekleyin.

Son olarak, karışımı küçük köfteler haline getirin ve her iki tarafı da altın rengi olana kadar bir tavada yağda kızartın. Börekleri sıcak veya soğuk, herhangi bir sosla servis edebilirsiniz.

Bazı yeşil sebzeler başta olmak üzere acı tatları içgüdüsel olarak reddediyoruz

2. Ispanaklı gnocchi

Herkes gnocchi’yi sever. Bu klasik ve rahatlatıcı İtalyan yemeği, çocuğunuz fark etmeden beslenmesine daha fazla sebze eklemenin en iyi yoludur. Hatta, ıspanağın yeşil rengi gnocchi’yi daha çekici hale getirebilir.

gnochhi

Bu ıspanaklı lezzetli tarifi yapmak için, öncelikle yeşillikleri (yaklaşık 500 gr) yıkayın, tatlandırın ve pişirin. Ardından ıspanakları blenderdan geçirin. Daha sonra 1 kg patatesi kaynatın (besinlerini korumak için kabukları ile pişirin), soyup püre haline getirin.

Patates püresi hazır olduğunda, ıspanak ile karıştırın ve 150 gr un ekleyin. Pürüzsüz bir hamur oluşturmak için karıştırın.

Son olarak, bu hamuru gnocchi yapmak ve normalde yaptığınız gibi pişirmek için küçük parçalara ayırın. Çocuklarınız çok sevecek!

3. Ispanaklı Köfte

Bu tarif en lezzetli ve en kolay tariflerden biridir. Çocuklar da köfteleri pişirmeye yardımcı olabilirler.

Bir kasede, 400 gr ve kıymayı ve doğranmış ıspanakları karıştırın. Yeşillikleri el ile doğrayabilir veya bir blender kullanabilirsiniz. Yumurtayı bir kasede kırın.

İki dilim ekmeği (kenarları olmadan) bir kasenin içine yerleştirin. Ekmek sütü emdiğinde, kıymayı ve ıspanakları kaseye koyun.

Her şeyi karıştırın ve karışımı köfteler haline getirin. Köfteleri una batırın, ardından içine çırpılmış yumurtayı ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Son olarak köfteleri kızartın.

Köfteleri aynı zamanda biraz sebze suyuyla kısık ateşte pişirebilirsiniz. İstediğiniz yöntemi seçip sosa batırıp yiyebilirsiniz.

Başka bir ipucu: beyaz et tercih ediyorsanız, aynı tarifi tavuk kullanarak da yapabilirsiniz. Çocuklarınız parmaklarını yiyecek!

ıspanak köfte

4. Ispanaklı pesto soslu makarna

Bu ıspanaklı tarife çocuğunuz kesinlikle bayılacak. Peki neden? Hemen hemen tüm çocuklar makarnayı sever. Bu lezzetli sos ile deneyin. Çocuğunuz sebze yediğinin farkında bile olmayacak.

İşte nasıl yapılacağı: Fesleğenli geleneksel pesto sosu yapmak yerine, ıspanakla hazırlayın. 200 gr taze ıspanağı pişirin, sonra 30 gr ceviz, 30 gr soyulmuş badem, 60 gr parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın.

Pesto sosunu yapmak için her şeyi karıştırdığınızda baharat ekleyin. İstediğiniz makarnayı pişirin ve bu kadar! Çocuklarınızla birlikte afiyetle yiyebileceğiniz kolay ve besleyici bir yemek.

Bu tarifler ıspanak kullanmaya odaklı olsa da, diğer sebzelerle de deneyebilirsiniz. En önemli şey, çocuklarınızın beslenmesine çeşit ve değer katmak.

Ayrıca, lezzetli tariflerleri hazırlarken çocuklarınız da size yardımcı olabilir. (bir yetişkin gözetiminde). Çocuğunuzla birlikte vakit geçirmenin harika bir yoludur.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición. Recomendaciones de consumo para la población infantil por la presencia de nitratos en hortalizas de hoja.
  • Federación Española de la Nutrición. Espinacas.
  • Lind MV., Larnkjaer A., Molgaard C., Michaelsen KF., Dietary protein intake and quality in early life: impact on growth and obesity. Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 2017. 20 (1): 71-76.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.