Kızlar Süper Kahraman Olmalı, Prenses Değil

Kızlar Süper Kahraman Olmalı, Prenses Değil

Son Güncelleme: 04 Mayıs, 2018

Kadınların toplumdaki rolünü değiştirmek, babaların ve annelerin görevidir. Kızlar birer süper kahraman gibi yetiştirilmeli, prenses gibi değil. Peki bunun nasıl yapılacağını biliyor musun? Size bazı ipuçları vereceğiz.

Kızlar süper kahraman olmalı, prenses değil

Kızlar her kültürde farklı şekilde yetiştirilir. Geçmişte insanlar, erkeklere cesur ve güçlü olduklarını; kızlara da hassas, kırılgan ve mükemmel olduklarını söyleyerek yetiştirirlerdi. Neyse ki bu kültür artık değişti. Artık erkekler ve kızlar eşit ve aynı haklara sahipler.

Toplumsal cinsiyet temelli kalıplardan ve ön yargılardan kurtulmak için çocuğunuz, her iki ebeveyninin de kendi eğitiminde ve evde önemli bir rolü olduğunu görmesi gerekir.

Anneler olarak, kızlarımıza her zaman en iyi tavsiyeleri vermeye çalışırız. Bununla birlikte, sadece güçlü kadınların çocuklarına öğütlediği bazı şeyler vardır: Korkak bir karaktere sahip olmamak ve herhangi birinin yaptığı aptalca bir şeye sessiz kalmamak. Unutmayın ki kızınızın takip edeceği rol modeli sizsiniz.

Bize anneliği öğreten bir kitap olmadığını biliyoruz. Yine de, küçük süper kahramanınıza, kendisine değer vermesini ve bunun nedenlerini öğretmeyi asla unutmayın.

Genç yaşlardan itibaren kendi kararlarını kendileri veren kızlar, her zaman kendilerinden emin olurlar.

kostümlü kız çocukları

Kızınızı bir süper kahraman yapmanın anahtarları

Yeni kadınların gelişiminde anahtarın sevgi olduğunu unutmayın

Kızınıza hiç kimsenin, kalbini incitmesine izin vermemesi gerektiğini, asla kendini hor görmemesini ve kendini sevmeyi asla unutmaması gerektiğini öğretmelisiniz.

Ona kadınsı ve narin olmayı öğretmenin yanı sıra fiziksel olarak da güçlü ve sağlıklı olmayı öğretin

Kızınızın egzersiz yapmayı, sağlıklı yemekler yemeyi bilmesi ve kendini nasıl savunacağını öğrenmesi gerekir.

Fiziksel olarak güçlü olan bir kadının güçlü bir akla ve güçlü bir ruha sahip olması daha olasıdır.

Spor yapmanın sonucunda vücudunu güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda hedeflerine ulaşmak ve bedenine hükmetmek için gerekli güce sahip bir kadın olur.

Kadınsı ve hassas olmak, fiziksel güç ve sağlıktan vazgeçmek zorunda olduğu anlamına gelmez.

Evde eşitlik

Çocuklarımız babalarının evdeki işleri yapmada annelerine yardımcı olduklarını gördüklerinde, cinsiyetin önemli olmadığını ve ev işlerinin aile üyeleri arasında eşit olarak paylaşılması gerektiğini anlarlar.

Kızınıza bir hata yaptığında, onun yanında olacağınıza dair güvence verin

Kadınların paylaştığı en büyük sorunlardan biri, kendimize ne kadar az değer verdiğimiz ve diğer kadınlara ne kadar az tahammül edebildiğimizdir. Kızınızın özgüvenini, öz saygısını ve zekasını inşa etmesine yardımcı olun.

Korkularınızı geride bırakırsanız, hayallerinizi yaşamak için daha fazla alana sahip olacaksınız.

-Marilyn Monroe-

Kadınların filmlerdeki rolü

Kızlarımız sürekli olarak evdeki, okuldaki, filmlerdeki ve televizyondakileri taklit etmek için bir arayış içindedirler. Çok küçük yaşlardan itibaren, kızlar rol model olarak, sürekli kurban olan narin kadınları değil, kendilerini savunabilecek kapasitede, güçlü ve bağımsız kadınları örnek almaları gerektiğini anlamalıdırlar.

Yıllar önce, filmlerdeki kadın karakterler sadece ana karakteri tamamlayıcı ve ikincil rollerde oynuyorlardı. Dahası, nadiren lider rolünde oynasalar bile, onları zorlu durumlardan kurtarmaları için bazı “centilmenlerin” yardımına ihtiyaçları vardı.

Ne yazık ki, çocuk filmleri de bu konuda istisna değildi ve kadın rolleri çoğunlukla güçlü ve cesur bir adam tarafından kurtarılması gereken savunmasız prensesler olarak temsil edildiler.

kız kahramanlı çizgi filmler

Bu rol artık bugünün dünyasında değişiyor. Kızların ana karakterlerle özdeşleşebildiği çok sayıda çizgi film, televizyon dizisi ve sinema filmi var. Onlar güçlü karakterler, savaşçılar ve süper kahramanlar olarak temsil ediliyorlar. Onlar bir erkeğin gelip kendilerini o zorlu durumlardan kurtarmasını beklemiyor, kendileri çabalıyorlar.

Bu konuda aşağıdaki filmleri örnek verebiliriz:

  • Frozen (Karlar Ülkesi)
  • Mulan
  • Brave (Cesur)
  • Tangled (Karmakarışık)
  • Matilda
  • Spirited Away (Ruhların Kaçışı)
  • Lilo ve Stitch
  • Powerpuff Girls
  • Wonder Woman (Muhteşem Kadın)

Sonuç olarak; cesur, bağımsız ve kendinden emin kadınlar yetiştirmek için çalışmalıyız, dünyadaki her şeyden korkan ve kendilerini kurtarması için bir prens bekleyen prensesler değil.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.