Asla Çocuğunuz Ve Eski Eşiniz Arasına Girmeyin

Asla Çocuğunuz Ve Eski Eşiniz Arasına Girmeyin

Son Güncelleme: 17 Haziran, 2018

Eski eşinizin çocuğunuzla ilişkisini engelleyen hiçbir şey olmamalıdır, en azından sizin neden olduğunuz bir şey olmamalıdır.

Boşanma sebebiniz ne olursa olsun, eski eşiniz ne kadar iyi ya da kötü bir koca olmuş olursa olsun, çocuklarınızın babalarıyla olan ilişkisine müdahale etmek için hiç bir mazeretiniz olamaz.

Siz ve eşiniz ayrılmaya karar verdiyseniz, çocuklarınızı ebeveynlerinin ayrılığını mümkün olan en iyi ve sağlıklı şekilde karşılamaya hazırlamalısınız. Hayatta en çok sevdikleri iki kişi arasında çatışma devam etmemelidir.

Bir anne olarak rolünüzü yerine getirin. Bunun yanında bir de baba rolünü üstlenmeye kalkmayın.

Siz, çocuğunuzun annesi olarak, onun yetişmesi ve esenliğinden sorumlu ana kişilerden birisiniz ama tek kişi değilsiniz.

Çocuğunuzun babası da çocuğunuza maddi bakımdan destek olmak, onun fiziksel ve zihinsel sağlığı, eğitimi ve korunması konusunda endişe duymalıdır.

Her sabah çocuğunuzu uyandırıp kahvaltısını yaptırmak sizin göreviniz ise, çocuğunuzun temiz olduğundan emin olun, saçlarını tarayıp giysilerini güzelce giydirin. Çocuğu okula bırakmak ya da okuldan almak ise babasının sorumluluğu olabilir.

Çocuğunuzun babası olarak eski eşinizin, sorumluluklarınızı paylaşmasına izin verin. Hazır bunu yapmışken, çocuğunuzun babasıyla vakit geçirmekten zevk almasına izin verin.

boşanmış aile

Onların eğitimi, bakımı, eğlencesinden sorumlu tek kişi, tek şefkat ve kaliteli zaman kaynağı olmayı istemezsiniz.

Sağlığını, refahını ya da yaşamını olumsuz yönde etkilemediği ya da eski eşiniz çocuğunuza kötü örnek olmadığı sürece, birlikte olmak istediklerinde çocuğunuz ve babasına engel olmamalı ya da bu amaçla bahaneler üretmemelisiniz.

“Bir çocuğun, onun bakımıyla ilgilenecek bir anne ve babaya sahip olma hakkı vardır; onu sevecek, büyütecek ve ona hayat boyunca güven ve emniyetle yürümesi için destek olacak bir anne babaya. ”

Sırf artık farklı evlerde yaşıyorsunuz ve bir zamanlar kurduğunuz evlilik artık bitti diye çocuğunuz, babasının fiziksel yokluğu nedeniyle acı çekmemelidir. Her çocuğun bir babaya sahip olmaya, özellikle de artık onlarla birlikte yaşamayan bir babayla zaman geçirmeye hakkı vardır.

Siz ve Eski Eşinizin İlerlemek İçin İhtiyacınız Olan Şey?

çocuk ve eski eş

“Bir çocuğun, kısa süre önce sona eren bir evliliğin sonuçlarından zarar görmemesini sağlamanın en iyi yolu, güvende olduklarını ve sevildiklerini hissettirmek, onlara ihtiyaç duydukları ilgiyi göstermektir. ”

Eşinizle artık boşanmış olsanız ve bir zamanlar kocanız olan kişi artık sadece çocuğunuzun babası olsa bile, çocuğunuz ve eski eşiniz arasındaki ilişkiye müdahale etmeye hakkınız yoktur.

Geçmişte sevdiğiniz o kişiyi incitmek ya da kırmak istememelisiniz. Özellikle de çocuğunuzun önünde. Ne olursa olsun, böyle davranmamalısınız.

Artık çekirdek bir aile olmamanıza rağmen, ortak bir hedefiniz ve yaşamınız boyunca sizi bir arada tutacak bir önceliğiniz olduğunu unutmayın.

Çocuğunuzun duygusal istikrarını ve mutluluğunu sürdürmek için sizin ve eski eşinizin mutabık olabilmesinin bir yolunu bulun. Aşağıdaki kurallar size yardımcı olabilir:

  • Ebeveynler, çocuğu yetiştirme sorumluluğunu paylaşmalıdır.
  • Birbirinize asla saygısız davranmayın, özellikle de çocuğunuzun önünde.
  • Çocuğunuzun huzurunda, eski eşiniz hakkında kötü konuşmayın.
  • Çocuğunuzun görüş ve duygularını ikiniz birlikte dinleyin. Çocuğunuzdan daha önemli bir şey yoktur.
  • Ayrılmış olmanıza rağmen, siz ve eski eşinizin onu çok sevdiğini ve yaşamlarında ona destek olmaya devam edeceğinizi çocuğunuza göstermeli ve söylemelisiniz.
  • Yetişkinler olarak yaşadığınız anlaşmazlıklara hiçbir zaman çocuğunuzu dâhil etmeyin.
  • Çocuğunuzu asla birbirinize zarar vermek için bir silah olarak kullanmayın.

Çocuğunuzla Eski Eşiniz Arasında

Çocuğunuz ile eski eşiniz arasında sevgi, sağlıklı iletişim, güven, saygı ve hayranlıktan başka bir şey olmamalıdır. Bu bağı güçlendirmek için elinizden gelen her şeyi yapın.

“Bir anne ve baba anlaşmazlıklarını bir kenara bırakıp çocuklarına öncelik vermeye her zaman istekli olmalıdır.”


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.