Bebeğimin çantasında mutlaka olması gereken şeyler nelerdir?

Bebek çantası sevgiyle hazırlanmış bir eşyadır. Her anne doğacak yavrularının eşyalarını toplamaya başlamak konusunda oldukça heyecanlıdır, bu yüzden doğumdan aylar önce gerekli eşyalar satın alınır.
Bebeğimin çantasında mutlaka olması gereken şeyler nelerdir?

Son Güncelleme: 19 Ağustos, 2018

Piyasada, çoğu sadece tasarım ve renk bakımından farklılık gösteren sayısız bebek ürünü mevcuttur; kalite ve fiyat bakımından farklar olmasıyla birlikte almak zorunda olmadığınız bazı eşyalar da vardır. Bu anlamda, anne, yaşadığı büyülenmeye bağlı olarak, çok da ihtiyaç olmayan şeyleri satın alabilir.

Her zaman tam olarak neye ihtiyacımız olduğunu söyleyen bir listeye sahip değiliz, hatta yeni annelerin bu konuda hiçbir fikri olmayabilir bile. Neyse ki, bu konuda çok fazla deneyim mevcut, bu yüzden bu aşamayı geçmiş olan kadınlar, çantada mutlaka olması gereken nesnelerin hangileri olduğunu belirleme konusunda yardımcı olabilir.

Öte yandan, çantanın amacını da göz önünde bulundurmalıyız. Yani hastane ya da doğum için mi olduğuna karar vermeliyiz. Her halükarda, bebeğin hayatının ilk aylarında ihtiyaç duyacağı ürünler bellidir, bu nedenle doğumun olacağı günde yanımıza alacağımız eşyalar az çok bellidir.

Bebeğin çantasında mutlaka olması gereken 15 eşya

Her ne kadar olası gözükmese de, aslında doğru çantayı hazırlamanın bir yolu vardır. Çünkü her durumda ihtiyacımız olan temel giysiler vardır. Bu çantada, tamamen gerekli eşyalar olabileceği gibi, sadece zevkinize bağlı olarak eklenen eşyalar da olabilir.

Her halükarda, ürün miktarını ve çeşitliliğini abartmamalıyız, çünkü bu çantanın sadece hastane için olduğunu düşünürsek, orada kısa bir süre geçireceğimizi ve ilk aylar boyunca, gerekli eşyaların aile üyeleri ve arkadaşların hediyeleri ile sağlanabileceğini unutmamalıyız. Öyleyse, bu konuyu sakin bir şekilde ele alalım ve hayal ettiğimiz bebek çantasını oluştururken bazı kriterleri göz önüne alalım.

bebek ürünleri

Bakım, kıyafet ve yiyecek için olanlar da dahil olmak üzere, bebeğin çantasında gerçekten gerekli olan en az on beş nesneyi sıralayacağız.

  • Battaniye ve bez
  • Çeşitli pamuklu tişörtler
  • Yenidoğan için bebek bezi
  • Islak mendil
  • Tarak, fırça ve tırnak törpüsü
  • Pamuk, alkol ve gazlı bez
  • Yün veya pamuklu ayakkabı
  • Birkaç çift çorap
  • Banyo havlusu
  • Uyku tulumu veya pijama
  • Çeşitli şapkalar veya polar ceket
  • Pantolon ve yedek kıyafet
  • Ceket
  • Biberon
  • Yürüyüş kıyafetleri, çeşitli takımlar
bebek ayakkabısı

Hazırladığımız ürün miktarı ihtiyacımıza göre değişecektir, örneğin, uyku takımları sayısını abartmışsanız hepsini hastaneye götürmeniz gerekli değildir. Benzer şekilde, yenidoğan bebek bezleri kısa bir süre için kullanılır, bu nedenle yaklaşık dört düzine yeterli olacaktır, ancak sadece bir düzinesi hastaneye götürülmelidir.

Yiyecek konusunda ise, anne sütünün yeterli olabileceğini biliyoruz, ancak işler her zaman istediğimiz gibi gitmeyebilir. Bazen bebek formülü ile beslemek zorunda kalabilirsiniz, bu yüzden yanınıza biberon almanız gerekir. Ayrıca göğüs pompaları ve meme koruyucuları satın alma ihtiyacı da olabilir, bunlar ihtiyaç duyacağımızı önceden kestiremeyeceğimiz eşyalardır.

Öte yandan bebeği düzgün bir şekilde giydirmeniz, yani şapka ve çorap giydirmeniz tavsiye edilir, çünkü vücut sıcaklığının normal seviyede olması gerekir, özellikle de soğuk bir iklimdeyse veya odada klima varsa. Bebeğin, yaz mevsiminin ya da havanın sıcak olup olmadığına bakılmaksızın, anne karnından çok farklı olan yeni bir çevreye uyum sağladığını unutmayın.

Benzer şekilde, anne adaylarının kendi çantalarını hazırlamalarını, doğumdan sonra anneler için gerekli olan şeyleri almalarını ve bir sonraki zorluk karşısında rahatlarını düşünmelerini öneriyoruz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.