Bebeğinizin İlk Yere Düşmesi

Bebeğinizin İlk Yere Düşmesi

Son Güncelleme: 26 Nisan, 2018

Bir an gelecek ve bebeğiniz aniden yere düşecek. O anda, zamanı dondurulabilmeyi isteyeceksiniz. Milyonlarca kez duraklatıp geri alabileceğiniz bir film izliyormuşsunuz gibi, çocuğunuzun o yere düştüğü ana şahit olmadan önce onu tutabilmeyi isteyeceksiniz.

Ama bu mümkün olmadığından dolayı, küçük yavrunuzun bedeninin yere düştüğünü izlemeye mahkum olacaksınız.

Bir düşüşü engellemenin yolları

Yürümeyi öğrenmekte olan bir yaşındaki bir çocuğun düşmesini engellemenin hiçbir yolu yoktur. Çocuğunuz koşarken, tırmanırken veya dans ederken olası bir düşüşü önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Ancak, annesinin kollarında olan bir bebeğin düşmesini önlemek için binlerce yol var.

Aşağıda bahsettiğimiz şeyleri aklınızda tutmanızı tavsiye ediyoruz.

Bebeğinizi asla yatakta yalnız bırakmayın

Kimse çocuklarının yere düştüğünü görmek istemez. Bununla birlikte, düşüşlerin çoğu, önlenebilecek kazalardan kaynaklanmaktadır.

Bebeklerin düşmesinin en sık görülen nedenlerinden biri, birinin onları yatakta yalnız bırakmasıdır.

Birçok anne, bebeğini giydirmek, bezini değiştirmek, beşiğine temiz çarşaf sermek vb. sebeplerden ötürü bebeği normal bir yatağa yatırır. Bu anlarda ihtiyaç duydukları her şey ellerinin altında olmayabilir ve yatağın üzerinde yatan bebekten bir an için uzaklaşırlar.

Eğer bebek nasıl yuvarlanacağını bilmiyorsa veya zar zor hareket ediyorsa; anne, çocuğun yere düşme ihtimalini düşünmez bile. Ancak, bebek onu şaşırtır. Annesini ararken ya da gözüne takılan bir şeye ulaşmaya çalışırken, sihirli bir şekilde yuvarlanır ve bir anda yere düşüverir.

ağlayan kotlu bebek

Anneler! Çocuğunuzun yere düşmesini istemiyorsanız, onu asla yatakta yalnız bırakmayın.

Banyonuzun güvenli olduğundan emin olun

Banyo zamanı bebeklerin düşmeye eğilimli olduğu bir başka zamandır. Sabunlanarak daha da kayganlaşmış o küçük bedenler gerçek bir tehlike teşkil eder.

Düşme riskinden ötürü, bebeğinizin banyosu mümkün olduğunca güvenli bir hale getirilmelidir.

Geçmişte, banyonun olmadığı zamanlarda, insanlar bebeklerini yatağın üzerinde yıkarlardı. Her ne kadar artık bu yöntem çok eski moda gibi görünse de, halen en güvenli yöntemlerden biri olmaya devam etmektedir.

Yatağın ıslanmasını önlemek için bir naylon örtü serin ve küveti de naylonun üzerine koyun. Bir kova ılık su, suyu dökmek için bir bardak veya kavanoz ve bebeğinizin banyo jelini hazırlayın. Bu şekilde, bebeğiniz ellerinizden kaysa bile yere düşmeyecektir.

Çocuğunuz kollarınızda olduğunda, ona odaklanmalısınız

Son olarak, bebeklerimizi tutarken, diğer görevleri de aradan çıkarma düşüncesinde oluruz. Elbette bu sadece bir düşünce değil, aynı zamanda bir ihtiyaçtır.

Günümüzde, anneler artık geçmişteki ev hanımları değiller. Evdeki işleri halletmek, kişisel ihtiyaçlarını gidermek, bebeğe bakmak ve aynı zamanda dinlenmek için bir günde sahip oldukları 24 saat yeterli olmaz.

ağlayan bebeğini öpen anne

Bebeğinizi tutarken başka bir şey daha yapmanız gerektiğinde, dikkatinizi bebeğinizden ayırmayın. Hiçbir şey o küçük varlıktan daha önemli değildir.

Bebekler sadece içtikleri sütle değil, aynı zamanda – ve en önemlisi – anneleriyle kurdukları duygusal temasla büyürler.

-Laura Gutman –

Bebeğiniz düştüğünde nasıl tepki vermelisiniz?

Bir sebepten dolayı bebeğiniz yere düşecek olursa, nasıl tepki vereceğinizi bilmelisiniz. Size, aşağıdaki tavsiyeleri sunuyoruz:

  • Bebeğinizi muayene edin. Kesiği ya da kanaması varsa, yarayı gazlı bezle temizleyin, üzerine baskı uygulayın ve bebeğinizi acil servise götürün. Eğer bir ezik oluşmuşsa, şişliği azaltmak için üzerine buz koyun.
  • Bebeğinizi öpün, kucaklayın ve ona şarkı söyleyin… Kendinizi iyi hissetmediğinizde, düştüğünüzde ya da bir yeriniz acıdığında, birisinin size bakması ya da sarılmasıyla daha iyi hissedersiniz. Aynı şey çocuğunuz için de geçerlidir.
  • Bebeğinizi hemen yerden kaldırın ama onu sarsmayın. Herhangi bir yaralanması varsa, onu sarsarak daha da kötüleştirebilirsiniz.
  • Onu gözlemleyin. Birisi hastalandığı zaman doktora gittiğinde, doktor her zaman hastaya semptomlarını gözlemlemesini önerir ve bunun bir sebebi vardır. Çocuğunuz düştüğünde kafasını çarpmış ve beyin sarsıntısı geçirmişse, yakın zamanda kusma, bilinç kaybı, konvülsiyon ve burun kanaması gibi belirtiler ortaya çıkacaktır. Bu belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa, bebeğinizi hemen bir çocuk doktoruna götürün.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.