Annenizin Yeni Partneri ile Tanışmak

Annenizin yeni partneri ile tanışacaksanız, aşağıdaki ipuçlarını dikkate alın. İlk olarak, unutmayın: öncelikle annenize destek sağlamanız gerekir.
Annenizin Yeni Partneri ile Tanışmak

Son Güncelleme: 27 Şubat, 2020

Annenizin yeni partneri ile mi tanışacaksınız? Günümüzde ayrılmış, boşanmış veya eşi vefat eden, hayatlarını yeniden inşa etmeye karar veren birçok kadın var.

Yaşadığı kötü durumun yaralarını sardıktan sonra, bu kadınlara yeni bir partnerle hayatlarına devam etme imkanı vardır.

Mutlu olmalarına ve kendilerini yenilenmiş hissetmelerine rağmen, derinlerde, hayatlarında yeni birileri olduğunu öğrendiklerinde çocuklarının nasıl tepki vereceğini bilmemenin tedirginliğini hissediyorlar. Çocukları yeni partneri kabul edecek mi?

Çocuklar olarak yaşamın devam ettiğini anlamalı ve annelerimize destek olmalıyız. Bir çiftin sağladığı sevgiyi veremeyiz.

Biz de yetişkinliğe adım attık. Hayal ettiğimiz hayatı elde etmek için kanatlanıp uçtuk. Yuvayı boş bıraktık ve bunu yapmak bizim hakkımızdı.

Bununla birlikte, hazırlıklı olmalıyız ve her an annenin bir erkekle tanışabileceğini ve aşk hayatına devam etme fırsatına sahip olabileceğini bilmek için açık fikirli olabilmeliyiz.

Kıskançlık, öfke veya anlaşmazlık hissetmek normaldir. Bu duygular, annelerimizin yaralanılabileceği korkusundan kaynaklanmaktadır.

Annenizin yeni partneri ile tanışmak: mutluluğu önce gelir

Kendinizi onun yerine koyarsanız, belki de yeni bir aşk bulmanın ve bunu aileye duyurmak için yeterli cesarete sahip olmanın kolay olmadığını fark edeceksiniz.

annenizin yeni partneri ile tanışmak

Nasıl davranmalısınız?

İlk izlenimlere kendimizi kaptırmayalım. İlk başta kişinin görünüşünü beğenmeyebilirsiniz. Yapabileceğiniz en iyi şey kişiyi tanımaktır.

Kişinin ilgi alanlarını öğrenmek için önce annenize danışmak akıllıca olacaktır. Bu bilgi sayesinde daha eğlenceli sohbetlere katılabileceksiniz.

Annenize ve yeni partnerine daima empati göstermelisiniz. İlk buluşma için bir restoran veya kafe gibi hoş bir alan önerin.

“Hayatın devam ettiği ve annelerimize destek sağlamamız gerektiği anlaşılmalıdır.”

Sınırları belirleyin

Sınırlar koymak sağlıklıdır. Annenizi desteklemek için babanıza ihanet etmeniz gerektiğini düşünmeyin. Bu şekilde işlemez.

Babanızın deneyimli bir yetişkin olduğunu unutmayın. Annenizin kararını anlayabilecek. O da yeni bir aşk arayışı içinde olacak.

Sürekli ve açık iletişimde bulunmak esastır. Bir şeyin doğru olmadığını hissetmeye başlarsanız, karşılıklı anlayışa ulaşmak için onun hakkında konuşun. Şüphesiz, anneniz ona sağladığınız güven ve desteği takdir edecektir.

Güven noktasına ulaştığınızda, sizi ilgilendiren her şeyi ona sorabilirsiniz. Yeni partneri hakkında bilgi sahibi olmak, durumu en iyi şekilde ele almanıza yardımcı olacaktır.

Bu anlamda, yeni partnerle tanışırken açık fikirli olmalısınız. Elbette, anneniz için yeni bir mutluluk aşamasının başlangıcı olacağı ümidine sahip olmalısınız.

“Hayatın devam ettiği ve annelerimize destek sağlamamız gerektiği anlaşılmalıdır.”

yemek yapan çift

Kaçınılmaz olanı kabul edin

Kabul, geliştirmemiz gereken bir değerdir ve işe kendi ailelerimizle başlamalıyız. Annenizin yeni partneri ile tanıştığınızda neşe dolu olmanız gerekmez.

Bu yeni insanla ilgili her ayrıntıyı yavaş yavaş öğreneceksiniz. İlk izlenimde sevmediğiniz bir şey varsa, başka bir zamanda bunu gündeme getirebilirsiniz.

İlk tanışma, görüşlerinizi bildirmek için doğru yer değildir. Birebir bir konuşma yapmak için annenizle yalnız kalmayı beklemek en iyisidir.

Günün sonunda, en önemli şey herkesin mutluluğu. Anneniz mutlu ise, siz de mutlu olmalısınız. Kim bilir? Sonunda annenizin yeni partneri ile iyi geçinebilirsiniz bile.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Mendez-Aponte, Emily. (2002). Cuando papá y mamá se separan. Editorial San Pablo.
  • Vallejo-Nágera, A., & Aragon, B. R. (2006). Hijos de padres separados: consejos para recuperar la armonía y el respeto ante un nuevo futuro. Temas de hoy.
  • Largo, R. H. (2000). Hijos felices de padres separados. Medici, 32.
  • Cuixart, P. C. (2013). El hijo de padres separados. Pediatr Integral-Universidad Abat Oliba CEU, de Barcelona, 17(10), 71-677. https://www.pediatriaintegral.es/wp-content/uploads/2013/xvii10/01/671-677%20Padres%20separados.pdf

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.