Hamileliğinizde Bebeğinizle Konuşmanız İçin 5 Neden

Hamileliğinizde Bebeğinizle Konuşmanız İçin 5 Neden

Son Güncelleme: 23 Nisan, 2018

Hamileyken bebeğimizle konuşmak inanılmaz derecede faydalıdır. Bu, anne ve çocuk arasındaki özel ve büyülü ilişkiyi başlatmaya yarayan ilk eylemlerden biridir. Aşağıda, hamilelik sırasında bebeğinizle neden konuşmanız gerektiğini anlatan beş neden bulacaksınız.

Hamile olduğumuz haberini aldığımız andan itibaren, duyguların ve hislerin bir karışımı zihnimizi ele geçirir. Açıklaması zordur. Belirsizlik, heyecan ve korku, yaşamaya meyilli olduğumuz duygulardan sadece birkaçıdır ve gebelik boyunca bize eşlik ederler.

Şüphesiz, rahminizde gelişen bebek, dünyadaki en sevdiğiniz varlıklardan biri olacaktır. Çocuklarımız, hayallerimiz için savaşmamızın sebebidir ve bize hayatın zorluklarının üstesinden gelmek için çaba gösterme gücü verirler. Onların ihtiyaçlarını karşılamak ve refahlarını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya her zaman hazır oluruz.

Tabii ki, rahminizin içinde gelişen bu minik hayat için, en iyisinden başka bir şey istemezsiniz. Peki, ona sevginizi göstermenin, onunla kuracağınız sevgi dolu diyaloglardan daha iyi bir yolu olabilir mi?

Şüphelerden kurtulma

“Hamilelik sırasında bebeğinizle konuşma” düşüncesi, ilk kez anne olacak kadınlar için çok fazla soruyu da beraberinde getirir. Bu türden doğum öncesi stimülasyonlar niçin önemlidir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Yoksa bir efsaneye mi dayanır? Gerçekten bir fark yaratır mı?

Bu tür bir uyarımın tamamen önlendiği bazı durumlar vardır. Bu tamamen olumsuz etkileri olabileceği inancına dayanmaktadır. Varsayılan bu olumsuz etkiler, çocuğun gelecekte hiperaktif ve huzursuz olacağı şeklindedir.

Ancak emin olabilirsiniz, bu inanç gerçekten oldukça uzaktır ve konuya başka bir bakış açısıyla yaklaşmak gerekir.

Doğum öncesi uyarımlar sonsuz sayıda fayda sağlar – bebeğinizle özellikle gebeliğiniz sırasında konuşun! Bu sadece siz ve çocuğunuz arasındaki bağı güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda küçük yavrunuzun sizin ses tonunuzu tanımlamasına yardımcı olur. Doğmamış bebeğinizle konuşmanın diğer faydalarını keşfetmek için bu yazımızı okumaya devam edin.

Hamilelik sırasında bebeğinizle neden konuşmanız gerektiğini açıklayan 5 neden

uzanan hamile kadın

Annelik içgüdümüzün, bizi herhangi bir zamanda, hatta hamilelik sırasında bile bebeğimizle konuşmaya davet etmesi normaldir. Bilmeniz gereken şey, bebeğinizin kulaklarının ve duyma duyusunun, hamileliğin ilk aylarında gelişmeye başladığıdır.

Doğum öncesi uyarımların bir parçası olarak yaptığınız her sevgi dolu eylem, kesinlikle olumlu sonuçlar doğurur. Aşağıda, hamilelik sırasında bebeğinizle konuşmanın gerekliliğiyle ilgili 5 nedeni listeliyoruz:

  1. Beyni güçlendirir. Rahminizdeki fetusla konuşmak, çocuğunuzun sinir sistemini ve beynindeki sinir ağını geliştirir ve güçlendirir.
  2. Anne-çocuk bağı. Bebek, ses tonunuza aşina olur ve bunu tanımlamaya başlar.
  3. İşitme duyusu. Bebeğinizle gebeliğiniz süresince sık sık konuşmalar yapmak, işitme duyusunun gelişmesine önemli ölçüde katkıda bulunacaktır.
  4. Sakinleştirici etki. Bebeğinizin huzursuz olduğunu fark ettiğinizde, sizden duyacağı sadece birkaç kelime onda huzur ve sakinlik oluşturmak için yeterli olacaktır.
  5. Dil gelişimi. Stanford Üniversitesi’nde yapılan önemli bir araştırmanın sonucu, doğmamış bebeğinizle konuşmanın, onun dil gelişimini teşvik ettiğini göstermiştir. Araştırma, gebelik sırasında annesinin sesiyle uyarılan bebeklerin, diğer bebeklerden daha önce konuşmaya başladıklarını göstermektedir.

Doğmamış fetüsünüz; sesleri, hoşa giden durumları, mutluluğu, acıyı, öfke ve üzüntüyü ayırt etme ve tanımlama yeteneğine sahiptir.

Gebeliğiniz sırasında küçük yavrunuzla iletişim kurmanın yolları konuşma ile sınırlı değildir. Çocuğunuzun düşüncelerinizi ve duygularınızı bilmesini sağlamanın sayısız yolu vardır:

  • Siz veya başka bir yakın aile üyesi karnınıza masaj yapabilir.
  • Diğer aile üyeleri ya da vaftiz anne-babalar gibi sevdikleriniz de bebeğinizle konuşabilirler.
  • Stresli veya endişeli hissettiğiniz durumlarda, bebeğinizin her şeyin yolunda olduğunu bilmesini sağlamak amacıyla kontrollü bir şekilde nefes alıp verebilirsiniz.
  • Sakin ve rahatlatıcı bir müzik, bebeğinizle iletişim kurmanın bir diğer yoludur.

Doğmamış çocuğunuzla iletişim kurmakla ilgili söyleyeceğimiz birkaç kelime daha var

dövmeli anne baba

Vücudumuzun mükemmel bir şekilde tasarlandığını hatırlamak önemlidir. Bebeğimize vücudumuz aracılığıyla ilettiğimiz her şey olumlu veya olumsuz etkilere sahip olabilir.

Bunu akılda tutarak, küçük arkadaşımıza sağlıklı ve uyum içinde bir ortam sağlamak amacıyla yaptığımız her şeye dikkat etmeliyiz.

Ebeveynler olarak, çocuklarımızla iletişim kurduğumuz yolu seçmekten sorumluyuz. Hepimiz kendi kişiliklerimize göre bunu farklı şekillerde yaparız.

Eğer sevginizi ve şefkatinizi çocuğunuza iletirseniz, ona dış dünyanın şu an bulunduğu yer kadar sıcak olacağını göstermiş olursunuz.

Son olarak, istenen hedefe ulaşmak için, hamileliğiniz süresince sakin ve rahat olduğunuz anlarda bebeğinizle konuşmayı ve sözlü uyarımlar gerçekleştirmeyi unutmayın.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.