İkinci Bir Dil Öğrenmek İçin 8 Mükemmel Uygulama
İkinci bir dil öğrenmek için kullanabileceğiniz uygulamalar, eğitim sürecini daha interaktif bir hale getirmek için harikadır. Teknoloji, deneyim temelli bir şekilde çocukların yeni beceriler edinmesini teşvik etmeye yardımcı olur. Bu uygulamalar sayesinde çocuğunuz dil öğrenmeyi eğlenceli bir yol olarak görebilir.
“Okul bittikten sonra, eğitim süreci bağımsız olmalıdır. Eğer “öğrenmeyi öğrenmek”, dil öğreniminin temel bir yönü olarak kabul edilirse, ne şekilde öğrendiklerinin, sahip oldukları seçeneklerin ve onlar için neyin uygun olduğunun bilincinde olan öğrencilere yönelik olarak bağımsız öğrenme teşvik edilebilir.”
-Avrupa Konseyi-
Bu yazıda bahsedeceğimiz ikinci bir dil öğrenmek için tasarlanan uygulamalar, küçük yaşlardaki çocuklar için faydalıdır ve farklı açıları ele alır. Çocuğunuzu ikinci bir dil öğrenmeye ne kadar erken teşvik ederseniz, dili o kadar kolay öğreneceğini unutmayın. Bu uygulamaları kullanarak, çocuğunuzun temel iletişim becerilerini geliştirmek mümkündür.
İkinci bir dil öğrenmek için uygulamalar
1. Duolingo
Pratik ve etkili olduğu için en popüler uygulamalardan bir tanesi Duolingo’dur. Bu uygulama sayesinde çocuğunuz İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca ve Rusça’yı çok basit egzersizlerle öğrenebilir. Bu uygulama, okuma yazma bilen çocuklar için daha faydalıdır çünkü seviye atlayabilmek için gerekli olan görevlerin bazıları yazmaya yöneliktir.
2. Fun English
Bu uygulama 3-10 yaş arası çocuklar için tasarlanmıştır ve İngilizce kısa cümleler ve kelimeler öğretmeye odaklıdır. Zorluk seviyesi ve aksan seçimi yapabilirsiniz. iOS işletim sistemini kullananlar için uygulama ücretsizdir. Henüz Android telefonlarda mevcut değildir.
3. Learn English Kids
İngilizce öğrenmek için kullanılan en popüler ikinci uygulama ise British Council tarafından hazırlanan Learn English Kids’tir. Bu uygulamada çocuklar video izleyebilir, sorulara cevap verebilir, telaffuz çalışabilir ve dinlediğini anlama egzersizleri yapabilir.
4. Rosetta Stone Kids
Bu uygulama, İspanyolca ve diğer dillerde basit metinlerde okuduğunu anlama egzersizlerinden oluşur. Harflerin ve gündelik kelimelerin okunuşunu öğretmenin yanı sıra telaffuzu da geliştirir. Anaokulu ve ilkokuldaki çocuklar için faydalı bir uygulamadır. Apple ve Android storedan indirebilirsiniz.
5. Gus on the Go
Bu uygulama ile Rusça, İtalyanca, Çince, Fransızca, İbranice, Portekizce, Almanca ve Arapça öğrenmek mümkündür. Çocukların sayıları, renkleri, yiyecekleri ve pek çok diğer kelimeyi öğrenebileceği çeşitli egzersizler vardır. Ayrıca öğrenmeyi kolaylaştıran ses ve video kaynakları da mevcuttur. Android ve iOS işletim sistemlerinde bulunan bu uygulama ücretlidir.
Diğer dil öğrenme uygulamaları
6. Learning by Mindsnacks
Bu uygulama sayesinde, çocuklar Fransızca, Japonca ve Portekizceyi oyunlar ve cümle pratiği aracılığıyla öğrenebilir. Ayrıca dünyanın çeşitli bölgelerinde ana dilini konuşan kişiler tarafından hazırlanmış ses dosyalarına ulaşmak da mümkün. Bu uygulama da sadece iOS işletim sisteminde mevcuttur.
7. LingoKids
Bu uygulama sayesinde çocuğunuz, dil derslerinde öğrendiği bilgileri tekrar edebilir. Oyunlar, şarkılar ve interaktif diğer aktiviteler sayesinde çocuğunuz eğlenirken öğrenebilir. Gün içerisinde sadece birkaç dakika ayırmak yeterlidir.
8. Chinese Skill
Eğer çocuğunuza Çince öğretmek istiyorsanız, bu uygulama harika bir seçenektir. Oyunlara dayalıdır ve farklı zorluk seviyeleri sunar. Bu uygulamanın en iyi yanı, dilde uzmanlaşmak için gerekli olan standartlara uygun olarak hazırlanmış olmasıdır. Android ve Apple Store’da bulabilirsiniz.
Bu dil öğrenme uygulamalarının yanı sıra, işaret dili ve görme engelliler alfabesini öğrenmek için kullanabileceğiniz uygulamalar da mevcuttur. Çok sık kullanılmasa da, evrensel iletişimi sağlayabilmenin önemli bir parçasıdır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Castro Allauca, D. K. (2022). BUSUU en el fortalecimiento de la enseñanza del Inglés en la Educación Básica (Master’s thesis, Ambato: Universidad Tecnológica Indoamérica). http://repositorio.uti.edu.ec/handle/123456789/2943
- Mendes de Oliveira, M., Sporn, Z., Kliemann, L., Borschke, A. y Meyering, M. (2021). Aprendizaje de idiomas en línea y comunicación en el lugar de trabajo: un estudio sobre la solución de aula virtual de Babbel. Aprendizaje de idiomas asistido por computadora , 1-26. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/09588221.2021.2002364
- Rodríguez, S. B., & Valencia, A. R. (2020). Optimización del aprendizaje del inglés en niños de primaria con el uso de Duolingo. Boletín Redipe, 9(4), 232-249. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=7528419