Çocuklarda Atopik Dermatit Tedavisi İçin 15 Tavsiye

Atopik dermatit, cilt kuruluğuna yol açar ve genellikle bebekleri ve küçük çocukları etkiler.
Çocuklarda Atopik Dermatit Tedavisi İçin 15 Tavsiye

Son Güncelleme: 21 Kasım, 2018

Ebeveynlerin, çocuklarda atopik dermatit gibi yaygın cilt problemleriyle nasıl baş edebileceklerini bilmeleri özellikle önemlidir.

Cildimiz vücudumuzun en büyük organdır ve çoğu zaman en az dikkat gösterdiğimiz organımızdır.

Ancak kirlilik, sıcaklık değişimleri ve güneş radyasyonu, özellikle de altta yatan bir cilt hastalığı olduğunda cildiniz zarar görebilir.

Yaygın bir rahatsızlık

Atopik dermatit son yıllarda giderek yaygınlaşan inflamatuar bir hastalıktır. Çocuklar tüm vakaların% 90’ını oluşturur ve altı yaşından küçük çocukların% 20’si bu durumdan muzdariptir.

Atopik dermatit, ebeveynlerin bir dermatoloğu ziyaret etmelerinin en sık nedenlerinden biridir. Genellikle beş yaş civarında görülür.

Bu rahatsızlıktan muzdarip bazı insanlar ömürlerinin geri kalanı boyunca atopik dermatitle uğraşmak durumunda. Diğerleri ise yaşları ilerledikçe bu rahatsızlığı aşacaktır. Atopik dermatitin bir yetişkinde ilk kez ortaya çıkması çok nadirdir.

Çocuklar iki ila üç aylık arasındaki semptomları göstermeye başlayabilir. Durum, aşırı kuru, kaşıntılı, kırmızı deriye yol açan döküntülerle karakterizedir.

En sık görülenler kafa derisi, yanaklar, dizler ve dirseklerde görülür.

kırmızı ojeli anne ve bebek

Çocuklarda atopik dermatit nasıl tedavi edilir

Atopik dermatitin şu anda tedavisi yoktur, ancak salgınları önlemek mümkündür. Bunu yapmak için aşağıdaki tavsiyeye uyun.

  1. Salgınlara yol açan faktörleri tanımlamak, çocuklarda atopik dermatit ile başa çıkmak için ilk adımdır. Her salgın bir nüksetme olasılığını artırır. Bu durum vücudun bağışıklık yanıtı ile ilgili olduğundan, hayvan tüyü, toz akarları, polen, toz ve diğerleri gibi olası alerjenlerden kaçınmak önemlidir.
  2. Cildi özellikle bu tip ciltler için tasarlanmış yumuşak ürünleri kullanarak temizleyin, nemlendirin ve koruyun. Sert sabun, koku ve alkolden kaçının.
  3. Temizledikten sonra, cildini hafif dokunuşlarla kurulayın. Çocuğunuzun cildine zarar vermeyecek yumuşak havlular kullanın.
  4. Alerjik reaksiyonlara neden olabilen sentetik elyaf ve yünlerden kaçının. Pamuklu giysiler atopik dermatitli çocuklar için en iyisidir.
  5. Çocuğunuzun kıyafetlerini yıkadığınızda, kalan çamaşır deterjanlarını iyice temizlemek için ekstra durulama döngüsü kullanın. Yumuşatıcılardan kaçının.
  6. Tedaviler konusunda doktorunuzun tavsiyesine uyun. Belirtilerin gitmeye başladığını görünce hemen tedaviyi durdurmayın, bu bir nüksetmeye yol açabilir.
  7. Çocuğunuzun cildini günde en az iki kez nemlendirmek için belli ürünler kullanın. Bunlar arasında kremler, losyonlar, yağlar bulunabilir. Nemlendiriciler cildin esnekliğini geri kazandırarak tahrişe ve kaşıntıya karşı korur.
    banyodan çıkmış bornozlu çocuk
  8. Çocuğunuzu yıkamak için ılık su kullandığınızdan emin olun. Kuru cildi kötüleştiren sıcak sudan kaçının.
  9. Çocuğun tırnaklarını kısa tutmak çok önemlidir. Bu şekilde, kendilerini kaşıdıklarında çok fazla hasar vermezler.
  10. Atopik dermatitli çocuklar için uzun banyolar iyi değildir. Banyolar 10 dakikadan fazla sürmemelidir. Bu rahatsızlığa sahip çocuklar, günde birden fazla banyo veya duş almaktan kaçınmalıdır. Aslında, günlük bir banyo gerekli olmayabilir. Gün aşırı banyo daha iyi olacaktır.
  11. Ortamlarını oldukça serin ve nemli tutmaya çalışın. Evinizi günlük olarak havalandırın ve kışın sıcaklığın yüksek bir dereceye çıkmasını önleyin.
  12. Çocuğunuzu kat kat giydirmekten kaçının.
  13. Her gün güneş koruyucu kullanın.
  14. Çocuğunuz onları daha hassas hale getirebilecek bir alerji ilacı almıyorsa, biraz güneş zarar görmüş cildine iyi gelebilir. Bununla birlikte, güneş ışınlarının en güçlü olduğu öğle saatlerinde güneşe maruz bırakmaktan kaçının.
  15. Çocuğunuzu durumu hakkında eğitin. Kendi ciltlerine bakmalarına yardımcı olun. Bu, salgınları en aza indirmek için anahtar olacaktır.

Çocuklarda atopik dermatit ile ilgili bu tavsiyeye uyarak, salgınların sayısını ve şiddetini azaltarak çocuğunuzun bu yaygın cilt rahatsızlığı ile başa çıkmasına yardımcı olursunuz.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.