30 ve Üzeri Yaştaki Kadınlar, Daha Zeki Bebekler Dünyaya Getiriyorlar

30 ve Üzeri Yaştaki Kadınlar, Daha Zeki Bebekler Dünyaya Getiriyorlar

Son Güncelleme: 28 Mart, 2018

Londra’da yapılan araştırma sonuçlarına göre, 30 yaş ve üstündeki kadınların daha akıllı bebekler doğurduğu sonucuna varılmıştır. Bu yaşın üzerindeki kadınlarda doğan bebeklerin yirmili yaşlarındaki kadınlardan daha iyi bilişsel kapasiteye sahip oldukları gösterilmiştir.

Bunun nedeni, 30 yaşındaki ve daha yaşlı kadınların daha istikrarlı ve eğitimli olmaları, sağlıklı yaşamaları, daha iyi gelir elde etmeleri ve planlı gebelik yaşamalarıdır. Bu yaşam zenginliği, bunu daha akıllı çocuklara sahip olması için ideal yaş haline getiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda, otuzlu yaşlarının sonunda doğum yapan kadınların çoğu ikinci, üçüncü veya dördüncü çocuklarını dünyaya getirmekteydi, ancak bu artık değişti. Kadınlar, bir aile kurmadan önce kariyerlerinde iyi bir konuma ulaşana kadar beklemektedirler.

London School of Economics’te bir grup araştırmacı tarafından yürütülen araştırma, 30 yaşın üzerinde ilk kez anne olan kadınların çocuklarının daha yüksek psikolojik sağlık ve zihinsel gelişim gösterdiğini, bunun nedeninin o yaştaki kadınların kişisel ve profesyonel bakımdan bir refah düzeyi yaşamaları olduğunu ortaya koymuştur.

Bu sonuçlara göre, 30 yaş ve üstü kadınlar genellikle daha istikrarlı ilişkilere sahipler; daha birleşik ve eğitimli aileler oluşturuyorlar. Ayrıca, birkaç yıllık bir çalışmanın ardından elde edilen istikrar sayesinde gelirleri daha fazladır.

kızına bakan anne


30’larınızda Hayat Daha Sessizdir

Dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli nokta, 30 yaşlarındaki kadınların daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olma eğiliminde olmaları, genellikle daha az nikotin ve alkol tüketmeleri ve genellikle kendilerine daha iyi bakmalarıdır.

Ayrıca bu kadınların doğum öncesi bakımlarına daha fazla dikkat ettikleri, çünkü bunların çoğunun gebeliklerini planladıkları, dolayısıyla bebeğe sahip olmaları için fiziksel ve zihinsel olarak hazırlandıklarına dikkat çekilmiştir.

Diğer taraftan, bu çalışma 40’lı yaşlarda doğum yapan kadınların çocuklarının obeziteye daha yatkın olduğunu ortaya koymuştur, çünkü bu yaştaki kadınlar çocuklarıyla daha az oynamakta ve gestasyonel diyabet ve hipertansiyon gibi komplikasyonlar yaşama riski taşımaktadır.

Araştırma ayrıca, 20’li yaşlarında olan kadınların, annelik başlangıcında, yüksek stres düzeyine sahip olduklarını göstermiştir, çünkü başka şeylerin üzerine bu dönemde kadınlar bir ilişkiyi sağlamlaştırmaya, bir ev oluşturmaya, okulu bitirip iş bulmaya çalışmaktadır. Eğitimleri, aile ortamını yaratmayı hızlandıran planlanmamış hamilelikler nedeniyle yarıda kalmaktadır.

anneler ve çocukları

30’lu Yaşlarında İlk Kez Anne Olan Kadınların Avantajları

30 ve 34 yaşları arasında bir kadının genellikle daha genç yaştaki kadınlara göre bir dizi avantajı vardır, çünkü kişisel gelişimi sayesinde anneliği daha olgunlukla karşılayabilir.

  • Ebeveynler daha iyi bir ekonomik duruma ve dolayısıyla daha ciddi ve istikrarlı bir iş seviyesine sahip olacaklar ve bu da onların hamilelikte daha fazla huzurun tadını çıkarmasını sağlayacaktır.
  • 30 yaş ve üstü kadınlar genellikle hamileliklerini planlamaktadır, çünkü yaşamın bu aşamasında kadın, hedeflerini gerçekleştirmektedir.
  • Bu yaştaki kadınlar için bebek sahibi olmak, 20’li yaşlardaki kadınlara göre daha arzu edilir bir şeydir.
  • Çiftin daha dengeli ve sürdürülebilir bir ilişkisi vardır.

30 yaşındaki bir kadın, bebek sahibi olmanın hedef ve hayallerini engellediğini hissetmez. Aksine, bir bebeğe sahip olmak hayallerin bir parçasıdır.

Bebek bekleyen anne genellikle daha tedbirli ve tıbbi kontroller konusunda daha düzenlidir.
Eğer 30’larınızda iseniz ve ilk kez bir anne olmayı düşünüyorsanız, bu araştırma size kararınızın ihtiyaç duyduğu son teşviği verebilir. Daha akıllı çocuklara sahip olacağınızı ve dünyadaki en mutlu kadın olacağınızı unutmayın. Hiç şüphe yok ki anne olmak eşsiz bir deneyimdir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.