Bebeğinizi Sıcak Tutmak için 4 Tavsiye

Bebeğinizi Sıcak Tutmak için 4 Tavsiye

Son Güncelleme: 01 Eylül, 2018

Uzun zamandır beklediğiniz bebeğiniz nihayet evinize geldi. Bu an, neşe ile beraber pek çok farklı duygunun karışımıdır. Ancak aynı zamanda keyfini yerinde tutmak için bebeğinize nasıl iyi bakacağınızı düşünüp endişeleniyor olabilirsiniz. Bu durum en çok yaklaşan düşmanınız kış için geçerli olabilir. Bebeğinizi nasıl sıcak tutabilirsiniz?

Bebeğinizin bakımı oldukça zor olabilir. İşler artık yenidoğanınızı battaniyeye sarmak kadar kolay değil. Battaniyeye sarmak sadece olası negatif sonuçlara yol açar.

Dolayısıyla, bebeğinizin üşümediğinden emin olmak için vereceğimiz tavsiyeler sayesinde bu soğuk mevsim boyunca başka bir şeye ihtiyacınız kalmayacak. Aynı zamanda bu tavsiyeler bebeğinizi hastalıklardan koruyacak. Hepsinden önemlisi rahat, sıcak ve endişesiz olacaksınız.

Anne olmak, sahip olduğunuzu bilmediğiniz gücü bulmak ve varlığından haberinizin olmadığı korkuları keşfetmektir.

-Anonim-

Bebeğinizin Bu Kış Sıcak Kaldığından Emin Olun

soğukta bebek

Muhtemelen bebeğinizin biraz da olsa üşümemesinin neden bu kadar önemli olduğunu merak ediyorsunuzdur. Öncelikle yenidoğanları ele alalım, vücutlarındaki termostat henüz çalışamaz. Bu durum vücut ısısının düzenlenmesini engeller ve sürekli değişmesine sebep olur.

Dolayısıyla, bebeğinizin ne çok soğuk ne de çok sıcak kalmamasına dikkat etmelisiniz. Tüm bunlar, bebeğinizin henüz vücut yağının olmamasından kaynaklanır. Bu sebeple, bebeğiniz üşümeye meyillidir. Ancak, soğuğa karşı hassas olmasına yol açan başka etkenler de vardır.

Mesela bildiğiniz gibi ciltleri çok ince ve narindir. Ağırlıklarının ve vücut büyüklüklerinin oranı yetişkinlerden daha yüksektir. Söz konusu vücut ısısını korumak olduğunda bu durumun da etkisi vardır.

Ayrıca bebeğinizin çok az beslendiğini de unutmayın. Kısacası, aldığı besinlerle ısı üretimi çok azdır. Yani, vücut sıcaklığı düşmeye meyillidir.

Bebeğinizi Sıcak Tutmak İçin 4 İpucu

Bahsettiğimiz gibi bu sorunun çözümü bebeğinizi battaniyeye sarmak ya da onu süreki kapalı alanda tutmak değildir. İşte bebeğinizin üşümediğinden emin olmak için 4 tavsiye. Annelik korkularına ve çocukluk hastalıklarına veda edin!

Seni doyuruyorum, sana bakıyorum, seni koruyorum. Ama gülüşünle, yaptığım her şeyden fazlasını yapıyorsun.

-Anonim-

bebeğinizi sıcak tutmak
  • Sıcaklığını nasıl ölçeceğini bilmek önemlidir. İlk ayları elinizde bir termometre ile geçirerek bebeğinizi travmaya uğratmanıza gerek yok. Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini anlamak için vücudunun hangi bölgelerine dokunmanız gerektiğini bilmeniz yeterlidir. Boynu, kolları, bacakları ve göğsü en iyi göstergelerdir. Hiçbir durumda, sıcaklıklarını ellerine ve ayaklarına dokunarak kontrol etmemelisiniz. Kan sistemlerinin olgunlaşmaması sebebiyle bu bölgeler size her zaman soğuk gelecektir.
  • Tüm sorunlarınızın çözümü kat kat giydirmek. Başka bir deyişle, bebeğinizin ilk aylarında kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Bebeğinizi, kalın kıyafetlerle kalmayıp kat kat giydirmelisiniz. Giydiğinizden en az bir kat daha fazla bebeğinize giydirdiğinizden emin olun. Böylece eğer bebeğiniz terlerse üzerini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, başını örtmek için şapka takmayı da ihmal etmeyin.
  • Sıcak ve dinlendirici bir banyodan daha iyisi yoktur. Su sıcaklığını, anne rahminin sıcaklığı ile aynı olan ve neonatologların önerdiği yaklaşık 35 derecede tutmak önemlidir. Bebeğinizin ani sıcaklık değişimlerine maruz kalmaması için kıyafetlerinin hazır olduğundan ve banyonun çok soğuk olmadığından emin olun. Banyo 3 ila 5 dakika arasında sürmelidir. Vücudunu kurutun, ardından vücut ısısını korumak için hızlı bir şekilde giydirin.
  • Çocuğun en çok zaman harcadığı alanların sıcaklığını kontrol edin. Bu yerlerde sıcaklığın en az 23º olması gerekir. Elektrikli ısıtma kullanıyorsanız, bebeğinizin sağlığını etkileyebileceğinden radyatörü asla beşiğin yakınına bırakmayın. Odanın havalandığından emin olun ve hava dolaşımını sağlamak için arada camları açmayı unutmayın. Böylece bebeğiniz cereyanda kalmaz ve hasta olmaz.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.