Bebek Tekmesi Acıtır Mı?

Bebek Tekmesi Acıtır Mı?

Son Güncelleme: 01 Temmuz, 2018

Hamilelik sırasında, bebeğin tüm tekmeleri olmasa da bazıları canınızı acıtabilir. Bu durum, çoğunlukla bebeğin hareketlerinin gücüne ve birkaç ek faktöre bağlıdır.

Müstakbel anne için en önemli olan şey, doğru bilgiye sahip olmasıdır.

Bir bebeğin tekmeleri hem ebeveynlerini hem de ailenin diğer üyelerini büyüleme gücüne sahiptir. Ne zaman bir aile üyesi ya da arkadaşımız hamile olsa, yaptığımız ilk şey bunu hissetmek için onun karnına dokunmaktır.

Peki ya, bu tekmeler annenin canını acıtır mı?

Bu tamemen görecelidir. Tüm tekmeler olmasa da, acıtan tekmeler de vardır. Bu durum tamamen hareketin gücüne ve hesaba katılması gereken ek birkaç faktöre bağlıdır.

22. haftadan itibaren başlayan hareketler

Kadınlar, çoğunlukla 22. haftadan sonra fetüsün hareketini hissetmeye başlarlar. Gebeliğin bu döneminde, anneler, sadece hafif bir sürtünme ya da zayıf bir temas hissederler.

Bu, fetüs henüz çok küçük olduğu için böyledir. Rahimde rahatça hareket edecek yeri vardır.

Bir buçuk ay sonra, kadınlar, çok rahatsız edici olmayan tekmeleri hissetmeye devam eder. Daha sonra, baskı ve bebeğin tekmelerinin gücü ve sıklığı artar.

Anne, temelde, rahimdeki bebeğin pozisyon değiştirirken rahim duvarlarına çarpmasını hisseder.

Bebek gelişmeye devam ettikçe, hareket alanı kısıtlanır ve bu da hislerde değişime sebep olabilir.

oturan hamile kadın

Bebeğin tekmeleri 28. haftadan sonra acıtabilir

28. hafta sırasında, rahim aşağı yukarı sınırlarına ulaşığında, bebek hala büyümeye devam eder. Bu yüzden, küçük hareketlerin acıtmaya başladığı zaman gelmiş demektir.

Çocuk rahim duvarlarıyla daha çok temasa geçtiği için, tekmeleri acıtabilir. Buna ek olarak, çocuğun fiziksel gücü de artık daha fazla gelişmiştir.

Ufaklık artık rahatsız hissedebilir ve daha aktiftir ve bu da anneye bazen acı verebilir. Tekmelerin etkisi, annenin kaburgalarının ve diğer organlarının etrafında hissedilebilir.

Bazı tekmeler, nefes kesilmesine ya da uyuyan hamile bir kadının uyanmasına bile sebep olabilir. Bebeğin hareketlerinin yoğunluğu söz konusu olduğunda büyük farklılıklar vardır.

Geceleri tekmeler daha fazla olur

Bebeklerin geceleri daha aktif olduğu kanıtlanmıştır. Akşam dokuz ile gece yarısı arasında fiziksel aktivite artmaktadır. Bu besin alımının da bir sonucudur.

Anneler beslenme düzenine dikkat etmelidir. Şeker içeren gıdalar gibi bazı ürünler rahimdeki bebeği harekete geçirebilir. Bu yüzden, akşam yemeği sırasında şeker alımınızı azaltmanız sizin için en iyisi olacaktır.

Eğer herhangi bir endişeniz varsa, jinekoloğunuzla iletişime geçmekte tereddüt etmeyin ve ona takip etmeniz gereken doğru diyeti sorun.

Bebeğin hareketlerini saymak için gece vakti idealdir. Çoğu jinekolog bu aktiviteyi bebeğin sağlık durumunu belirlemek için önermektedir.

Hareketleri saymanın amacı, ne sıklıkta olduklarını anlamaktır. Bu şekilde müstakbel anne, kendini oluşacak etkilere hazırlayabilir.

Bebeğin tekmelerinin daha fazla acıya sebep olduğu durumlar

Her hamileliğin benzersiz özellikleri vardır ve bu bağlamda her tekmenin aynı şekilde hissedilmemesi de çok normaldir.

Örneğin, ilk defa anne olanlar, bu tekmeleri daha hassas olarak hissedebilir. Bu durum, tekmelere karşı hazırlıksız oldukları için gerçekleşebilir.

Eğer anne zayıfsa, bebeğin tekmeleri daha yoğun hissedilir. Bu durumlarda, anne karnındaki bebek, kaburgaları ve belin alt kısmını kolayca etkileyebilir. Bebeğin kilosu da dikkate alınması gereken faktörlerden biridir.

mutlu hamile çift

Buna ek olarak, ikiz ya da üçüzlere hamile olma durumunda tekmeler daha acı verici olabilir. Alanda azalma, doğacak çocuklar için rahatsız edici olabilir.

Bu gibi durumlarda, tekmeler daha sık gerçekleşir ve anne çok rahatsız edici acılara katlanmak zorunda kalabilir.

İlk defa anne olanlar için bazı öneriler

Bir çocuğun iyi olduğunun en iyi göstergesi, hareketlerinin sıklığıdır. Çocuk uzun süre boyunca hareket etmiyorsa bu daha endişe verici bir durumdur.

Acı çektiğiniz durumları jinekoloğunuzla konuşmanızı öneririz. Endişe ettiğiniz belirtiler bir uzman tarafından değerlendirilmelidir.

Nefes almak, uyanık olmak ve bebeği müzikle uyarmak önerilen uygulamalar arasındadır. Ayrıca hamile kadınların yoga yapması da fetüsün tekmeleri ve hareketlerinin oluşturduğu rahatsızlığı önlemede yardımcı olur.

Size iyi bir haberimiz var, çok yoğun acı sadece hamileliğin son haftalarında görülür.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.