Hamilelikle Gelen 10 Sevinç ve Fedakarlık

Hamilelikle Gelen 10 Sevinç ve Fedakarlık

Son Güncelleme: 03 Eylül, 2018

Bu yazıda, hamileliğin beraberinde getirdiği sevinçler ve elbette fedakarlıklardan söz edeceğiz. Hamilelik, bir kadının ve eşinin hayatını kökten değiştirebilecek iyi ve kötü pek çok şeyi beraberinde getirir.

Bu değişikliklerin farkında olmak, anne adayının bunlarla yüzleşmek için daha iyi hazırlanmasına yardımcı olacaktır.

Hamilelik hem kadın hem de eşi için hayat değiştirici nitelikte olabilir. Yaşanan fiziksel ve psikolojik değişiklikler, yaşam tarzı alışkanlıklarında bazı değişikliklere neden olmaktadır.

Herkes değişimleri kendine göre benimser. Bazı kadınlar için, özellikle de daha önce anne olmuş kadınlar için hamilelik, doğmamış çocuğuyla eşsiz bir bağlantı kuracağı güzel bir dönemdir.

Bununla birlikte, diğer kadınlar içi bu kadar çok değişiklik yaşamak zor olabilir. Bu yüzden, hamileliğin getirdiği sevinç ve fedakarlıklara değinmenin önemli olduğuna inanıyoruz.

Hamileliğin getirdiği 10 sevinç ve fedakarlık

İşte hamileliğin getirdiği 5 sevinç:

Hamile olmanın 5 sevinci

1. Yeni bir hayat günlerinizi yakıyor

Birçok insan, çocuğunuz olana kadar gerçek sevgiyi öğrenemeyeceğinizi söylüyor. Hamile olmak hayatınızın en değerli deneyimlerinden biri olabilir.

Bu süreçten geçerken, sonsuza kadar süreceğini bildiğiniz o saf sevgiyi hissedeceksiniz.

Bebeğiniz sizin için her şeydir ama aynı şekilde siz de ebeveynleri olarak bebeğinizin her şeyisiniz. Ebeveynler ve çocukları arasındaki bağlantı, yaşamlarını değiştirme gücüne sahiptir.

2. Aile genişler ve planlarınız somutlaşır

Neredeyse herkes er ya da geç bir aile kurmak istiyor. İlk adımı zaten atmış olabilirsiniz ya da bu ilk çocuğunuz değilse bir başka adım atmış olacaksınız.

Hep hayalini kurduğunuz aşamaya ulaştınız. Bebeğiniz kollarınızda olacak, onların yürümeye başladığını, büyüdüğünü, okula gittiğini ve kardeşleriyle oynadıklarını göreceksiniz.

Eşinizle her zaman paylaştığınız sevinç şimdi üç kişi arasında paylaşılacak. Hayatınız için kurduğunuz hayalleri gerçekleştirmeye başladığınız söylenebilir.

3. Evlilik bağı güçlenir

Bundan böyle, siz ve eşinizi çok güzel aktiviteler bekliyor.

Bir isim seçmek, yolda olan bebeğinizin odasını tasarlamak ve hayatını planlamak, ikinizi de canlandıracak ve birbirinizi her zamankinden daha çok sevmenizi sağlayacaktır.

mutlu aile


4. Kadınlığınız daha da öne çıkacak

Hamileliğin vücudunuz için sayısız estetik fayda sağladığını biliyor muydunuz? Saçlarınız daha yumuşak ve parlak hale gelir. Artan kan akışı sayesinde cildiniz daha pürüzsüz hale gelir.

Göğüsleriniz ve vücut kıvrımlarınız da daha hacimli olacak. Gittiğiniz her yerde en güzel kadın olacaksınız!

5. Daha sağlıklı bir hayat yaşayacaksınız

Hamilelik kadınlar için rahatsız edici olsa da, sağlığınız üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Örneğin, hamileliğin sağladığı bir fayda, meme kanseri riskini azaltmasıdır.

Ayrıca hamileliğiniz sırasında sağlıklı alışkanlıklara uymanız gerekmesi, sağlığınız üzerinde pek çok olumlu etkiye sahip olacaktır.

Son olarak, gebelik menstrual ağrınızın kaybolmasına neden olabilir. Ayrıca cinsel istekte artışla da bağlantılıdır.

“Birçok insan, çocuğunuz olana kadar gerçek sevgiyi öğrenemeyeceğinizi söylüyor.”

Hamileliğin getirdiği 5 fedakarlık

1. İşiniz artık en önemli şey olmayacak

Çoğu kadın hamile olduğunu öğrendikten sonra çalışma programlarına eskisi gibi devam etmeyi seçer. Bu tamamen normal!

Ancak kendinizi çalışacak kadar enerjik hissetmediğiniz günler olabilir. Böyle anlarda haklarınızı bilmek önemlidir.

Ülkeye bağlı olarak, doğumdan önce ve sonra izin süresi değişebilir. Bu sürelerin belirlenmesinde anne adayı daima söz sahibi olmalıdır.

2. Seks hayatı

Bu aslında çifte bağlıdır. Daha önce belirttiğimiz gibi, kadınlar hamilelik döneminde daha fazla cinsel istek duyabilir. Bununla birlikte, bu her kadın için geçerli değildir.

Bununla birlikte, birçok fayda sağlaması bakımından hamilelik döneminde seks tavsiye edilir.

Mide bulantısı, rahatsızlık ve hamile olduğunuzu öğrenmenin getirdiği psikolojik etkiler ağırlaşarak cinsel aktivitenin azalmasına neden olabilir.

Annenin büyüyen karnı bir çok seks pozisyonuna engel olabileceğinden, hamileliğin son haftalarında da bu durum görülebilir.

3. Arkadaşlarla dışarı çıkmak

Hamilelik süresince sosyal hayatınızı asla geride bırakmamalısınız. Sosyal hayatınız, dokuz aylık sürecin farklı aşamalarında size destek ve rahatlık sunmalıdır.

Ancak normal ritminize ayak uyduramayacağınız da doğrudur. Hamilelik sırasında partiler, konserler, maçlar ya da çok kalabalık olan herhangi bir etkinliğe katılmanız mümkün değildir.

hamilelikte kötü alışkanlıklar

4. Spor

Fiziksel aktivite sağlıklıdır ve hamilelik döneminde de hareketli olmanız tavsiye edilir, ancak belirli sporlardan uzak durmanız gerekir. Temas sporlarından kaçınılmalıdır, çünkü fetüsün sağlığı için somut riskler oluşturur.

Hamileyken yapabileceğiniz sporlar arasında yüzme, yürüyüş, statik bisiklet ve yoga yer alır. Hamilelik döneminde uzak durmanız gereken spor örnekleri şunlardır:

  • Dövüş sporları.
  • Paraşütle atlama gibi tüm ekstrem sporlar.
  • Yüksek yoğunluklu sporlar.
  • Topla veya karnınıza çarpabilecek türden bir nesneyle oynanan sporlar.
  • Atlamalı sporlar.

5. Sağlıksız alışkanlıklar

Hamilelik döneminde sigara içmeyi ve alkol almayı bırakmak zorundasınız. Bunu söylememize bile gerek yok diye düşünebilirsiniz ancak bu tür alışkanlıkları olan kadınlar için bunlardan vazgeçmek zor olabilir.

Sağlıksız alışkanlıkları bebeğinizin iyiliği için askıya almalısınız. Tütün kullanımı, bebekte büyüme sorunları, erken doğum ve solunum hastalığına neden olabilir. Alkol de bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.

Sonuç olarak, hamileliğin getirdiği sevinçler ve fedakarlıklar yaşam tarzınızı radikal bir şekilde değiştirebilir, en azından geçici olarak.

Olumlu bir tutuma sahip olmak ve bu aşamayı mutlu ve olumlu bir şekilde geçirmek için gerekli sevgi ve arkadaşlığı yaşamak önemlidir.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.