Kış Mevsiminde Bebeğinizin Soğuk Almasını Engelleyin
Bebeğinizin soğuk havalarda soğuk algınlığını önlemesine yardımcı olacak bazı ipuçları.
Düşük sıcaklıklar, yağışlar ve sıcaklık değişimlerinin çocukların sağlığını etkilediği bilinmektedir. Onların bağışıklık sistemleri henüz gelişmemiştir ve bu nedenle yetişkinler ve hatta daha büyük çocuklar ile aynı savunmalara sahip değillerdir.
Soğuk havalar ve yaklaşan yağmurlu günlerle birlikte, birçok ebeveyn çocuklarının tipik mevsimsel hastalıklara yakalanmalarını önlemek için neler yapabileceklerini merak ediyor.
Aşağıda bebeğinizin soğuk almasını önlemek için pratik ipuçları bulacaksınız.
Yağmurlu havalar ve bebeğinizin soğuk algınlığı
Yağışlı mevsimde, çocuklarda daha büyük komplikasyonlara neden olan zatürre, sinüzit, orta kulak iltihabı ve bronşiolit gibi solunum problemlerinin sayısında bir artış vardır.
Bunun nedeni yağmurun, solunum virüslerini ve kirleticilerin havada dolaşmasını sağlamasıdır. Sonuç olarak, çocuğunuzun 39 derece Celcius üzerinde ateşi olabilir. Bu aralıktaki sıcaklıklar veya üç gün boyunca ateşi olması çocuğunuzu doktora götürmek için sebeplerdir.
Bebeğinizin soğuk algınlığını önlemek için, özellikle farklı sıcaklıklara sahip ortamlarda bulunurken onların sağlığını izleyin ve beslenmelerine dikkat edin.
Bebeğiniz soğuk aldığında ne yapmalı?
Virüsler havaya yayılabilir veya kontamine nesnelerle temas edebilir. Bu nedenle, çocuğunuzun oyuncaklarını sterilize etmek ve ellerini sık sık yıkamak önemlidir. Aynı hassasiyeti yetişkinlerin de göstermesi önemlidir.
Soğuk algınlığı semptomları mevcutsa, çocuk doktorları ilk adım olarak bol miktarda sıvı alınmasını önermektedir.
Burun tıkanıklığıyla ilgili olarak, hızlı ve etkili bir ilaç tedavisi için bebeğin burnunda tuzlu su uygulayın. Doktor belirtmediği sürece, grip tedavisi için antibiyotik, öksürük şurupları vermekten kaçınmalısınız.
Bebeğinizin soğuk almasını önlemek için ipuçları
- Hijyene alışmalarını sağlayın. Virüsleri yok etmek için 20 saniye boyunca ellerini ılık su ve sabunla yıkayınız – eğer antiseptik sabun kullanırsanız daha da iyi olacaktır .
- Paylaşılan eşyalardan kaçının. Aynı yerden servis edilen bardak veya yiyecekleri paylaşmamak tercih edilir (patates, patlamış mısır vb.). Bireysel yemek kaseleri oluşturun, özellikle de aileden birinin soğuk algınlığı varsa böyle yapın ki mikroplar yayılmasın.
- Soğuk algınlığı önlemek için ebeveyn bakımı. Öksürürken veya hapşırırken, ağzınızı kapatmalı ve çocuğunuza aynı şeyi yapmasını öğretmelisiniz. Birlikte uyuyorsanız, kafaların arasında en az 10-15 cm mesafe bırakın, böylece virüslerin yayılmasını engelleyebilirsiniz.
- İyi bir beslenme. Soğuk havalarda yaz mevsiminden daha fazla kalori alınması gerektiğinden, bebeğinizin diyetine dikkat edin. İyi bir diyet onların savunmasını güçlendirecek ve onları soğuk ve diğer hastalıklardan korumaya yardımcı olacaktır. Emzirme ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirecek ve onları birçok enfeksiyondan koruyacaktır. Zaten katı yiyecekler tüketiyorlarsa, beslenmeleri balıklar ve sütün yanı sıra A ve C vitaminleri bakımından zengin meyve ve sebzeleri de içermelidir. Soğuk içecekler yerine et suyu, sıcak içecekler, oda sıcaklığında su ve doğal meyve suları içirin.
- Bulaşıcı hastalıklardan korunun. Aile üyelerinden birinde soğuk algınlığı varsa, çocukla temas etmekten kaçınmalıdır. Birlikte vakit geçirmek kaçınılmazsa, iyi bir tedbir, maskelerin kullanılmasıdır ve elbette, çocuğun önünde hapşırmak veya öksürmekten kaçınmaktır.
- Onları soğuktan uzak tutun. Bebeğin soğuk algınlığını önlemek için bir yürüyüşe çıkarken iyi bir şekilde giydirip sarın, ancak aşırıya kaçmayın. Bebeğin fazla giydirilmesi, vücut sıcaklığının çevre ile ilgili düzenlenmesini önlediği için ters etki yapabilir.
Ayrıca dışarıdaki hava ısısıyla uyuşmazlığı önlemek için evde ısı çok yüksek ayarlanmamalıdır. Sıcaktan soğuk ortamlara giderken çocuğun burun ve ağzını korumak esastır.
- Evin havalandırılması bebeğin hastalanmasını önler. Bunu sık sık yapın, böylece evdeki virüsler gider.
- Kalabalıktan kaçının. Çocuğunuzu sakin yerlere götürmek, ziyaret merkezlerinden, şehir merkezinden, dükkanlardan vb. uzak durmak önemlidir. Çocuk mikroplar için bir odak noktası olduğundan, kalabalık yerlerde kalmamaya çalışın.
- Bebeğinizin soğuk almasını önlemek için uyku ve egzersiz şarttır. Çocuğun bağışıklık sistemi için genellikle yararlı olduğundan egzersiz önerilir. Küçük bedenlerini oynatmak ve hareket ettirmek onları daha da güçlendirecek. Çocukların savunmasını geliştirmek için uyku da çok önemlidir. Çocuk ne kadar iyi uyursa, soğuk algınlığı ve grip virüslerine karşı daha iyi tepki verir. Gördüğünüz gibi, çocuğunuzun soğuk algınlığından kaçınmasına ve soğuk kaparsa ne yapacağınızı bilmenize yardımcı olabilecek birçok pratik ipucu var.