Hazine Sepeti: Bebeğinizi Harekete Geçirecek Bir Oyun

Günümüzde bebeklerimizin oynayabileceği çok çeşitli oyunlar ve oyuncaklar bulunmaktadır. Ancak bazen en basit şeyler onları harekete geçirmek için mükemmeldir. Bugün size hazine sepetinin ne olduğunu anlatacağız.
Hazine Sepeti: Bebeğinizi Harekete Geçirecek Bir Oyun

Son Güncelleme: 03 Şubat, 2021

Ebeveynler olarak çocuklarımıza en iyi eğitici ve eğlenceli aktiviteleri sunmak istiyoruz. Bu nedenle, hepsi gerekli göründüğü için çocuklarımıza en yenilikçi oyuncakları satın almak istiyoruz. Ancak bazen en basit şeyler bebeklerimizi harekete geçirmek için mükemmeldir. Hazine sepeti de bununla ilgili.

Günümüzde birçok öğretim tekniği, çalışmalarını çocukların çevrelerini keşfetme becerilerine ve doğal materyallerin kullanımına dayandırmaktadır. Hazine sepeti, bu iki önemli özelliği içerir. Öyleyse, bu oyun ve evde nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, okumaya devam edin.

Sepetten topları alan bebek

Hazine sepeti nedir?

Hazine sepeti, eğitimci Elinor Goldschmied tarafından önerilen, öğrenmeyi ve harekete geçmeyi teşvik eden bir oyundur. Montessori okulları gibi eğitime alternatif yaklaşımları olan çok sayıda okul, bu oyunu uyarlamış ve dahil etmiştir.

Bu oyun 6 ila 12 aylık bebekler için idealdir. Bu yaş, iki ana nedenden dolayı mükemmeldir: bebekler kendi başlarına oturabilir, ancak henüz yürümezler.

Bu nedenle, tüm dikkatlerini etraflarında olan şeylere odaklarlar. Ve asıl ilgileri, ellerinde bulunan nesnelerle oynamayı keşfetmek ve deneyimlemek üzerinedir.

Hazine sepetini evde nasıl yapabilirsiniz?

Bir hazine sepeti yapmak için hasır gibi doğal malzemelerden yapılmış bir sepete veya bir kutuya ihtiyacınız var. Ardından, içine farklı nesneler koymalısınız. Taş, yaprak, kestane vb. gibi dış nesneleri kullanabilirsiniz. Ayrıca şişe mantarı, maşa, kaşık, mum ve saç lastiği gibi ev eşyalarını da kullanabilirsiniz.

Nesnelerin boyutunu sepetin boyutuna bağlı olarak seçeceksiniz. Amacın bebeklerinizin duyularını harekete geçirmek olduğunu unutmayın.

Bu nedenle farklı boyut, şekil, renk ve dokulardan nesneler seçmelisiniz. Bebeğinizin onunla rahatça oynayabilmesi için güvenli nesneler ve sağlam bir sepet seçtiğinizden de emin olmalısınız.

Sepetinizi hazırladıktan sonra, kendi hızlarında keşfetmeleri ve oynamaları için bebeklerinizin yanına koymanız yeterlidir. Tercih ettikleri nesneleri seçmelerine ve onlarla oynamalarına izin vermelisiniz. Bu nesneleri ağızlarına koymaları da güvenli olmalıdır. Yetişkinlerin müdahale etmemesi gerekir. Bu nedenle, onların yanında ve güvende olduklarından emin olmanız gerekir.

Bu oyunun faydaları nelerdir?

Bu çok basit bir oyun olsa da bebekler için oldukça ilginç ve eğlenceli olabiliyor. Ayrıca onların gelişimini de teşvik eder. Aşağıda nedenini göreceksiniz:

  • Kendi başlarına keşfetmelerine ve bulmalarına izin vererek bağımsızlıklarını teşvik eder.
  • Nesnelerin farklı boyutları ve renkleri nedeniyle bu oyun bebeklerin beş duyusunu harekete geçirir.
  • Bebeklerin psikomotrikliği ve koordinasyonu üzerinde çalışmak için mükemmel bir oyun.
  • Düşüncelerini ve farklı seçenekler arasından seçim yapma becerilerini düzenlemeye yardımcı olur.
1 yaş fotoğraf çekimi
  • Bu günlük nesneleri kullanarak bebekler çevrelerine aşina olurlar.
  • Onları her zaman teşvik edecek bir oyun; çünkü istediğiniz zaman sepetteki nesneleri yenileyebilirsiniz.

Sonuç olarak, çocukların gelişimini destekleyen ilginç bir eğitim alternatifidir. Okulda öğretmenler tüm çocukların oynaması için bir sepet kullansa da, evde kendi oyun tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Sonuç olarak, harika avantajları olan basit, ucuz ve doğal bir oyundur.

Genellikle, nesneleri yalama ve vurma gibi çocukların doğal dürtülerini kontrol etme eğilimindeyiz. Bu durumda, kısıtlamalar ortadan kalkar ve bebekler çevrelerini keşfetme özgürlüğüne sahiptir. Bu oyunu bir deneyin. Pişman olmayacaksınız!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.