Mutlu Bir Annelik İçin 7 Tavsiye

Mutlu Bir Annelik İçin 7 Tavsiye

Son Güncelleme: 22 Mayıs, 2018

Hiçbir şey mutlu bir annelikle karşılaştırılamaz. Bir annenin hayatındaki en inanılmaz deneyimlerden biridir bu. Ayrıca ezici değişimleri ve harika keşifleri de beraberinde getirir.

Anneliği deneyimleme şeklimiz büyük ölçüde ona karşı benimsediğimiz tutumlara bağlıdır. Annelik açıkça duygularla dolu bir deneyimdir ve bunu coşkuyla yaşamak için hazırlıklı olmak önemlidir.

Annelik komplikasyonlardan ve hatta üzüntüden muaf olmasa da, bu deneyimin tadını sonuna kadar çıkarmak mümkündür.

Mutlu bir annelik geçirmenin anahtarları

Mutlu bir annelik için izlenecek bir el kitabı olmamasına rağmen, bunu başarmak için kullanılabilecek bazı ipuçları vardır. Bu ipuçları, büyülü ama aynı zamanda zorlu bu deneyimle başa çıkmamıza yardımcı olabilir.

İşte mutlu bir annelik için birkaç ipucu:

Güven

Annelik döneminde bir güven tutumu geliştirmek önemlidir. Anneler kendilerine ve içgüdülerine güvenmek zorundadır.

En iyisini bekleyin ve her şeyin iyi olacağına kendinizi ikna edin. Zor bir durum ortaya çıkarsa, bunu çözmenin bir yolunu bulacağınızdan emin olun.

Güvenin tersi acıdır. Acı çeken bir kişi daima kötü bir şey olmasını bekler. Güvensizliğin artmasına izin verilirse, her şey batağa saplanmaya başlar.

Olumlu bir tutum geliştirmeye çalışmak daha iyidir. Bu, mutlu bir annelik geçirmenize yardımcı olacaktır.

Yardım istemeyi öğrenin

Bazı kadınlar anne olmak istemez. “Süper anne” olmak isterler. Her zaman her şeyin mükemmel durumda ve kontrol altında olmasını isterler. Başarısız olduklarında suçluluk duyarlar. Bir annenin asla yere düşmeyeceğine inanırlar.

Hiçbir anne her zaman her şeyle ilgilenemez. Aksine, birçok durumda yardım istemek zorunda kalacaksınız. Bu, yetenekli olmadığınız anlamına gelmez. Sadece bir makine değil, insan olduğunuz anlamına gelir.

Akıllı bir şekilde mola verin

Bu ipucu bir öncekini tamamlıyor. Bir anne aşırı çalışırsa, mutlu bir annelik yaşayamaz. Aksine, azar azar, giderek bunalmış hissetmeye başlayacaktır. Bu hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını tüketir.

Bu yüzden sık sık mola vermek önemlidir. Kendinize birkaç saat ayırın. Kişisel eğlencenizin zamanı olsun bu. Sizi rahatlatan ya da normal rutinden dinlenip birkaç saat daha uyuyabileceğiniz bir yere gidin.

Anneliği idealize etmeyin

Bir anne her şeyi bilmediği gibi, çocuğunu her türlü zarardan koruyabilecek kişi de değildir. Çocukları için elinden geleni yapan biridir.

Çocuklar annelerini her şeye kadir olarak görür ve bu onların gelişiminin bir parçasıdır. Bununla birlikte, algıları gerçeklikten uzaktır, çünkü anneler insandır ve annelik zorlu bir görevdir.

Mükemmel anneler bile binlerce hata yapar. Ama bu, anneliğin büyülü olmadığı anlamına gelmez .

Yardım isteyin

Mutlu bir annelik yaşamanız çok destek almanızı gerektirir. Bu desteğin bir kısmı eşiniz ve diğer bölümü aile tarafından sağlanmalıdır.

Bununla birlikte, daha da yararlı olabilecek başka bir destek kaynağı vardır: diğer anneler. Aynı deneyimlerden geçen diğer anneler size paha biçilmez bir yardım sağlayabilirler.

Diğer annelerle küçük bir destek ağı kurmak harika bir fikirdir. Ayrıca şüphelerinizi dağıtmak ve bağları güçlendirmek için arındırıcı ve kullanışlı olabilir.

Bir anneyi en iyi anlayan yine diğer annelerdir. İyi arkadaşlara sahip olmak, daha mutlu bir annelik yaşamanıza yardımcı olabilir.

Ayrımı özümseme

Anne ve çocuk arasındaki ayrılık doğum anından başlar. Bundan sonra, bebekler dünyadaki kendi maceralarına başlar. Evrim ve büyüme bununla ilgilidir.

Bu anneler için en zor şeylerden biridir. Doğru mesafeyi bırakmayı öğrenmek kolay değildir. Sağduyu ve her şeyden önce, öğrenme ve sevme arzusu gerektirir. Bunun gerektirdiği bağlılık ve ayrılıkların farkında olmadan mutlu bir annelik geçirmek imkansızdır.

Kendi fikrinizi oluşturun

Bir annenin hamileliğinin başladığı andan itibaren, başkalarının tavsiyelerini dinlemeye başlar. Çok sayıda soru ve başkalarının eleştirisine maruz kalır. Hatta bazen iltifat ve hayranlık sözleriyle de karşılaşabilirsiniz.

Sadece başkalarının görüşlerine bağlıysanız mutlu bir annelik yaşayamazsınız. Kendi kriterlerinizi güçlendirmek önemlidir.

Kendi içgüdünüzü yönlendirin ve her zaman yapabileceğinizin en iyisini yaptığınıza inanın. Elbette, olumsuz ve yapıcı olmayan eleştirileri de göz ardı etmeyi unutmayın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.