9 ila 12 Aylık Bebekler İçin Tatlı Tarifleri

9 ila 12 Aylık Bebekler İçin Tatlı Tarifleri

Son Güncelleme: 26 Ekim, 2018

Tatlılar, milkshake, köpük ve pudingler. Birçok farklı tatlı tarifleri vardır. Bununla birlikte, bebeğinize getirdikleri besinsel faydalar ve neşe önemlidir.

Bu yazıda, 9 ila 12 aylık bebekler için birkaç tatlı tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu tarifler için büyük bir mutfağa veya çok zamana ihtiyacınız yok, bu yüzden endişelenmeyin.

Bebekler tatlı lezzetleri tercih eder. Bunun nedeni, onlara 8 aylık olana kadar aldıkları tek gıda olan anne sütünü hatırlatmasıdır.

Genel olarak, çoğu insan ekşi yerine tatlıyı tercih eder. Nefis bir tatlıya, lezzetli dondurmaya dayanmak zordur.

Ancak meyvelerden yapılan tatlılar ve milkshake gibi daha sağlıklı alternatifleri de tercih edebiliriz.

Bebeğin tat duyusu yaşamın ilk aylarında çok hassastır, bu yüzden ekşi tatları reddederler. Bu hayatta kalma içgüdülerinin bir parçasını oluşturur.

Bu yüzden, siz ve bebeğinizin seveceği dört tatlı tarifi veriyoruz. Deneyin ve çocuğunuzun yeni lezzetleri keşfetmesine yardımcı olun.

9 ila 12 aylık bebekler için 4 tatlı tarifleri

Yaşamın bu evresi boyunca, diyetleri, ailenin geri kalanıyla benzer hale gelmeye başlar.

Tabii ki, yiyecekleri sorunsuz bir şekilde yiyebilmeleri için birkaç adaptasyon yapmak önemlidir.

Tatlı yiyecekler mükemmel bir atıştırmalık veya akşam yemeği olabilir. Bebeğin beslenme repertuarını yükseltmek için farklı dokular, renkler ve lezzetlerle besleyicilik açısından zengin taze malzemeler kullanmak en iyisidir.

bebekler için tatlı

Elma ve kivi püresi

Bebekler için önerilen ilk meyvelerden biri de elmadır. Armut veya kivi gibi diğer meyvelerle karıştırıldığında, önemli besin faydaları ile enfes bir püre haline getirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1/4 soyulmuş kivi
  • 1/4 soyulmuş elma

Hazırlanışı

  1. Kivi’yi karıştırın.
  2. Tüm tohumları çıkarmak için ince bir elekten geçirin.
  3. Elmayı blenderdan geçirin ve hepsini karıştırın.
  4. Elmanın faydaları iyi bilinmektedir. Potasyum gibi çok miktarda mineraller sağlarken çok az yağ ve protein içerir.

Elma ayrıca birçok vitamin sağlar ve sindirim sistemi için çok iyidir, çünkü kolayca sindirilebilir ve çok miktarda lif içerebilirler.

Meyveli yoğurt

Yoğurt, sindirimi kolaylaştırdığından 9 ila 12 aylık olan bebekler için mükemmel bir besindir. Aynı zamanda yumuşak bir dokuya sahiptir.

Yetişkinlerin yediği yoğurttan yemeyecekleri için her zaman bebekler için uygun yoğurt türlerini seçmelisiniz.

Armut, muz veya elma gibi meyvelerle kombine edildiğinde, bebeğinize dengeli bir beslenme düzeni sağlamanın mükemmel bir yoludur.

Malzemeler

  • Elma 100g.
  • Bebekler için yoğurt.
  • 2 kaşık reçel.

Hazırlanması

  1. Elmayı yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Elma parçalarını reçel ve yoğurt ile birlikte blender içine koyun.

Quinoa ve muz püresi

Bu, bebeklerimize sağlayabileceğimiz en besleyici atıştırmalıklardan biridir.

Quinoa harika özelliklere sahiptir. Besleyici, düşük kalorili, biyo-aktif maddeler içerir ve çok miktarda lif sağlar.

Muzlar da bebekler için çok sağlıklıdır, çünkü sindirim sisteminin düzgün işleyişini desteklerler. İşte bu yüzden bu, 9 ila 12 aylık bebekler için en çok tavsiye edilen tatlı tariflerinden biridir.

Malzemeler

  • 1/2 muz
  • Tarçın 1 çizgi
  • Pişmiş quinoa 3 çay kaşığı
  • 1 adet özel bebek yoğurdu

Hazırlanışı

  1. Soyulmuş muzları bir kaseye koyun ve bir çatalla ezin.
  2. Pişmiş quinoa, tarçın ve yoğurdu ekleyin.
  3. Karıştırıp servis yapın.

“Bebeğin diyet repertuarını güçlendirmek için farklı dokular, renkler ve lezzetlerle taze besleyicilik açısından zengin malzemeler kullanmak en iyisidir.”

Muz köpüğü

Bu, muzları bebeğinizin diyetine dahil etmenin başka bir mükemmel yoludur. Bu tatlı kıvamı biraz daha sıvı, ama aynı zamanda lezzetli.

Malzemeler

  • 3 muz.
  • 150gr yoğurt.
  • 1 kaşık bal.
  • 1/2 limon.

Hazırlanışı

  1. Soyulmuş muzları limon suyu ve yoğurtla karıştırın.
  2. Bal ekleyin ve kremsi bir kıvama ulaşıncaya kadar karıştırın.
  3. Bardaklarda servis yapın ve soğuyana kadar buzdolabına koyun.

Yukarıda belirtilen tariflere ek olarak, çocuğunuzun beğenisine göre farklı meyve türleri ekleyerek varyasyonlar oluşturabilirsiniz.

Onlara erken yaşlardan itibaren sağlıklı bir beslenme düzeni sağlamanız ve elbette ihtiyaç duydukları tüm besinleri aldıklarından emin olmanız önemlidir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Agencia Catalana de Salud Pública. Recomendaciones para la alimentación en la primera infancia (de 0 a 3 años). Agencia de Salud Pública de Cataluña. Diciembre 2016.
  • An R., Wilms E., Smolinska A., Hermes GDA., et al., Sugar beet pectin supplementation did not alter profiles of fecal microbiota and exhaled breath in heatly young adults and healthy elderly. Nutrients, 2019.
  • Centers for Disease Control and Prevention. Alimentos y bebidas que se deben limitar. Departamento de Salud y Servicios Humanos del Gobierno de Estados Unidos. Diciembre 2020.
  • Fernandez M. A, Marette M. A. Potential health benefits of combining yogurt and fruits based on their probiotic and prebiotic properties. Advances in Nutrition. Enero 2017. 155S-164S.
  • Fidler Mis N, Braegger Ch, et al. Sugar in infants, children and adolescents: a position of the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition Committee on Nutrition. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. Diciembre 2017. 65 (5): 681-696.
  • Forrestell C. A. Flavor perception and preference development in human infants. Annals of Nutrition and Metabolism. 2017. 70 (Suppl 3).
  • Gómez Fernández-Vegue M. Recomendaciones de la Asociación Española de Pediatría sobre la alimentación complementaria. Comité de Lactancia Materna y Comité de Nutrición de la Asociación Española de Pediatría. Noviembre 2018.
  • Maradini Filho A. M, Riberiro Pirozi M, et al. Quinoa: nutritional, funcitonla and antinutritional aspects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Mayo 2017. 57 (8): 1618-1630.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
  • U. S. Department of Agriculture and U. S. Department of Health and Human Services. Dietary Guidelines for Americans. 2020-2025. 9th Edition. Diciembre 2020.
  • Ventura A. K, Mennella J. A. Innate and learned preferences for sweet taste during childhood. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. Julio 2011. 14 (4): 379-84.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.