Annelik Hakkındaki 6 Efsane
Bir annenin çocuğunun yolda olduğunu bildiği zaman hissettiği yoğun mutluluk hissi, aklını istila eden bir dizi kuşku ve düşünce tarafından gölgede kalabilir. Bu özellikle annelik hakkında duyduğumuz efsaneler söz konusu olduğunda doğrudur.
Efsaneler, belirli bir konuda bilgi eksikliği ve geçerliliği nedeniyle toplumda yayılan sosyal inançlardır. Nesilden nesile aktarılan annelik hakkında sayısız anlamsız ve asılsız inanç vardır.
Bu inanışlar deneyimsiz bir annenin küçük çocuğuna bakmaktan endişeli ve korkmuş hissetmesine neden olabilir. Bu anneler, bir anne olarak standartlara uygun olup olmadıklarını sorgulamaya bile başlayabilir.
Annelikle ilgili efsaneler endişe nedeni olmamalı. Aksine, bir anne kendisini endişelendiren belirli bir konu hakkında bilgi sahibi değilse, araştırma yapmalı, profesyonel tavsiye almalı ve doğru çözümleri bulmaya çalışmalıdır.
Annelik hakkında anlatılan her şey doğru değil. Her hamileliğin farklı olduğunu bilmek önemlidir. Her bebek farklı bir şekilde gelişir. Sağlamanız gereken bakım hakkında doğru bilgi ile mükemmel bir iş çıkarırsınız.
Annelikle ilgili efsaneler
Bu yazıda içinizi rahatlatmak için annelikle ilgili bir dizi efsane ve hakikati paylaşacağız. Doğru bilgiye sahipseniz daha huzurlu ve kendine güvenen bir anne olacaksınız:
Tüm anneler doğal olarak annelik içgüdüsüne sahiptir.
Bir anne olmak, tüm kadınların yüzleşmeye istekli olmadığı büyük sorumluluklar gerektirir. Bu nedenle anne olmaya karar vermek büyük bir karardır.
Anne olmak sonsuz mutluluk demektir
Her ne kadar anneler olarak küçük hazinelerimizin büyüdüğünü gördüğümüzde neşe ve memnuniyet duysak da aynı zamanda üzücü anlar da var; üzgün olduğumuz, endişe duyduğumuz veya hayal kırıklığına uğradığımız anlar.
Anne olmak, özgürlüğünüzü kaybetmek anlamına gelir
Tam tersine, annelik, annelerin zaman ve etkinliklerini planlamak zorunda oldukları bir zamandır. Ama bunu yaparken aynı zamanda eğlenmeye, hobilerinizle ilgilenmeye, alışverişe ve sinemaya gitme vb. etkinliklere hakkınız olduğunu da unutmamalısınız.
Emzirmek bizi daha iyi bir anne yapar
Emzirmenin etkili bir şekilde çocukların büyümesine yardımcı olduğu doğrudur. Aynı zamanda anne ve çocuk arasındaki bağı güçlendirir. Bununla birlikte, eşit derecede sağlıklı olan başka beslenme şekilleri vardır.
Bu nedenle, bir kadının küçük çocuğunu emzirmesini engelleyen bazı tıbbi veya kişisel nedenler varsa, bu kadın kötü anne değildir.
Bütün kadınlar küçüklüklerinden beri anne olmayı hayal ederler
Her ne kadar anneliğin bize bir sürü mutluluk ve tatmin getirebileceği doğru olsa da, bir kadın gibi hissetmek için mutlak bir gereklilik değildir.
Doğum sonrası depresyon, annenin bebeğine karşı hissettiği sevgi eksikliğinin bir ürünüdür.
Bir annenin doğumdan sonra hissettiği üzüntü duyguları yaşadığı hormonal aktiviteye bağlıdır. Bu, çocuğuna karşı bir sevgi eksikliği hissettiği anlamına gelmez.
Efsanelerden uzak bir annelik için ipuçları
Anneliği çevreleyen efsanelerle uğraşırken, bilginizi genişletmek ve bu yanlış inançlardan gelebilecek kuşkuları en aza indirmek için aşağıdaki ipuçlarını akılda tutmak önemlidir:
- Sütten kesme, aynı anda anne ve eş nasıl olunur gibi birçok konuda bilginizi genişletmek için annelikle ilgili dergileri veya makaleleri okuyun.
- Üçüncü taraflardan alınan yorum ve önerilere dikkat etmeyin. Doktor veya psikologdan profesyonel yardım almak önemlidir.
- Eşinizden yardım isteyin, bir çocuğu büyütmek kolay bir iş değildir ve annelerin her zaman onları anlaması ve onlara yardım etmesi için birilerine ihtiyaç duyacaktır.
- Anneler davranış şekilleri ve bilgilerini pratiğe geçirme konusunda emin olmalıdırlar. Anneler her zaman mümkün olan en iyi işi yapmaya çalışan değerli ve cesur kadınlardır.
Bütün annelerin mükemmel olmadığını unutmayın. Bununla birlikte, çoğu, her gün birçok zorluklarla karşılaşan cesur insanlardır.
Doğru bilgi, anneliğin ortaya koyduğu zorlukların üstesinden gelmeyi kolaylaştıracak bir şeydir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Brahm, P., & Valdés, V. (2017). Beneficios de la lactancia materna y riesgos de no amamantar. Revista chilena de pediatría, 88(1), 07-14. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0370-41062017000100001&script=sci_arttext&tlng=e
- Dois Castellón, A. (2012). Actualizaciones en depresión posparto. Revista cubana de Obstetricia y Ginecología, 38(4), 0-0. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0138-600X2012000400016