Uzun Gezilerde Çocukları Eğlendirmek İçin 8 Oyun
Uzun gezilerde çocukları eğlendirmek için oyun oynamak harika bir seçenek. Bir araba yolculuğu planlıyorsanız veya uçakla seyahat etmeniz gerekiyorsa, çocuklarınızın sıkılmasından endişe duyabilirsiniz. Bu nedenle, uzun yolculuklarda çocukları eğlendirmek için en iyi oyunları seçtik.
Bu yüzden tüm aile için bu oyunlarla can sıkıntısına veda etmeye hazır olun.
Uzun gezilerde çocukları eğlendirmek için 8 oyun
Uzun seyahatinizde oynayacağınız oyunları seçmeden önce, çocuğunuzun yaşını ve zevklerini ve aynı zamanda ulaşım aracını da dikkate almanız gerekir.
Tabii ki, arabayla seyahat etmek aynı zamanda internete telefon ve tabletle de ulaşabileceğiniz anlamına gelir. Bu arada, uçaklar ise uçuşlarda film izleme imkanı sunar.
Bununla birlikte, yolculuklar birkaç saat sürdüğü zaman, en teknoloji aşığı çocuklar bile ekrandan sıkılacak ve başka bir şey yapmak isteyeceklerdir (uyku dışında). Buradan itibaren işte ebeveynlerin hayal gücünü kullanma ve çocuklarını eğlendirmek için yaratıcı yollar bulma zamanı.
Bu yazıda, uzun yolculuklarda çocuklarınızla oynayabileceğiniz bazı oyunlar göstereceğiz. Bunlar yaşlarına ve sıkılma seviyelerine göre uyarlanabilir. İşte uzun gezilerde çocukları eğlendirmek için 8 oyun:
1. Renk arama
Bir katılımcı bir renk söyler ve diğer oyuncuların yakındaki nesneleri bu renkle adlandırması gerekir. Örneğin, bir oyuncu kırmızı diyorsa, diğeri kırmızı stop işareti, kırmızı araba, kırmızı çanta vb. olarak adlandırır.
2. Kelime arama
Bu ilk oyuna benzer, ancak biraz daha zor. Bir oyuncu bir harf söyler ve diğerleri o harfle başlayan nesneleri listelemek zorundadır. Örneğin, eğer bir oyuncu “A” diyorsa, diğeri “araba”, “ayakkabı”, “ada” vb. ile cevap verir.
3. Aile şarkıları
Araba ile seyahat ediyorsanız, çocuklarınızı eğlendirecek diğer bir oyun ise ailecek şarkı söylemektir. Bu, enstrümansız bir şekilde veya radyo ile birlikte gerçekleştirilebilir.
Cep telefonunuzdaki, çocukların şarkı listesini bile dinleyebilir veya arabanızın medya oynatıcısında dinlemek için çocuklarınızın en sevdiği şarkıları bir USB sürücüye yükleyebilirsiniz. Elbette, müzikal destek için her zaman YouTube videolarını kullanabilirsiniz.
4. Tahmin etme oyunu
Bu uzun yolculuklar için klasik bir oyundur. Bir oyuncu diğerlerinden “A” ile başlayan veya “mor ”gibi bir ipucu sunarak kendi düşündüğü bir şeyi tahmin etmesini ister. Aynı zamanda karakter özelliklerini ipucu vererek, söyleyerek de karakterleri, filmleri, yiyecekleri veya herhangi bir sporu tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Kesinlikle eğlenceli bir oyun!
5. Nesneleri saymak
Çocuklarınızın karayolu üzerinde bir saat veya daha fazla bir süre boyunca dikkat etmelerini sağlamak için, onlardan belirli bir renk veya markadaki nesneleri veya arabaları saymalarını isteyebilirsiniz. Eğer saymaları gereken nesne sarı araba gibi bulunması zor olan birşey ise daha eğlenceli bir hal alır.
“Geziler birkaç saat sürdüğünde, en teknoloji aşığı çocuk bile ekrandan sıkılacak ve başka bir şey yapmak isteyecektir.”
6. Trafik işaretlerini öğrenmek
Oyunlar, uzun araba yolculuklarında bile eğitici olabilir. Trafik işaretlerine zaten aşina olan ebeveynler, çocuklarına açıklayarak başlayabilirler. Ardından çocukları işaretlerin anlamları konusunda test edebilirler.
7. Boyama ve çizim
Aslında bu tam bir oyun değil, ancak çocukların birkaç saat boyunca oturması gereken uzun uçak yolculukları için birkaç saatlik eğlenceli bir etkinlik.
Çocuklara güzel bir boyama kitabı veya bir defter ve renkli kalemler alın. Kim bilir belki çocuğunuzun sanatsal tarafını bilmeden ortaya çıkarabilirsiniz.
8. Hikaye anlatmak
Çocuğunuzu uzun yolculuklarda eğlendirmek için yapılan son aktivite çeşitli şekillerde yapılabilir. Klasik versiyon bir hikaye kitabı alıp sonuna kadar (veya çocuk uyuyana kadar) okumaktır.
Diğer seçenekler, seyahatle ilgili unsurları kullanarak bir hikaye hazırlamak veya çocukların kendilerine ait yaratıcı bir hikaye anlatmasına izin vermektir.
Gördüğünüz gibi, uzun yolculuklarda can sıkıntısından kurtulmak için pek çok harika eğlence seçeneği var. Bu sadece biraz yaratıcı olmak ve çocuklarınızın ihtiyaçlarına dikkat etme meselesidir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
Chacón, P. (2008). El Juego Didáctico como estrategia de enseñanza y aprendizaje ¿Cómo crearlo en el aula? Nueva Aula Abierta.