Çocukların Yaz Boyu Keyif Alacağı Altı Su Oyunu

Çocuklukta, özellikle sıcak yaz aylarında güneşin altında arkadaşlarınızla ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlıyor musunuz? Çocuğunuza arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmesi için bu harika oyunları oynamalarını teklif edin.
Çocukların Yaz Boyu Keyif Alacağı Altı Su Oyunu

Son Güncelleme: 01 Kasım, 2020

Yaz ayları çocuğunuzun bahçede arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirebilmesi için ideal zamanlardır. Havuzunuz olacak kadar şanslı olun ya da olmayın, çocuklar için bazı su oyunu seçenekleriyle onlara ebeveyn olarak harika fikirler sunabilirsiniz.

Hemen her çocuk yazı sever. Diğer mevsimlerin aksine yaz aylarında oynanabilecek çok daha fazla oyun bulunmaktadır. Bugünkü yazımızda çocukların yaz boyu keyif alacağı altı su oyunu fikrinden söz edeceğiz.

Çocuklar İçin Altı Su Oyunu

1. Su Kaydırağı

Herkesin en az bir kez oynadığı geleneksel bir su oyunudur. Yere bir parça plastik ya da branda sererek üstünü sabunlu su ile kaplayabilirsiniz.

Böylelikle zemin çok kaygan hale gelir ve hele bir de hafif bir eğim varsa bu durum, eğlenceyi ikiye katlar. Çocuğunuzu ve arkadaşlarını eğlendirmek için bir su kaydırağı yapmayı deneyebilirsiniz!

2. Su Balonu Kullanarak Oynanan Su Oyunu

Su balonları eğlenceli oyunların olmazsa olmazlarındandır. Örneğin; havuzun içinde ya da dışında birbirinden görece uzaktaki katılımcılar pas atarak su balonlarını elden ele geçirmeye çalışabilirler.

Bu su oyunu esnasındaki balonların birinin elinde patlayabileceği ihtimali eğlenceli bir gerginlik yaratır. Klasik su savaşı da bir diğer seçenek olarak karşımıza çıkacaktır. Koşup saklanabilecek bir alanda fazla sayıda katılımcıyla su savaşı çok keyifli olabilir.

Unutmayın ki bu oyunları havuzda oynuyorsanız balon parçalarını sonrasında toplamanız gerekecektir. Yoksa balonun plastiği su filtresini tıkayabilir.

Su oyunu oynayan yeşil kolluklu çocuk

3. Marco Polo

Bu oyunun en güzel yanı hem karada hem suda oynanabilmesidir. Ebenin gözleri bağlanır ve ebe sürekli hareket halindeki katılımcıları bulmaya çalışır. Katılımcıların yerlerini belli etmesi için ebe her “Marco” dediğinde diğerlerinin “Polo” diye bağırması gerekir.

4. Suda Limbo

Bu oyun klasik limbo oyununa benziyor. Buradaki fark çubuk kullanmak yerine suyun altından geçmeniz gerekmesidir. Tahmin edebileceğiniz üzere oyun son derece basit: Bir kişi, tercihen bir yetişkin, suyun aktığı hortumu tutar.

Bu sırada çocuklar da suyun altından geçmek için sıra olurlar. Daha da eğlenceli hale getirmek için müzik açmayı da ihmal etmeyin!

5. Buzlu Kelimeler

Yeterli sayıda çocuk olduğu sürece bu oyunun en beğenilen oyun olacağından şüphemiz yok. Oyun şöyle oynanıyor: Çocuklar daire olmalı ve ortaya bir buz kovası yerleştirmeliler. Kovanın içinde buz küpleri ve su tabancaları olması gerekiyor.

Bir yetişkin ya da çocuklardan biri kovayla dairenin merkezinde durur. Diğerleri iki iki eşleşir ve işaretle birlikte her bir takım merkeze koşmaya başlar. Merkezden buz alırlar ve merkezdeki kişi de onlara bir kelime söyler.

Sonrasında partnerlerinin yanına koşar ve duydukları kelimeyi harf harf buz yardımıyla partnerlerinin sırtına yazarlar. Kelime tahmin edilemezse başka bir katılımcı merkeze koşup ödül olarak su tabancasını alır.

Kalanlar da oyun bitmeden herkesin ıslanması için ellerinden geleni yaparlar.

Anne baba kız ve çocuktan oluşan aile

6. Eğlenceli Bir Su Oyunu: Kova Doldurma

Bu oldukça klasik ve eğlenceli bir su oyunudur. Başta boş olan kova uzakta bir yerde su ile doldurulmuş şişeler yardımıyla doldurulmaya çalışılır. Örneğin; avlunun ucundaki kovadan ya da havuzdan su alıp ortadaki kova doldurulabilir.

Oyunu daha zorlaştırmak istiyorsanız şişenin kafa üstünde taşınması gibi farklı kurallar konabilir. Taşınmanın daha kolay olması için bu seçenekte kavanoz kullanılabilir. Kazanan su dolu kovayı karşı takımın başından aşağı dökebilir ve eğlence dolu bu yarışı sonlandırabilir.

Bu basit aktivitelerle çocuğunuzun keyifli bir yaz geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bu eğlenceli aktiviteleri çocuklarınızla ve onların arkadaşlarıyla denemekten çekinmeyin!


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.