Çocuklar İçin Eğlenceli ve Basit 5 Yoga Duruşu

Eğer çocuğunuzun hem vücuduna faydalı hem de onu zihinsel olarak rahatlatacak ve eğlendirecek bir fiziksel aktiviteye başlamasını istiyorsanız, yoga idealdir. Bu yazımızda çocuğunuz için ideal yoga duruşlarını öğrenebilirsiniz.
Çocuklar İçin Eğlenceli ve Basit 5 Yoga Duruşu

Son Güncelleme: 29 Temmuz, 2020

Yoga, süphesiz dünyadaki en yaygın fiziksel aktivitelerden bir tanesidir. Bunun sebebi, yoganın her yaştan insanın zihinsel ve fiziksel dengeye ulaşmasına yardımcı olan harika bir egzersiz olmasıdır. Bu yazımızda çocuklar için en iyi yoga duruşlarını paylaşacağız.

Çocukların yaptığı yogada, en basit ancak disiplinin bütünleyici duruşları kullanılır. Bu, çocukların esneklik geliştirmesine, kaslarını güçlendirmesine, stresi azaltmasına ve duygusal iyiliklerini geliştirmelerine olanak sağlar.

Buna ek olarak, hayvanlardan, bitkilerden ve doğadan esinlenen duruş isimleri çocukları gülümsetir. Bu, onların gelişimine yardımcı olmak için harika bir alternatiftir.

Çocuklar için 5 yoga duruşu

Yoga, fiziksel ve zihinsel sağlığın gelişimiyle ilişkilidir. Bu nedenle, Sanskritçede “birlik” anlamına gelir. Bu uygulama, yüzyıllar boyunca rahatlamanın, esnemenin, kasları güçlendirmenin ve hatta hastalıklarla mücadele etmenin ideal yolu olarak bilinir.

Eğer çocuğunuzu yoga derslerine göndermek veya evde birlikte yoga yapmak istiyorsanız, bu yazımızda çocuklar için en iyi yoga duruşlarının detaylı listesini vereceğiz. Ayrıca, bu duruşları nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

1. Dağ Duruşu

Bu duruş, yoga yapmaya başlarken ilk öğreneceğiniz duruşlardan biridir. Derse başlamadan önce vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olur. Başlarken, çocuğunuz dik bir şekilde ayakta durmalıdır.

Kolları göğsünün önünde avuç içleriyle 90 derecelik açıda olmalıdır. Sonrasında çocuklar üç dakika boyunca burundan derin nefes alıp vermelidir.

yoga yapan aile

2. Kelebek Duruşu

Bir sonraki duruş ise kelebek duruşudur. Burada çocuklar bacaklarını ısıtır ve esnetir. Çocuk ayak tabanları ve topuklarını birleştirerek oturur. Ardından, ellerini ayaklarının üzerine koyar ve ayaklarını tıpkı kelebeğin kanat çırpması gibi bir aşağı bir yukarı hareket ettirir.

Bu, çocuklar için en iyi duruşlardan biridir ve yoga dersi dışında da çocuklar farkında olmadan bu hareketi yapabilir. Devam etmeden önce çocukların bu duruşta 2-3 dakika kalmasını tavsiye ediyoruz.

3. Kobra Duruşu

Bu yoga duruşu, karın ve bel kaslarını esnetmek için idealdir. Çocuğunuz yoga matının üzerine yüz üstü uzanır. Ardından, avuç içlerini omuz hizasında zemine koyar. Ardından, kollarını uzatarak ve sırtını eğerek tavana bakarken vücudunu kaldırır. Bu duruş, omurga sorunları olan çocuklar için iyi değildir.

“Yoga, yüzyıllar boyunca rahatlamanın, esnemenin, kasları güçlendirmenin ve hatta hastalıklarla mücadele etmenin ideal yolu olarak bilinir.”

4. Aşağı Bakan Köpek Duruşu

Aşağı bakan köpek duruşu, bacak kaslarını, gövdeyi ve sırtın belirli kısımlarını esnetmeye yardımcı olur. Ayak tabanları yerde durur ve topukları kaldırmamaya özen gösterilir.

Eller yoga matında kalırken, kalça yukarı doğru 40 derecelik açıyla kalkmalıdır. Kafa, aşağı bakan pozisyonda kalmaya devam etmelidir. Bu duruşun sonunda, baş dönmesini önlemek için yavaş yavaş kalkmak önemlidir. Duruşun tahmin edilen süresi 2 dakikadır.

çocukların yoga yapması

5. Çocuk Duruşu

Bu pozisyonda, çocuğunuz kalçasını topuklarıyla alnını ise yoga matıyla desteklemelidir. Ardından, kollarını ileri uzatır. Bu pozisyon, sırtı ve boynu esnetmek ve kasları rahatlatmak için idealdir.

Son bir ipucu olarak, yoga derslerine enstrümental ve rahatlatıcı müzikler eşlik edebilir. Bunun yanı sıra, doğa veya okyanus dalgası sesi de kullanabilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte bu sağlıklı aktiviteyi yapmak harika olacaktır.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.