Yeni anne olacakların çantasında ne olmalı?

Yeni anne olacakların çantasında ne olmalı?

Son Güncelleme: 15 Haziran, 2018

Hamilelik sırasında bütün dikkatimizi bebeğimize vermek normaldir. Bu yüzden ilk günden itibaren gerekli olan her şeyi almaya başlarız. Peki ya doğum çantasında ne olmalı? Ne zaman hazırlanmalı?

İkinci kez hamile kalmanın avantajların biri de ihtiyacımız olan her şeyi ve sürecin nasıl ilerleyeceğini bilmektir. Ancak, ilk kez anne olacak biri doğumun gerçekleşeceği gün hastaneye götüreceği çantayı hazırlarken sorun yaşayabilir. Kullanışlı ve yeterli olup olmayacağını kestiremeyebilir.

Her durumda, anne olacaklara vereceğimiz tavsiye organize olmaları ve sorunları yavaş yavaş çözmeleridir. Doğru çantayı hazırlamanın yolu organizasyon, uyum ve bazı kriterlerden geçer. Bu durum şüpheleri ortadan kaldırmamızı ve doğru çözümleri bulmamızı sağlar.

Eğer çantanızda ne olması gerektiği konusunda bir fikriniz yoksa, yapılacak en iyi şey başkalarına sormaktır. Bu nedenle, sizin için faydalı olacağına inandığımız birtakım ipuçları vermek istiyoruz.

anne ve yenidoğan

Anne olacakların çantasında ne olmalı?

Kendi çantamızı hazırlamaya başladığımızda bebeğimizinkini çoktan hazırlamış olmamız olasıdır. Genelde bebeğin doğumu için harcadığımız enerji bizi ve hatta bütçemizi tüketebilir. Ancak, bu son ana bırakılacak bir şey değildir. Çünkü mutlaka evde bulunmayan bazı eşyalara ihtiyaç duyacaksınız ve dışarı çıkıp almanız gerekecek.

Her şeyi zamanına göre planlamanızı ve mümkünse her adımı not almanızı tavsiye ediyoruz. İlk olarak, elimizdekileri gözden geçirmeli ve çantamızda ne olmasını istediğimizi düşünmeliyiz. Annelerin sadece bir kısmı bunu umursasa da, nasıl görünmek istediğinizi de düşünmeli ve yanınıza ne almak istediğinize karar vermelisiniz.

Ancak endişelenmenize gerek yok. Doğumdan önce, kliniğiniz veya hastaneniz yanınıza almanız gereken temel eşyalarla birlikte taşımanız gereken belgeleri, ilaçları ve takviyeleri size söyleyecektir. Ayrıca, yeni anne olacaklara yardım etmek isteyebilecek büyükanne, arkadaşlarınız ve deneyimli diğer yakınlarınızı da unutmayın.

Daha organize olmanızı sağlayacak bir listeyi her zaman yanınızda bulundurmanızı da tavsiye ediyoruz. Çünkü bu listeyle elimizde ne olduğunu ve neyin eksik olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu liste aşağı yukarı şunun gibi olabilir:

  • Bebeğin çantasındaki eşyalar
  • İçinde kolayca emzirebileceğiniz türden gecelik veya pijamalar. Yani, düğmeleri veya ön tarafı açmak için bir yırtmacı olan, pamuklu veya yumuşak ve rahat kumaşlardan üretilmiş bir elbise.
  • Büyük ve geniş, pamuklu, tek kullanımlık iç çamaşırları.
  • Doğum sonrası için korse
  • Doğum sonrası için özel havlular
  • Terlik
  • Fazla sütü korumak için göğüs koruyucu diskler
yeni anne çantası
  • Hastaneden ayrılırken giyeceğiniz kıyafetler. Bunlar geniş olmalı ve tercihen hamileliğinizin son aylarında giydikleriniz arasından seçilmelidir.
  • Kişisel belgeler, banka hesapları, nakit para, gerekli raporlar ve testler.
  • Kişisel bakım ürünleri (fırça, tarak, diş fırçası, toka, sabun, şampuan vs.)
  • İsteğinize göre eklemeler yapmak da mümkündür. Makyaj malzemesi, kamera, kitap, müzik, bebek kitabı veya manevi değeri olan kişisel eşyalar da alınabilir.

Bazı durumlarda doğumun tahmin edilenden önce gerçekleştiği göz önünde bulundurulursa, çantanızın önceden hazırlanmış olmasını tavsiye ediyoruz. Bu yüzden, otuz yedinci haftadan itibaren doğumun her an gerçekleşebileceğini aklımızda tutmalı ve hazırlıklı olmalıyız.

İster yedinci ayda ister son hafta içinde hazırlayın, bu karar tamamen size kalmış. Ancak anne olacaklara her zaman hazır olmalarını öneriyoruz; çünkü son anda bir şeyler almak mümkün olsa da anne ve babanın tüm enerjisini doğuma saklaması gerektiğini düşünüyoruz.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.