Sevgimizi Göstermenin Önemi Nedir?

Sevgimizi Göstermenin Önemi Nedir?

Son Güncelleme: 27 Aralık, 2018

Çocuklarımıza olan sevgimizi ifade etmek, onların bakımı ve yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması kadar önemlidir.

Bir çocuğu sevmek, aile uyumunu garanti etmek, güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak ve mümkün olan en iyi yaşam kalitesi için gerekli koşulları sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmak anlamına gelir.

Bir çocuğu sevmek aynı zamanda onlara sevgi vermek anlamına gelir. Onları okşamak, tatlı sözler söylemek, onları öpmek ve övmektir.

Sevginizi ifade etmek çocuğunuzun benlik saygısını güçlendirir

Bir çocuğun her zaman sevgiye ihtiyacı vardır. Onları ne kadar şımartsanız da, ninniler söyleyip sarılsanız da her zaman annenin sıcaklığını aramaya yaklaşmaya çalışırlar. Çok tatlı değil mi?

Bu sevgi ifadeleriyle, anne ve çocuk arasındaki duygusal bağ, hayatın ilk anlarından oluşur ve sonsuza dek sürer. Bundan eminiz.

Ancak çocuğunuz ona bir öpücük vermeniz ya da başını okşamanız için size sokulduğunda yalnızca başını okşamanın sağladığı şefkat, koruma, huzur ve rahatlamayı istemekle kalmaz. Bunun yanında benlik saygısı, kendine saygısı ve özgüvenini de inşa etmektedir. Duygusal güvenliklerini garanti edecek niteliklerdir bunlar.

Çocuklarınıza sevginizi ifade etmek onların gelişmesine yardımcı olur

Kendi çocukluğumuzu hatırladığımızda ve bugün kim olduğumuzla karşılaştırdığımızda, değerlerimizin, duygularımızın, farklı uyaranlara ve farklı bağlamlara tepki verme tarzımızın, gelişimin ilk aşamasında kendi genetiklerine sahip olduğunu fark ederiz.

Bütün bu faktörler bugün kim olduğumuzu karakterize ediyor.

Ebeveynleriniz iyi davranışları nasıl geliştireceklerini bildiyse, büyük olasılıkla uyumlu bir ortamda büyüdünüz ve sevgi ve desteklerini aldınız.

Bugün kesinlikle yüksek benlik saygısı olan güvenli bir insansınız. Birbirimizi seviyoruz ve bu bize değer veriyor.

Çocukluk döneminde şefkat görmek, sarılmak ve niteliklerimizin takdir edilmesi karakterimizi geliştirerek duygusal bakımdan gelişmemizi sağlar.

Küçük bir kızken anne babamızın söylediği tatlı sözler, başarılarımızı övmeleri, okşayışları ve nezaketleri, bugün olduğumuz kişinin oluşması için gerekli temeli koymuştur.

Yani, eğer sizin için değerliyse, çocuğunuz için de değerli olduğuna emin olabilirsiniz.

Çocuğunuzu duygusal olarak eğitin. Onlara çok sevgi verin ve gelecekte göreceksiniz ki, çocuğunuz iyi ve son derece mutlu olacak şekilde büyüyecektir.

Topluma katılmalarını temin için çocuklarınıza sevgi ve şefkat gösterin

Başkalarıyla ilişki kurmanın çok zor olduğunu düşünen bazı insanlar var.

Bu vakaların bazılarında sorunun kökleri, ebeveynlerinden ve çevrelerindeki insanlardan yeterince sevgi ve destek almadıkları çocukluk döneminde yatmaktadır.

Çocuğunuza olan sevgiyi ifade etmenin, onların sosyal bakımdan kabul edilmelerini garanti etmenin iyi bir yolu olmasının nedeni budur.

Onlara verdiğiniz sevgi dozu, onları maddi ve manevi olarak verme ve almada hissedilen tatmin duygusu hakkında öğrenmelerini sağlayacaktır.

Sevgiyi alırlarsa, onları çevreleyen tüm insanlara sevgi vereceklerdir.

kızını öpen anne

Sevgi göstermek önemli mi?

Evet, önemli. Çok önemlidir, belki düşündüğünüzden daha önemlidir.

Çocuğunuza sevgi göstermekten korkmayın. Okşama, öpme ve sarılmalar onları bozmaz ya da onlara bağımlı hale getirmez. Aksine, onları eğitir ve özgüvenlerini güçlendirirler.

Bazı insanlar, bir çocuk büyüdükçe, onlara gösterdiğiniz sevgi miktarını azaltmanız gerektiğini düşünür. Gerçek, tam tersidir. Yaşlandıkça, daha çok sevgi vermeniz gerekmektedir.

Yaşlandıkça, daha fazla akıl yürütmeye başlarlar ve değerlerini ve eğitimlerini duygu zekasında oluşturmaya başlarlar.

Çocuğunuza sevgi verin ve onların akranlarına saygı duymasını sağlayın. Davranışları için sınırlar belirleyin ve dikkatsizce hareket ettiklerinde onları çağırın.

Onlara tüm sevginizi ve anlayışınızı sunun. Sorunlarını dinleyin ve onlara hak ettikleri önemi verin. Onlara mümkün olduğunca zaman ayırın ve fikirlerine değer verin.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.