Minnettarlık İle İlgili 3 Çocuk Hikayesi
Çocuklara minnettarlık ile ilgili hikayeler anlatmak, onlara hayatta sahip olunması gereken en önemli değerlerden birini öğretmenin harika bir yoludur.
Minnettarlık bazen hafife alınmaktadır ve son yıllarda, yavaş yavaş kaybolmaktadır. Bu nedenle, çocuklara bunun neden bu kadar önemli olduğunu öğretmek çok önemlidir. Bunu yapmanın harika bir yolu, onları minnettarlık ile ilgili çocuk hikayeleri ile eğlendirmektir.
Minnettarlık İle İlgili Çocuk Hikayeleri
Minnettar Ceket
Bu hikaye, bir çocuğun isteyebileceği her şeye sahip olan ama nasıl mutlu olacağını bilmeyen bir çocuk hakkındadır. Bir gün, küçük bir kız gelip ondan Minnettar Ceket’i aramasına yardım etmesini istediğinde arka bahçesinde oturuyordu. Çocuk meraklandı çünkü böyle bir şeyi hiç duymamıştı, ve kıza yardım etmeye karar verdi.
Sonra çocuk, Minnettar Ceket’i bir ağacın üzerinde buldu. Gördüğü en güzel ceketti. Küçük kız ona ceketi giymesini söyledi, oğlan bunu yaptı ve her zamankinden daha mutlu hissetti. Kıza çok müteşekkirdi ve bu onu daha da iyi hissettirdi. Sonra kız ona ceketi yanına alması ve gitmesi gerektiğini söyledi. Çocuk üzüldü çünkü tekrar mutsuz hissetmek istemiyordu.
Kız ona mutluluğun sırrının minnettar olmak olduğunu söyledi. Kendi hayali Minnettar Ceket’ini yapabileceğini, minnettar olduğu her şeyi düşünebileceğini ve mutlu olabileceğini söyledi.
Sihirli Pencere
Sihirli Pencere; minnettarlığı, dayanışmayı ve başkaları ile empati kurmayı teşvik eden güzel bir çocuk hikayesidir.
Bu hikaye, oynamak için dışarı çıkamayacak kadar hastalanmış olan bir çocuk hakkındadır. Çocuk, hasta olmasının yanı sıra, arkadaşları ile dışarıda oynayamadığı için de çok üzgündü.
Bir gün çocuk penceresinden dışarı bakıyordu ve bir penguenin bir sandviç yediğini gördü. Penguen “Merhaba” dedi ve gitti.
Ertesi gün bebek bezi giyen ve bir balon şişiren bir maymun vardı. Ondan sonraki gün ise tef çalan bir domuz vardı. Bu çılgın karakterler, o kötü günlerde çocuğu güldürdü.
Küçük çocuk okula dönecek kadar iyi olduğunda, en iyi arkadaşına gördüğü ve daha iyi hissetmesine yardımcı olan bu çılgın şeyleri anlattı. Arkadaşı ile konuşurken, arkadaşının çantasından garip bir şeyin çıktığını fark etti. Arkadaşına sorduğunda, arkadaşı onu neşelendirmek için kullandığı tüm kostümleri ona gösterdi.
“Minnettarlık yalnızca erdemlerin en büyüğü değil, aynı zamanda tüm diğerlerinin de ebeveynidir.”
Balıkçı ve Balığın Hikayesi
Bu hikaye bir Rus masalının uyarlamasıdır. Bu sadece minnettarlık ile ilgili değil, aynı zamanda kör hırsın tehlikeleri ile de ilgili bir hikayedir. Kıyıda, mütevazı bir kulübede yaşayan yaşlı bir çiftin hikayesini anlatır.
Bir gün adam balığa çıktı ve küçük bir altın balıkla geri döndü, bu balığın herkesi şaşırtan bir özelliği vardı: balık konuşabiliyordu. Balık adamdan onu serbest bırakmasını istedi ve karşılığında onun tüm dileklerini yerine getirecekti.
İyi kalpli adam balığın gitmesine izin verdi ve karşılığında balık ona birkaç gün boyunca yemek ile teşekkür etti. Ancak, balıkçının karısı mutlu değildi ve yaşlı adama yeni bir ev istemesini söyledi.
Kadın balığa sahip olmayı ve balığın sonsuza dek ikisinin tüm dileklerini yerine getirmesini sağlamak istedi. Balıkçı, karısının ne istediğini balığa anlattı. Bunu duyan balık o kadar sinirlendi ki, onlara verdiği her şeyi geri aldı ve bir daha görülmemek üzere ortadan kayboldu.
Kısacası, minnettarlık ile ilgili çocuk hikayeleri, çocuklarınıza eğlenceli masallar aracılığı ile nasıl daha iyi bir insan olunacağını öğretmek için idealdir. Bu tür değerleri ve duyguları pekiştirmek çok önemlidir. Bu şekilde empatik ve saygılı insanlar olacaklardır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
- Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
- Ferrer Pérez, C. (2019). La literatura infantil como instrumento para educar en valores. http://repositori.uji.es/xmlui/bitstream/handle/10234/183993/TFG_2019_FerrerPerez_Cristina.pdf?sequence=1&isAllowed=y
- Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
- Jiménez-Ruiz, J. (2019). Emociones a través de los valores en los cuentos. http://tauja.ujaen.es/bitstream/10953.1/10063/1/TFG_JeniferJimnez.pdf
- Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
- Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.
- Pérez, V. M. O. (2007). La buena educación: Reflexiones y propuestas de psicopedagogía humanista. Anthropos Editorial.
- Para, B. B. V. A. (2000). Educación en valores. https://www.compromisorse.com/upload/reportaje/000/106/20-21%20bbva.pdf