Bebek Odası İçin 6 Dolap Fikri

Söz konusu bebek odası için dolap seçimi olduğunda, pek çok farklı model, renk ve tarzda mobilya vardır. İhtiyaçlarınız ve tercihlerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Bebek Odası İçin 6 Dolap Fikri

Son Güncelleme: 28 Ocak, 2021

Bu yazımızda, bebek odanızı en iyi şekilde kullanabilmek için pratik depolama fikirlerinden bahsedeceğiz. Büyük gün yaklaştıkça yapmanız gereken hazırlıklardan biri de bebek odasını tasarlamaktır. Bebek odası, hem rahat hem de kullanışlı olmalıdır.

Bebek odası için 6 harika dolap fikri

Bebek odası için dolap seçmek, rahatlık ve güvenlik için önemlidir. Mobilyalar ayrıca dayanıklı da olmalıdır. Ayrıca, bebeğin büyüdüğünde de kullanabileceği şekilde kullanışlı bir tasarıma sahip olmalıdır. Bebeğinizin odasını en iyi şekilde kullanabilmek için aşağıdaki seçeneklere bir göz atın:

1. Dolap, şifonyer ve raf

Bu çok amaçlı mobilya, çocukların kıyafetlerini nevresimleri veya battaniyeleri muhafaza etmek amacıyla kullanılabilir.Buna ek olarak, havluları, bezleri ve bebek bakımı için gerekli olan malzemeleri duvara montelediğiniz raflara koyabilirsiniz. Bu raflar, bebeğinizin odasına uygun olan farklı materyal ve tarzlarda olabilir.

2. Çekmeceli ve kapaklı dolap

Bu harika mobilya, yerden tasarruf ettiği için özellikle küçük odalar için idealdir. Kapaklı bölümlerinde bebeğinizin kıyafetlerini ve aksesuarları muhafaza edebilirsiniz.

Bu dolap ayrıca bez gibi sık kullandığınız malzemeleri koymak için idealdir. Yatay veya dikey olarak koyulabilir. Böylece dar alanlarda fazla yer kaplamaz.

bebek odası dekorasyonu

3. Çok amaçlı konsol

Küçük ancak kullanışlı bir şey istiyorsanız, çok amaçlı konsol sizin için idealdir. Çekmeceli ve kapaklı bir masa gibi görünen bu konsolda kıyafetleri, nevresimleri, havluları ve ihtiyacınız olan her şeyi muhafaza edebilirsiniz. Hafiftirler ve her yere sığarlar.

4. Alt değiştirme dolabı

Bazı dolap ve şifonyerlerde, bebek bezi değiştirme masası bulunur. Bunlardan bazılarını katlayıp kaldırmak mümkündür. Bu modellerde, kapak bez değiştireceğiniz zaman açılır ve kullanmadığınızda katlanır.

Ek olarak, bu dolaplarda kapaklı ve çekmeceli bölümler de vardır. Bu dolabın en iyi yönlerinden biri, yıllarca kullanmanın mümkün olmasıdır.

5. Gömme bebek üniteleri

Bir diğer alternatif ise, gömme dolap ve ünitelerdir. İhtiyaçlarınıza göre tasarımı yapabilirsiniz. Bu dolabı tasarlarken, odanızın büyüklüğüne göre bir tasarım tercih edebilirsiniz. En ekonomik olanı, şüphesiz ki her alana uyum sağlayabilecek olan modellerdir.

Bu seçeneğin avantajlarından bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Boya ve dekoratif renkli kağıtlar gibi malzemelerle kolayca süslenebilir.
  • Çok yönlüdür, çekmeceli, kapaklı veya raflı olabilir.
  • Çocuklar büyüdüğünde de kullanılabilir.

Gardıropların kullanışlı bir özelliği, alt değiştirme masası içermesidir. Bu masalardan bazıları kullanılmadığında katlanarak ortadan kaldırılabilir.

6. Dikey dolap

Bebeğinizin odası için klasik bir gardırop da kullanışlı olabilir. Çekmeceli ve kapaklı küçük bir gardırop, yeni doğan bebeğinizin kıyafetleri ve eşyaları için gereklidir.

Bu dolapların içerisine sepetler de yerleştirebilirsiniz. Sepet kullanımıyla odanızın dekorasyonuna katkıda bulunmanız da mümkündür.

bebek bezi ve eşyaları

Bebek odasında kullanılacak dolaplar için ipuçları

Bebeğinizin odası için eşya ve dolap seçimi son derece heyecan verici bir aktivitedir. Bununla birlikte, aşağıdaki tavsiyeleri göz önünde bulundurmalısınız:

  • Odaya hoş bir görünüm kazandırmak için aydınlık ve canlı renkler seçin.
  • Küçük bir gardırop veya daha uzun süre kullanıma uygun bir dolap arasında seçim yapabilirsiniz.
  • Bebek ve çocuk odaları temiz olmalıdır. Bu nedenle kolay temizlenecek mobilyalar tercih edin. Ayrıca eşyaların hafif ve pratik olmalarına da özen gösterin.

Özetlemek gerekirse, bebeğinizin odası için pek çok farklı dolap çeşidi vardır. Sadece, bütçenize ve tercihlerinize uygun olanlar arasında bir seçim yapmalısınız.

Basit ve pratik seçeneklere yönelin. Bu odanın dinlenmek ve mutlu bir şekilde büyümek için bir alan olduğunu unutmayın.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.