Çocukların Giymek İstemedikleri Giysileri Değerlendirmek
Çocuklarınız büyüdüyse ve artık eski kıyafetlerini giymek istemiyorlarsa ya da o kıyafetler artık üstlerine olmuyorsa aklınıza şu soru takılmış olabilir: Çocuklarımın eski kıyafetleriyle ne yapmalıyım? Sırf çocukların üstüne uymuyor diye bu kadar çok kıyafetten – özellikle de çok iyi durumda olanlardan- kurtulmanız gerekmesi gerçekten zor bir durumdur.
Ancak çocukların giymek istemedikleri giysileri değiştirme süreci kaçınılmazdır. En iyi senaryoda, iyi durumda olan giysileri akrabalara verebilir veya diğer çocuğunuzun giymesini sağlayabilirsiniz. Ancak yıpranmış durumdaki giysileri farklı şekilde değerlendirmek gerekir.
Çocuklarınızın giymek istemedikleri kıyafetler bağış yapmaya veya diğer akrabalara vermeye uygun olmadığında, onları kullanarak yeni şeyler üretmek için yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Harika ve benzersiz bir şey yaratmak için ihtiyacınız olan şey biraz zaman ve hayal gücüdür.
Çocukların eski kıyafetlerini değerlendirmede ilk aşama
Yapmanız gereken ilk şey çocuklarınızın eski kıyafetlerini toplayıp bir kutuya koymaktır. Böylece onları gözden geçirebilirsiniz. Her parçayla ilgili aşağıdakileri gibi belli bazı bilgileri bilmelisiniz:
- Bozuk veya yırtık durumda mı?
- Üzerinde herhangi bir leke var mı?
- Kumaşı aşınmış durumda mı?
- Daha önce onarılmış mı? (genellikle dikişle)
Çocukların eski kıyafetlerini gözden geçirmeniz önemlidir. Daha sonra onları iyi durumda olanlar ve iyi durumda olmayanlar olarak ikiye ayırabilirsiniz.
Başka birine vereceğiniz kıyafetler varsa bunları yıkamalısınız. Kuruduklarında ütüleyip yeni evlerine teslim edebilirsiniz. Unutmayın, kullanılmış giysiler olmalarına rağmen yeni sahipleri için güzel ve çekici görünmelerini sağlamanız önemlidir.
Çoğu insan hediye olarak kıyafet almayı sevmez. Bu nedenle isteyip istemediklerini anlamak için önceden onlarla konuşmanız iyi olacaktır.
İyi durumda olan giysileri bağışladıktan sonra kalanları kategorilere ayırmanız gerekir: Pantolonlar, fanilalar, çoraplar gibi. Her bir kıyafetin büyüklüğüne ve özelliklerine bağlı olarak ondan yeni şeyler yapabilirsiniz.
Çocukların giymek istemedikleri kıyafetleri değerlendirmek için fikirler
1. Kişiselleştirin
Halihazırda yıpranmış olan kıyafetlerden yararlanma yöntemlerinden biri onları kişiselleştirmektir. Kişiselleştirme derken eski veya sıkıcı bir giysiyi alıp kendi zevkinize ve ilgi alanlarınıza göre değiştirmenizden bahsediyoruz.
Ancak ortaya yeni bir şey çıkarmak için nelerden yararlanacağınız konusunda doğru karar verin. Bazen elinizdeki malzeme istediğinizi elde etmenize izin vermeyebilir.
İnsanların eski giysileri değerlendirmek için uyguladıkları bazı yaygın yöntemler şunlardır: Yamalar, iğneler, boyalar, kravatlar, kurdeleler, fiyonk, düğmeler, çanta, spor salonunda giyilecek t-shirt’e çevirme v.b.
Kız çocuklarının eski kıyafetlerinin modern ve modaya uygun görünmesini sağlamak için payetler kullanabilirsiniz. Çocuklar genellikle araba veya en sevdikleri süper kahraman gibi görünen yamaları severler.
2. Dekor eşyalarına çevirin
Eski giysiler, bilezik, kolye, yastık kılıfı gibi yeni nesnelere dönüşebilirler. Kese şeklinde çanta gibi basit nesneler yapmak iyi bir fikirdir. Bunları hem elle hem de makineyle kolayca dikebilirsiniz. Bunun yanında daha güzel kokmalarını sağlamak için onları çekmecelerin, dolapların ve şifonyerlerin içinde kullanabilirsiniz.
Kokulu keselerin içine çiçek, narenciye, şeker veya tazelik ve ferahlık gibi birçok farklı aroma konabilir. Ayrıca en popüler kokulardan bazılarını gül, okaliptüs, nane ve lavanta olarak sıralayabiliriz. Hatta karışık otlar kullanarak da bu keseleri oluşturabilirsiniz.
Ayrıca çocuklarınızın eski giysilerini farklı yüzeyleri temizlemek için bez olarak da kullanabilirsiniz. Hislere hitap eden bir şey olmasa da pratik ve kullanışlı olacaktır.
Gördüğünüz gibi, çocuklarınızın giymek istemedikleri kıyafetleri değerlendirmenin yollarını bulma konusunda endişelenmenize gerek yok. Artık pek çok çözüm olduğunu biliyorsunuz.
Yaratıcılığınızı kullanın ve eski giysilerden yararlanın. Böylece hem paradan tasarruf edebilir hem de yeni şeyler üretmenin keyfini çıkarabilirsiniz.