Anne Olmak Müthiş Bir Hediyedir
Sadece anne olanlar bunun müthiş bir hediye olduğunu bilirler. Bir kadın çocuk sahibi olduğunda tamamlanmış hisseder.
Bunun bir kadının profesyonel kariyer hedefleri ya da cinsiyet eşitliği konusundaki duruşuyla bir ilgisi yoktur. Bunlar tabi ki bu konuların önemsiz olduğunu göstermez. Çünkü gerçekten önemlidir; hatta, biz anneler olarak, hayatımızın her alanında tüm kadınların eşit davranılması için savaşmalıyız.
Öte yandan, bir kadının anne olma şansını elde ettiğinde hissettiği kendini gerçekleştirme duygusu, hiçbir şeyle karşılaştırılamaz. Dünyada, yeni bir insana hayat verme hissi kadar güzel bir şey yoktur.
Bu, doğanın en prestijli yeteneği, aynı zamanda da bir kadının hayatındaki en olağanüstü ve en yüksek noktasıdır. Kadınlar, içlerinde büyüyen mucizeye tanıklık etme, bunu mümkün kılma ve bu olayın kahramanı olma başarısına sahiptirler.
Anne olacak her kadının içinde dokuz ay sonra dünyaya gelecek ve hayatın tüm gizemini içinde barındıran bir hücre vardır. Bu 270 gün çocuk bekleyen her çiftin hayatında bir dönüm noktası olacaktır.
Bir kadın karnında bir bebek taşırken, onunla birlikte, her değişikliği, gelişimi, acıyı, sevinç sıçramasını ya da her yaşam izini hisseder. Bu anneden, dünyayı değiştirme ve dönüştürme bilincine sahip, zeki ve güzel bir çocuk ortaya çıkacaktır.
Ve bu çocuğu doğuran insan bunu en iyi bilen kişidir, çünkü bu bebek onu zaten çoktan değiştirmiştir.
Bunun gibi yoğun bir deneyime yaklaşmanın en iyi yolu minnettar olmak olacaktır. Size verilen bu hediyenin değerini bilin ve şükredin. Bu, sizin içinizde, o benzersiz anne sevgisini uyandıracaktır. İşte bu, bir annenin çocuğu için hissettiği, gerekirse tüm dünyayı karşısına almasını sağlayacak o sevgidir.
Doğum yapmak, bir kadına tamamlanmışlık hissi kazandırır. Eğer bunu yaşamadıysanız bu size saçmalık gibi görünüyor olabilir, ama annelik bir kadının tamamen olgunlaşmasına sebep olur.
Anneler, dünyada var olabilecek en güzel yeteneğe sahiptir. Bir insana can verme ve bunu yaşayabilme deneyimi bir kadının olgunlaşmasını ve yakında doğacak küçük bebeğini korumak için hazır olmasını sağlar.
Annelik hediyesiyle birlikte bir kadının hayatına fedakarlık yapmaya hazır olma, savaşmak, yorgunluk, çaba ve neşe gibi kavramlar girer, aynı zamanda ne kadar ironik olsa da huzur ve olumluluk da bu sürece dahil olur.
Annelik gelişmeyi sağlar
Anneliği tadan her kadın, aynı zamanda, yeni bir duyguyla da tanışır. Bu his sürekli olarak damarlarınızda dolaşır. Bu hediye için minnettar olan bir annenin sevgisi hiçbir sınır tanımaz.
Çocuğunuzun büyümesiyle birlikte, bu muhteşem annelik hediyesi, hayatın güzelliğini şimdiye kadar hiç olmadığı kadar açık bir şekilde gözlemlemenizi ve takdir etmenizi sağlar. Gün geçtikçe, bu kıvılcım, sizin gelecek için olan umutlarınızı besler.
Dünyada, bir annenin çocuğunu gördüğünde yüzünde oluşan gülümsemeden daha samimi bir şey yoktur. Çocuk sahibi olduğunda hissettiği mutluluğu daha önce hiçbir zaman hissetmemiştir ve bu küçük insan ona, her şeyiyle anneliğin ne kadar muhteşem bir hediye olduğunu hatırlatır.
Bir kadın anne olacağını öğrendiği günden itibaren benzersiz bir yolculuğa çıkar. Varış noktası sadece doğum anı değildir; bu durum bundan çok daha derindir. Hepsinden önemlisi, anne olmak, geleceği tamamen ebeveynlerine bağlı olan bir bebeğe şefkat göstermek demektir.
Ve bu sayede, her kadın, bu harika hediyenin ciddi bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini anlar. Annelik, çok emek ve fedakarlık gerektirir, tüm bunlar annenin zaten doğal bir şekilde göstermeyi bildiği o sonsuz sevgiyle birlikte gelir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Budner, S. (2018, 6 octubre). Valorar lo que tenemos es la mejor forma de gratitud. Recuperado de https://lamenteesmaravillosa.com/valorar-lo-que-tenemos-es-la-mejor-forma-de-gratitud/
- Maldonado-Durán, M., Sauceda-García, J. M., & Lartigue, T. (2008). Cambios fisiológicos y emocionales durante el embarazo normal y la conducta del feto. Perinatología y Reproducción Humana, 22(1), 5-14.