Yenidoğan İçin 7 Oyun

Bu yazımızda yeni doğan bebeklerinizle oynayabileceğiniz 7 oyun çeşidini sizler için sıraladık. Yazımızı okumaya devam edin.
Yenidoğan İçin 7 Oyun

Son Güncelleme: 03 Nisan, 2021

Güzel bebeğiniz iki aylık olduğunda sizinle daha çok oyun oynamaya başlayabilir. Birçok uykusuz geceyi şimdiye kadar atlatarak ikiniz de giderek katlanılabilir bir rutine alıştınız. Yenidoğanınız daha uzun süre uyanık kalabilir, bu yüzden çok daha fazla etkileşim kurabilir.

Bebeğinizle yapabileceğiniz en basit oyunlardan biri gülümsemektir. O yaşta bebeğinizin sosyal gülümseme geliştirmesi çok muhtemeldir ve bunu yapmak çoğu ebeveyn için büyük bir başarıdır. Bebeğinizi kucağınıza her yatırdığınızda ve onunla konuştuğunuzda veya ona gülümsediğinizde bu beceriyi geliştirme şansınız vardır. Bunu yaparken sadece sesini duymak ve yüzünü görmek için tepki verecektir.

Yenidoğan ile oynayabileceğiniz bir başka basit oyun ise onu yüzüstü koymaktır. Bu pozisyonda olmak sırt ve boyun kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olacaktır. Yere serilmiş bir battaniyenin üzerine yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Onu kollarınıza koyun ve yüzünün yakınında gevşek battaniyeler veya oyuncaklar olmadığından emin olun. Şimdi başını kaldırmaya ve bir yandan diğer yana hareket ettirmeye çalışırken onu izleyin. Bu egzersizi günde 3 ile 5 dakika süren seanslarla uygulamaya başlayabilirsiniz. Her seansın süresini yavaş yavaş artırın.

Ayrıca bebeğinizi yatağa sırtüstü yatırabilir ve dikkatlice, yani vücudu izin verdiği ölçüde açıp kapatabilir, kollarını ve bacaklarını esnetip bükebilirsiniz. Bir başka eğlenceli oyun ise bir çift yumuşak donut şeklinde üzerine zil dikmeyi ve onları yatakta hareket ederken bileklere ve ayak bileklerine yerleştirmeyi içerir. Zillerin cilde zarar verebilecek kenarları olmamasına dikkat edin.

yenidoğanınızla oyun

Duyularını harekete geçirin

Bu yaşta bebeğiniz dünyayı keşfetmeye başlar ve bu nedenle her şey yeni ve eğlenceli görür. Basit ve incelikli oyunlarla duyuları harekete geçirmek çok kolaydır. Örneğin, bebeğinizin yüzüne sabun köpüğü üfleyebilirsiniz, bu onun görme yeteneğini ve kesinlikle vücudunun bir bölümünü canlandırmasına yardımcı olacaktır. Baloncukların yüzünde patlamamasına ve korkmamasına veya ıslanmamasına dikkat edin.

Görme duyusunu kalıcı olarak canlandırmak için, ona her yakın olduğunuzda onunla göz teması kurmanız çok önemlidir. Ve eğer kulağını canlandırmak istiyorsanız, yapabileceğiniz en basit şey ona bir ninni ya da sevdiğiniz ve hoşuna gidebilecek yumuşak tonda bir şarkı söylemek. Ayrıca hamilelikte duydukları müziği dinleyerek onunla samimi anlar kurmak için paylaşabilirsiniz, bu hassas egzersiz onu güvende hissettirecektir.

Kriz anlarında iyimser şarkılar seçmeye çalışın. Kriz anları yerine onu yorgun veya heyecanlı görürseniz, bebeğinizi sakinleştirmek için hafif müzik çalabilirsiniz. Ve eğer bebeğiniz eğlenceli oyunları seviyorsa, ona sesli bir oyuncak getirebilir veya çıngırağını yukarı, aşağı ve yanlara doğru hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca çıkardığı anlamsız sesleri kaydedebilir ve aynı sesi bebeğinize dinleterek de taklit edebilirsiniz.

anne ve bebek

Yenidoğan için basit oyun alternatifleri

Güzel bir alışkanlık olmasının yanı sıra onu öpmek ve ona sarılmak bebeğin dokunuşunu harekete geçiren bir aktivitedir. Onu sevebilir ve onu ismiyle çağırırken veya onunla konuşurken, her zaman göz teması kurarak size dokunmasına izin verebilirsiniz.

Bu banyo zamanı, oyun zamanı da olabilir. Yıkandığında farklı dokular hissetmesini sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun farklı dokuları ve ayrıca farklı sıcaklıkları hissetmesi için kendisine bir sünger, sabun, su ve yağ koyun.

Ve günün sonunda, sallanan bir sandalyede sallanırken onu kollarınıza alabilirsiniz ve biraz büyüdüğünde – yani iki aylık olduğunda – bir uyku vakti hikayesi okuma rutini oluşturmak için ideal bir zaman aralığı olacaktır. Çocuğunuza bir hikaye okumak, daha erken uykuya dalmasına yardımcı olur. Özellikle de öğrendiği ve çok eğlendiği bir gün geçirdikten sonra yapılırsa.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.