Bebekler neden her şeyi yere atarlar?

Bebekler neden her şeyi yere atarlar?

Son Güncelleme: 12 Nisan, 2018

Bebekler, en iyi yeteneklerinin her şeyi yere atmak olduğu bir evreden geçer. Bunu neden yaptıklarını bilmek ister misiniz?

Kuşkusuz, çocuğunuz tıpkı bir beyzbol oyuncusunun sahip olduğu tarzda bir yetenek ile sahip olduğu her şeyi yere atarak sizi birçok kez şaşırtmayı başarmıştır.

Belki de ilk başlarda bunun bir isyan eylemi olduğunu ve sizin dikkatinizi çekmek amacıyla gerçekleştirdikleri bir şey olduğunu düşündünüz. Ancak bu düşünceniz, bunu her gün yaptıklarını fark ettiğinizde değişecektir.

Öfke, şaşırma ve şaka ile karışık, onlardan bir şeylere veya birisine zarar verebilme ihtimallerinden dolayı fırlatmayı bırakmalarını isteyeceksiniz. Sizin için iyi haberlerimiz var; Bu beceri, çocukların dünyayla etkileşime girmeye başladıklarının göstergelerinden biridir.

Bebeğiniz yere bir şey attığı her an dünyayı keşfediyor

Bir nesneyi fırlatmak istediğinizde, hangi kuvvetle başlatacağınızı, nasıl sabit bir hedefe göndereceğinizi ve kendinizi nasıl bir konumda sabitleyeceğinizi ölçmeniz gerekir. Bu, küçük çocuğunuzun, yere bir şey attıkları zaman kazanmaya çalıştığı bir deneyimdir.

Eğer bir nesneyi bir çok kez yere atmışlarsa, kendinizi hazırlamalısınız. Çünkü bunu kesinlikle bin kere daha yapacaklar.

Mutlu ve memnun olun çünkü bu, gelişmenin ve büyümenin bir göstergesidir. Bu, çocuğunuzun yaşamın zorluklarıyla yüzleşmek için geliştirdiği ve yetenekler listesine eklenen bir maddedir.

Onlara rehberlik edin, dikkatli olmalarını, tehlikeyi nasıl belirleyeceklerini ve hassas materyalleri nasıl tanıyacaklarını öğretin.

 Her şeyi yere atma: bir öğrenme kaynağı

oyuncakları ve bebek

Çocuk bedeninin, her şeyi yere atarak nasıl daha güçlü ve daha çevik bir hale gelmeye başladığını görüyoruz. Onları bu konuda yönlendirmenin ve onlara rehber olmanın zamanı geldi.

Genç yaşlarda, bu tıpkı bir süper kahramanınki gibi zorluklarla ve başarılarla dolu bir macera gibidir.

Bu anlamda, bu göreve başlamadan önce, küçük meleğinizin eşyaları yere atarak öğrendiğini detaylarıyla birlikte doğru bir şekilde kavramamız gerekir.

Nesnelere ne olduğunu keşfeder

Kırılıyor mu, özel sesler mi çıkarıyor yoksa aynı şekilde kalıyor mu? Şüphelerini pratikte gerçekleştirerek yanıtlıyorlar. Örneğin; onlar, cevaplarını doğrulayana kadar, merak ettikleri nesneleri yere fırlatacaklar.

Mesafe ölçme yeteneği gelişir

İnansanız da inanmasanız da, bu çağdaki çocuklar en çok iki duyusunu kullanır: görme ve duyma. Fırlattıkları nesnenin yörüngesini görsel olarak analiz ederler.

Nesne uzaklaştıkça gözlerinde boyut olarak nasıl küçüldüklerini kavrıyorlar. Ayrıca, yere çarpmanın ne kadar sürdüğünü anlamak için de işitme duyularını kullanıyorlar. Geç gelen bir ses, nesnenin daha fazla yol kat ettiği anlamına gelir.

Becerilerini test eder

Bu nesne ile atış denemelerine devam etmek faydalı mıdır? Keşfetmeye devam etmeli miyim? Onu daha kuvvetli bir şekilde attığımda ne olduğunu anladım mı? Eğer bu şekilde atarsam daha mı farklı olur?

Sebep ve sonuç arasındaki ilişkiyi zaten anlamışlardır

Bir nesneyi atmaya karar verdikten sonra, bunun neye yol açtığını keşfederler. Örneğin, camın kırılmasına ve anne-babadan tepki görmesine neden olabilir. Ayrıca, başkalarını da rahatsız eden ve ebeveynlerini uyandıran yüksek seslere de neden olabilir.

Sosyal etkileşim

Sebep oldukları bazı seslerin ve hareketlerin, etrafındaki insanların ilgisini uyandırdığını fark edeceklerdir. Daha sonra da sizinle paylaşacakları sihirli anları yaratmak amacıyla bu nesnelerle oynayacaklar.

Bu, çevreleriyle bir bağ kurmak amacıyla sahip oldukları bir fırsattır. Çocukken öğrendikleri dersler, gelecekte kişisel ve mesleki gelişimlerinde onlara yardımcı olacaktır.

Küçük sevimli bilim adamımız, bu şekilde keşfetme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Bu deneyimi geliştirmek için neler yapabiliriz?

kovadan birşeyler alan çocuk

Hassas bir şey atmadıkça veya çok fazla hasara neden olmadıkça onları azarlamamalısınız. Bunun yerine, onlara neleri atabileceklerini ve nereye atabileceklerini öğretmeye odaklanabilirsiniz.

Bu durumlarda onların agresif bir tutuma sahip olmalarına izin vermemelisiniz. Ayrıca, onlarda düzenli olma alışkanlığını oluşturmak için attıkları şeyleri sizinle birlikte toplamaya davet edebilirsiniz.

Onları gereksiz yere azarlamayın, örnek olun. Sonuçları göreceksiniz.

Nelere izin verildiği hakkında bir örnek verin. Örneğin, kirli çorapları sepete ya da işe yaramaz kağıtları çöp kutusuna atmak gibi. Yavaş yavaş neyin doğru olduğunu anlayacaklar ve bu herkes için de faydalı olacaktır.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.