Bebeğinizin Giysilerini Yıkama Önerileri
Cildininin hassasiyetinden ötürü bebeğinizin kıyafetleri belirli kurallara uyularak yıkanmalıdır.
Bir bebeğin giysilerini yıkamak için tavsiyeleri üç ana başlıkta inceleyebiliriz: Çocuklar için güvenli deterjanlar kullanmak, yumuşatıcılardan kaçınmak ve çocuk giysilerini diğerlerinden ayrı ve hassas bir şekilde yıkamak.
Ebeveynler olarak bu üç başlıktaki tavsiyelere uymanız halinde, bebeğinizde kimyasal maddelere temas etmekten kaynaklanan cilt sorunlarından kaçınmış olacaksınız.
Amerikan Cilt Sağlığı Akademisi’ne göre, bebeğin daha önceden bir alerjisi olduğu görülmediyse, giysilerini yıkamak için sıradan çamaşır deterjanları kullanılabilir.
O yüzden bu makalede, bebeğinizin giysilerini yıkama önerileri sunacağız.
Bebeğinizin giysilerini yıkama önerileri
Sabun ve deterjan konusu
Daha önce de belirttiğimiz gibi, bebeğinizin giysilerini yıkamak için güvenli bir deterjan kullanmalısınız. Bu tavsiye özellikle yeni doğmuş ve 6 aylıktan daha küçük olan bebekler için çok önemli.
Kimyasal bileşenlerin çok daha az kullanıldığı organik ürünler bu güvenli deterjanlara bir örnek.
Öte yandan, eğer her zaman kullandığınız deterjanın narin yıkamalara uygun bir formülü varsa, bunu çocuğunuzun giysilerinde test edebilirsiniz. Bunun için deterjanı önce tek bir giysisi ile test edip, bebeğin cildinin nasıl reaksiyon verdiğine bakmanızı tavsiye ederiz.
Peki ya yumuşatıcılar?
Deterjanlarla ilgili söylediklerimiz yumuşatıcılar için de geçerli. Eğer yumuşatıcı kullanmak istiyorsanız, en iyisi bebeğiniz 6 aylık olduktan sonra bunu test etmek.
Yumuşatıcılarla ilgili en büyük sorun çamaşırlar durulandıktan sonra uygulanıyor olması. Böylece, büyük miktarda yumuşatıcı giysiler tarafından emiliyor.
Ki bu sorun deterjanlarda olmayan, ekstra bir dezavantaj.
Eğer buna rağmen yumuşatıcı kullanmak istiyorsanız, yumuşatıcı kullandıktan sonra tekrar bir durulama yapmayı deneyin. Böylece istenmeyen tüm kimyasal maddeleri atmış olursunuz.
Bebeğinizin giysilerini nasıl yıkamalısınız?
Söz konusu bebeğinizin giysilerini yıkama olduğunda, elde veya makinede yıkama seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.
Eğer elde yıkamak isterseniz, durulamaya özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Giysinin üzerinde hiçbir şekilde sabun veya köpük kalmadığından emin olmalısınız.
Dantel, nakış gibi hassas işlemeleri veya kumaşları olan giysiler her zaman elde yıkanmalı. Bu tarz giysiler makinede yıkandığında dayanıklılıkları düşer.
Eğer bebeğinizin giysilerini makinede yıkamayı tercih ederseniz, uygun programı seçtiğinizden emin olun. Ve bebeğinizin giysilerini sizinkilerle birlikte yıkamayın.
“Bir bebeğin giysilerini yıkamak için sıradan çamaşır deterjanları kullanılabilir. Ancak, bebeğin daha önceden bir alerjisi olduğu görülmediyse.”
Giysileri yıkama sıklığı konusu
Bebeklerin giysilerinin nasıl yıkanması gerektiğinin yanında ebeveynlerin bir başka merak ettiği konu da bu giysilerin ne sıklıkta yıkanması gerektiği.
Bebeklerin çabuk kirlendiğini hepimiz iyi biliyoruz. Giysilerinde leke veya yıpratıcı kimyasallar kalmaması için ideal olan bebeğinizin giysilerini kirlenir kirlenmez yıkamak.
Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu da bebeğinizin havluları, yastık, nevresim ve çarşafları. Bu ürünler sık sık yıkanmalı.
Nevresimlerin yıkama sıklığı iki haftada bir olmalı. Havlular ise her üç kullanımdan sonra yıkanmalı.
Bebeğinizin giysilerini yıkama konusunda bu tavsiyelere uyarsanız, alerji ve cilt sorunlarından kaçınabilirsiniz. Minik yavrunuzun sağlığından daha önemli hiçbir şey yok.