Çocuğunuzun Olmayan Kıyafetleri İle Ne Yapmalısınız?
Ailelerin gelirlerinin % 10’unu yeni doğan bebekleri için giyeceklere harcadığını iddia eden birçok ebeveyn var. Bununla birlikte, bebekler siz farkına varmadan hızla büyüyor ve artık olmayan kıyafetleri ne yapacağınızı kendinize soruyorsunuz.
Bebek kıyafetleri, özellikle ilk kıyafetler, her anne için özel duygusal ve ekonomik öneme sahiptir. Her şeyden önce, ebeveynlerin fedakarlıkla satın aldıkları ürünlerdir. İkincisi, aileye eklenen minik yeni üyeleri giydirmek için kullandığımız ilk kıyafetlerdir.
İlk çocuğumuz söz konusu olduğunda, giysilerle ne yapacağımıza dair endişe çok daha büyük olabilir. Gerçek şu ki, bu kıyafetler artık olmadığında bile onlarla yapabileceğiniz birçok şey var. Önemli olan, öğelerin her anlamda hala yararlı olduğunu anlamaktır.
Anılar ve fayda arasında denge
Bebeklerimizin hayatlarının ilk aylarından sonra – hatta ilk iki yılından – sonra, ne yapacağımızı bilmediğimiz pek çok giysileri olacak ve bunlarla ne yapacağımıza karar vermek önemlidir.
Elbette sonsuza dek hatırlamak isteyeceğimiz öğeler var – ama asıl soru onları nasıl hatırlamak istediğimizdir. Bu, her bir parçanın duygusal değerine, anlamına ve yaratıcılığımıza bağlı olacaktır.
Aynı zamanda, birçok farklı şekilde yeniden kullanabileceğimiz başka öğeler de olacak. Bu nedenle, yapmanız gereken ilk şey, tüm kıyafetleri duygusal değer, maliyet ve yıpranmaya göre organize etmektir. Bu, her bir parçayla ne yapacağınızı daha iyi belirlemenize yardımcı olacaktır.
Asla unutamayacağınız bazı eşyalar var
Bebeğinizin ilk kıyafeti ve eldivenleri unutulmazdır. Bunlar çoğu annenin bir kutuya koyduğu şeylerdir. Özel gün elbiseleri, emzikler veya hastane bileklikleri gibi özel duygusal değeri olan diğer ikonik eşyalar için de aynısını yapabilirler.
Ana fikrin, dünyaya gelen yeni bir hayatın özünü temsil eden öğeleri saklamak olduğunu unutmamalısınız. Her anne, bu özel eşyalarla ne yapılacağı konusunda kendi vizyonuna sahip olacaktır.
Önermek istediğimiz mükemmel bir fikir, bir anı kutusu hazırlamaktır. Örneğin, bebeğinizin ilk aylarından veya yıllarından anlamlı şeyler yerleştirebileceğiniz küçük, sağlam bir kutu bulun. Süslü bir kutu satın alabilir veya kendiniz dekore edebilirsiniz.
Giysilerin yanı sıra bebek dişleri, göbek bağı, fotoğraflar ve diğer duygusal öğeleri de ekleyebilirsiniz.
Her şeyi saklayamazsınız
Bebeğinizin giydiği her giysiyi tutamayacağınızı söylemeye gerek yok. En anlamlı öğelerden oluşan bir seçki, küçük çocuğunuzun ilk günlerini gelecekte size hatırlatmak için yeterli olacaktır.
Doğrusu, birçok öğe yeniden kullanılabilir olabilir. Bazıları daha pratik amaçlara hizmet ederken, diğerleri daha yaratıcı olabilir. Örneğin, kullanımlarını uzatmak için bazı zıbınları tişörtlere dönüştürebilirsiniz. Aşınmış veya lekeli eşyalarınız varsa, bunları ağız mendillerine dönüştürebilirsiniz.
Ayrıca cömert olmaya karar verebilir ve diğer ailelerin küçüğünüzün artık ihtiyaç duymadığı eşyalardan yararlanmasına izin verebilirsiniz.
“Yapmanız gereken ilk şey, tüm kıyafetleri duygusal değer, maliyet ve yıpranmaya göre düzenlemek. Bu, her parçayla ne yapacağınızı daha iyi belirlemenize yardımcı olacaktır. “
Artık uymayan kıyafetleri satmanın üç yolu
Yukarıda bahsettiğimiz seçeneklerin yanı sıra, yeniden yatırım yapabileceğiniz bazı giyim ürünleri de var. Mevcut piyasa bize bu tür bir işlemi gerçekleştirmenin üç ana yolunu sunuyor. Elbette, sizin için daha az manevi değeri olan ürünleri satmak en iyisidir:
Yıpranmış eşyaları indirim kuponları ile takas edin: Aşınmış ve hatta lekeli giyim eşyalarını mağaza indirimleri karşılığında geri dönüştürmemize izin veren şirketler var. Bu durumda, bu hizmetleri sunan şirketleri aramanız gerekecektir.
Kullanılmayan eşyaları satın: Çocuğunuzun her zaman bir sebepten ötürü hiç kullanmadığı eşyalar vardır. Çekici ve iyi durumda oldukları sürece bu ürünlerin çoğunu satabilirsiniz. Ayrıca, özenli kullanılmış birçok ürünü online olarak satabilir veya bahçe satışı yapabilirsiniz.
Kıyafetlerinizi yeni ürünlerle değiştirin: İnternetin varlığıyla, kıyafet değişim grupları popüler hale geldi. Bu gruplara katılabilir ve kullanılmayan eşyaları diğer yararlı ürünlerle takas edebilirsiniz. Aynı şeyi arkadaşlar arasında yaparsanız, daha da iyi!
Kıyafetleri bağışlamayı unutmayın
Ayrıca bebeğinize artık uymayan kıyafetleri alıp bağışa dönüştürebilirsiniz. Her zaman sınırlı kaynaklara sahip, sizden daha fazla ihtiyaç duyan insanlar olduğunu unutmayın.
Hayır kurumlarına bağış yapmak için, eşyaları iyi bir şekilde kullanabilecek bir dernek veya aile de arayabilirsiniz. Ayrıca onları, kazançlarını bir amaca yardımcı olmak için kullanan ikinci el mağazalara da bağışlayabilirsiniz. Bu tür bağışı kabul eden birçok kurum var: Hastaneler, okullar, vb.
Artık çocuğunuza uymayan kıyafetleri sınıflandırmanız ve her bir ürün için iyi bir kullanım alanı bulmanız önemlidir. Neyi saklayacağınıza, yeniden kullanacağınıza, satacağınıza veya takas edeceğinize karar verdikten sonra, eşyaları hayır kurumlarına bağışladığınızdan emin olmanız gerektiğini unutmayın. Ve elbette, bazı özel eşyaları bir kenara ayırdığınızdan ve onları anlamlı bir şekilde koruduğunuzdan emin olun.