Bebeğiniz için Havuza Giderken Götürmeniz Gereken 11 Şey
Bebeğiniz için havuza giderken götürmeniz gereken şeylerin listesini yapmak güneşli günlerinizi çok daha kolay ve eğlenceli hale getirecektir.
Evden çocuğunuzla birlikte çıktığınızda temel ihtiyaçlarını karşılayacak bazı gerekli eşyalara sahip olmanız gerekir. Ayrıca kullanışlı olacak bazı şeyler de vardır.
Genellikle, bunlar satın almanıza gerek olmayan şeylerdir. İhtiyacınız olan şeylerin çoğu, evinizde bulunan eşyalardır. Dolayısıyla, tatilinizi önceden planlarsanız boşuna para harcamanıza gerek kalmaz.
Taşıması zor olacağından çok fazla eşya getirmek tatilinizi olumsuz etkileyebilir. Daha fazla şey, endişelenecek daha fazla şey demektir. Bu nedenle, ihtiyacınız olan şeylerin akıllıca seçimini yapmak faydalı olacaktır.
Bebeğiniz için havuza götürmeniz gereken şeyler, bebeğinizin yaşına, günün saatine, gittiğiniz yere, ulaşım araçlarına ve evden uzakta kalacağınız süreye göre değişir.
Bebeğiniz için Havuza Giderken Götürmeniz Gereken Şeyler
1.Güneş Koruyucu
Bu kesinlikle unutmamanız gereken çok önemli bir maddedir. Çantanıza koymanız gereken ilk şeydir. Bebeğinizin cildini korumak her zaman önceliğiniz olmalıdır. Yaşına bağlı olarak daha özel bir bakıma ihtiyaç duyabilir.
Uzmanlar, bebeğinizi 6 aydan önce güneşe maruz bırakmamanız gerektiğini söylüyor. Bu nedenle, her iki saatte bir ya da derisinin kuruduğunu veya soyulduğunu fark ettiğinizde 50 faktörlü güneş koruyucu uygulamalısınız.
2. Şapka
Bebeğinizin başını güneşten korumak için şapka kullanmak en iyisidir. Pamuklu bir şapka daha da iyidir.
Bebeklerin başının 2 yaşına kadar oldukça hassas olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca, daha az terlerler, bu yüzden şapka onları terletmez.
3. Kolluk
Ebeveynlerinin gözetimi altında çocuklar havuzda yüzebilir. Çocuğunuzun yaşına ve boyuna uygun olarak kolluk kullanması, almanız gereken önemli bir güvenlik tedbiridir.
4. Oyuncaklar
Bebekler her zaman suda olmaktan hoşlanmazlar. Oynamaları için oyuncak götürmek iyi olabilir. Topla sadece kısa bir süre oynamalılar. Eğer çocuğunuz çok küçük ise kontrolünü kaybedebilir ve kayıp topu ararken suya düşebilir.
Evde kullandığınız oyuncakları bile getirebilirsiniz. Kullanımı kolaydır ve çocuğunuzun zaten aşina olduğu oyuncaklardır. Tercihen plastik oyuncaklar seçin.
5. Havlu
Bu çok önemli eşyayı unutursanız, gününüz oldukça zor geçebilir. Yanınıza en az iki tane havlu almalısınız.
Birini çocuğunuz havuzdan çıktıktan sonra onu kurulmak için kullanırken, diğerini yere serip çocuğunuzun üstünde oyun oynaması için kullanabilirsiniz.
6. İçme Suyu
Bebeğinizi güneşe çıkarırken yanınızda her zaman içme suyu olduğundan emin olun. Bebeğinize sık sık su vererek susuz kalmasını önleyebilirsiniz. Ayrıca, su içmek gazlı ya da gıda boyalı içeceklerden çok daha sağlıklıdır.
7. Yemek
Bebeğiniz için su getirmek önemlidir. Ancak bebeğinizin su içeceği zamanı iyi hazırlamalısınız, çünkü işlerin kötüye gitmesini istemezsiniz. Aynı zamanda her şeyi önceden sterilize etmelisiniz.
Bebeğinizin susuz kalmasını önlemek için yanınıza gevrek, kurabiye ya da meyve getirebilirsiniz.
Uzmanlar, bebeğinizi 6 aydan önce güneşe maruz bırakmamanız gerektiğini söylüyor. Her zaman güneş koruyucu kullanmalısınız.
8. Temiz Giysiler
Yanınızda ekstra kıyafet bulundurmalısınız. Muhtemelen ıslak ve kirli olacaklarından bütün gün havuzda giydikleri kıyafetleri giymek önerilmez. Eve geldiklerinde temiz ve kuru olmalılar. Böylece bebeğiniz temiz ve rahatlamış hissedecektir.
9. Mayo
Eğer bir kız çocuğunuz varsa bikini yerine mayo giydirmek en iyisidir. Böylece daha rahat olacak ve güneş ışınlarından korunacaktır.
Erkek çocuğunuz için de aynı şekilde mayo tercih edebilirsiniz.
10. Güneş sonrası kremi
Dinlendirici gün sona erdiğinde, bebeğinizin vücuduna güneş sonrası krem sürmelisiniz. Bu sayede bebeğinizin gün boyu güneşe ve havuzdaki kimyasallara maruz kalan cildini nemlendirebilirsiniz. Bebeğiniz güneş sonrası kreminin verdiği rahatlatıcı ve nemlendirici hisse bayılacaktır.
11. Şişme havuz
Altı aydan küçük bebeğinizle havuza giderken yanınıza küçük bir şişme havuz almak iyi bir fikirdir. Bu kullanışlı ve güvenli şişme havuz ile, bebek boğulma korkusu hissetmeden suya alışabilir. Ayrıca, bebeğiniz doğrudan sizin bakım ve gözetiminiz altında olacaktır.
Daha önce de belirttiğimiz gibi, bebeğiniz için havuza getirmeniz gereken eşyalar bebeğinizin yaşına göre değişiklik gösterecektir. Bebeğinizi korurken eğlenmeyi unutmamalısınız.
Bu önemli eşyalarla, siz ve bebeğiniz kesinlikle havuzda serinletici bir zamanın tadını çıkaracaksınız. Sizin için çok daha kolay olacağından, tekrar geri döneceğinizden eminiz.