En İyi Çocuk Atlasları

Çocuk atlasları, çocukların yeni şeyler keşfederek öğrenmeleri için harika bir yoldur. En iyi olanlardan bazılarını keşfetmek için okumaya devam edin!
En İyi Çocuk Atlasları

Son Güncelleme: 16 Şubat, 2020

Çocuk atlasları asla eskimez ve bugün ufaklıklar arasında hala popülerdir. Çünkü çocukların bilmedikleri yüzlerce şeyi bulup keşfetmelerine izin veriyorlar.

Çocuk edebiyatı, çocukların hikayelerden zevk almasını, yeni dünyaları keşfetme merakına sahip olmasını ve okuma yoluyla hayal güçlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla oluşturuldu.

Zamanla, bu hikayeler çocukların en çok talep ettiği konulara doğru gelişti. Ancak, kaç yıl geçse de, genç izleyicilerin ilgisini çeken bazı kitaplar vardır. Çocuk atlasları bunun bir örneğidir.

Çocuk atlasları, ideal araçlar

Çocuk atlasları, yetişkinlerin ve çocukların dünyanın yeni alanlarını birlikte keşfetmeleri için mükemmel bir araçtır. Dahası, coğrafyayı gerçekten sevmeyen çocuklara yardım etmek için iyi bir yoldur. Çünkü farkında bile olmadan, tamamen eğlenceli bir şekilde öğreniyorlar.

Son olarak, onları çevreleyen dünyayı keşfetmelerine ve kanepelerinden bile hareket etmeden ziyaret edebilecekleri tüm alanları bilmelerine izin veren harika bir araçtır. Meraklarını uyandırmanın daha iyi bir yolu olmadığından eminiz. Aşağıda, en iyi çocuk atlaslarından bazılarını paylaşıyoruz.

merak uyandıran çocuk atlasları

En İyi Çocuk Atlasları

Patricia Geis Conti’den My First Atlas of the World

Bu liste için seçtiğimiz çocuk atlaslarından ilki üç yaş ve üstü çocuklar için önerilir. Bu listedeki kitapların geri kalanı kadar estetik olarak çekici olmasa da, çocukların yaşlarına uyarlanmış küçük doz bilgilerle onları erken yaşlardan itibaren neyin çevrelediğinin farkına varmak için ideal bir kitaptır.

Çocukların kullanması için mükemmel olan küçük bir boyuttadır, çıkıntılı kapakların her birinde farklı kıtalar hakkında bilgi keşfedebilirler.

Georgia Cherry’den City Atlas: Travel the World with 30 City Maps

Bu kitabın başlığında da belirtildiği gibi, sayfalarında 30 şehre seyahat edebilirsiniz. Bu şekilde, çocuklar her şehrin en ünlü ve sembolik binalarını, anıtlarını ve her birinden ortaya çıkan tarihi karakterleri keşfedebilirler.

Kitap, her yaştan insanı eğlendirebilecek şaşırtıcı detaylar içeriyor. 0 ila 99 yaşları için önerilir. Seyahat ve macerayı seven insanlar için harika bir kitaptır.

Küçük çocuklar sayfalarının sunduğu muhteşem ve ayrıntılı çizimleri keşfederken, büyük çocuklar her şehrin bilgi ve verileriyle zenginleşecek.

Atlas del mundo (Türkçe: Dünya Atlası) Daniel ve Alexandra Mizieliriska

Bu klasiği en iyi çocuk atlasları listemize tartışmasız bir biçimde dahil etmek zorunda kaldık. 46 ülke ve altı kıtayı gösteren 55 haritayı içermektedir.

kürelere ve atlaslara bakan çocuklar

Sayfalarında yer alan 4.000’den fazla minyatürün detayları, bu dünya atlasının Hans Christian Andersen Ödülü de dahil olmak üzere birçok uluslararası ödülün sahibi olmasını sağladı.

Kısacası, tüm detaylardan zevk alacakları için çocuklar için harika bir kitaptır. Ayrıca, bu kitabın ailecek keyfini çıkarabilir ve birlikte yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Jenny Slater’dan Children’s Activity Atlas

Çocuklar her yeni kitap seçtiklerinde yeni şeyler keşfetmeyi severler. Bu nedenle, bu kitap onları merak ettirecek ve konsantrasyonlarını artıracaktır. Bu atlas, çocukların yüzlerce detayı olan 13 haritasıyla dünyayı keşfetmelerini sağlıyor.

Bu haritalara ve her birinin içerdiği uygun bilgilere ek olarak, kitap 250’den fazla çıkartma içeriyor. Çocuğunuz bayrakları, anıtları ve diğer unsurları temsil ettiği için onları doğru yerlere yapıştırmalıdır.

Yukarıdaki bu harika çocuk atlası, tamamlayıcı olarak çocuğunuzun bilgilerini doldurabileceği bir pasaport da içerir. Sonuç olarak, bu kitap çocukların basit ve eğlenceli bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olabilecek detaylar içermektedir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Geis, P. (2015). Mi primer atlas del mundo. Beascoa.
  • Cherry, G. (2016). Guía de ciudades. Ediciones SM.
  • VV.AA (2015) Atlas del mundo. Editorial MAEVA.
  • Slater, J. (2014). Mi gran atlas interactivo. Anaya.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.