Akademik Öğrenmeyi Destekleyen Hafıza Geliştirici Cihazlar
Hafıza geliştirici cihazlar, herhangi bir akademik düzeyde çalışmak için mükemmel bir kaynaktır. Çocuklar, gençler ve yetişkinler hafıza geliştirici cihazları kullanarak bilgileri ezberlemek ve testler yapmayı deneyebilirler.
Küçük çocuklar bile bu tekniklerden yararlanabilir. Ebeveyn olarak çocuklarımızı bu entelektüel araçları kullanmaya yönlendirmeli ve onları motive etmeliyiz.
Bu tekniklerin karmaşıklığını anlamak zor olabilir. Bununla birlikte, küçüklerimize öğretebileceğimiz hafıza geliştirici cihazlara dayanan birkaç pratik egzersiz vardır.
Hafıza geliştirici cihazlar nedir?
Çok geniş anlamda, hafıza geliştirici cihazların amacı, kavramları ezberlemek için kısa ifadeler ve görüntüler kullanmaktır. Zihinsel ilişki yoluyla öğrenmeyi daha basit hale getirebiliriz.
Hafıza geliştirici cihazlar, insan zihninin çalışma şekline dayanan teknikleri kullanarak ezberlemeyi ve hatırlamayı kolaylaştırır. Kelime oyunları ve öğrenme rutinleri işleri kolaylaştırır ve çocuklarımızın ilgisini çekebilir.
Bu cihazlar rastgele ve sıkıcı bir şekilde ezberlemekten çok daha iyi bir kaynaktır. Bunun da ötesinde, ebeveynler, küçükleri için çalışmayı daha eğlenceli hale getirmek için bir şeyler yapabileceklerini fark etmekten memnuniyet duyacaklardır.
Bugün, çocuklarınızın derslerini organize etmek için yararlı olacak çeşitli egzersizlere bakacağız.
Gizli anlamlarla eğlenceli akrostişler yaratın
Akrostişler, diğer kelimelerin kısaltmalarından veya baş harflerinden oluşturulan basit kelimelerdir. Fikir, çocukların bu anahtar kelimeye ekleyerek iki veya daha fazla kavramı öğrenmelerine yardımcı olmaktır.
Bu teknik, örneğin, çocukların gökkuşağının renklerinin sırasını ezberlemelerine yardımcı olmak için yararlı olabilir. Çocuklar bunları sırayla öğrenmekte zorlanabilir: Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, lacivert, mor. Ancak her rengin ilk harfini kullanırsanız, bir grup oluştururlar: Kts. y. mlm.
Çocukların gökkuşağının renklerinin sırasını öğrenmesi için sadece bu harf dizisini ezberlemeleri gerekir. Bunu telaffuz ettiklerinde, zihinleri basit bir ilişki kurar ve düzeni kolayca hatırlarlar.
“Hafıza geliştirici cihazların temel amacı, çocukların kavramları ve fikirleri ezberlemelerine yardımcı olmak için kısa ifadeler, görüntüler, kelime oyunları vb. kullanmaktır.”
Belirli bir temayla şarkı oluşturma
Finlandiya ve Estonya gibi başarılı eğitim sistemlerinde en yaygın kullanılan tekniktir. Bu ülkelerdeki öğretmenler bu tekniği 4 yaşından büyük çocuklara öğretmek için kullanırlar. Şarkı kullanımı mevcut en etkili hafıza geliştirici cihazlardan biridir.
Fikir, kavramları, soyutlamaları veya her türlü öğrenmeyi şarkı yoluyla aktarmaktır. Sıkıcı bir anlam öğrenmek yerine, çocuklar keyifli ve eğlenceli bir şarkı öğrenirler. Çocuklar bilgiyi neredeyse istemsiz bir şekilde ezberlerler.
Gençken, öğretmenlerimiz ve velilerimiz bize benzer şekilde bir şeyler öğretmişlerdir. Klasik bir örnek alfabe şarkısıdır. Bugün, bu teknik tüm içerik türleri için yararlı olabilir.
Bir görüntünün içeriğini ilişkilendirme
Tıpkı bilgisayarların bilgilerini rakamlarda saklaması gibi, biz de görüntülerin yardımıyla çok daha hızlı öğreniriz. Hiç şüphe yok ki duyularımız ve ilişkilendirmenin kullanımı insan beyninde temel bir rol oynamaktadır. Bu araç çok küçük çocuklar için yararlı olabilir.
Pratikte, küçüklüğümüzden itibaren görüntüleri kullanarak öğrendiğimiz içerikler vardır. Renkleri öğrenmemiz gereken yol budur. Çocuklar ayrıca hayvanları tanımayı öğrenmek için görüntüleri kullanır.
Genel olarak, bu teknikler çok basit kavramları öğrenmek için ufak hilelerden oluşur. Ancak, zihinsel ve kavramsal haritaların oluşturulması bu kaynakla çok ilgilidir. Karmaşık süreçlerin çok daha basit olmasını sağlarlar.
Hafıza geliştirici cihazlar: teknolojiyi lehinize kullanın
Dijital bir cihazla kaydedebilecekken neden bir şeyi sürekli tekrarlıyorsunuz? Kayıt cihazları küçük olanlar için harika bir öğrenme aracıdır.
Genç üniversite öğrencileri onları çalışmaları için çok kullanıyor. Ancak ortaokul çocuklarının ebeveynleri bu tekniği kullanmaya alışkın değil.
Küçük çocuklarımız varsa, ebeveynler belirli kavramları ezberlemelerine yardımcı olmak için kayıtlar hazırlayabilirler: çocukların sıkılmaması için eğlenceli ve eğitici içerik seçmek ve planlamak mümkündür.
Kullanabileceğiniz birçok yararlı, karmaşık ve eğlenceli teknik var. Hemen hemen her türlü bilgi bu araçlarla hafızaya alınabilir. İşin püf noktası onları kendi zihnimize ve çocuklarımızın zihnine uyarlamaktır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Culcay Peláez, M. B., & Cardoso Landívar, M. E. (2017). Guía metodológica de técnicas de estudio para el autoaprendizaje en niños de sexto y séptimo de Educación Básica en la Unidad Educativa José Víctor Ordoñez (Bachelor’s thesis, Universidad del Azuay). http://dspace.uazuay.edu.ec/handle/datos/7024
- Muñoz Muñoz, Y. E., & Troya Baquerizo, M. P. (2017). Plan de talleres sobre las Técnicas de Estudio como una de las bases para el Aprendizaje Significativo en niños y niñas de 6º Grado de Educación General (Bachelor’s thesis, Universidad de Guayaquil Facultad de Ciencias Psicológicas). http://repositorio.ug.edu.ec/handle/redug/25817
- Cuellar, J. A. M. (2013). Recursos multimedia y mnemotecnia para la adquisición de vocabulario en inglés. Revista Virtual Universidad Católica del Norte, 1(38), 112-126. https://revistavirtual.ucn.edu.co/index.php/RevistaUCN/article/view/408