Emzirme Sırasında Göğüs Kalkanı Kullanılması

Emzirme sırasında bebeklerin uygun şekilde süt içemediği bazı durumlar vardır. Bu sorunun nedenlerini çözmek önemli olsa da, bu arada alternatif olarak göğüs kalkanları da kullanabilirsiniz.
Emzirme Sırasında Göğüs Kalkanı Kullanılması

Son Güncelleme: 14 Haziran, 2020

Emzirme, anne ve çocuğun birlikte deneyimlediği mucizevi bir süreçtir. Ancak, komplikasyonlar da içerebilen bir süreçtir. Emzirme sırasında göğüs kalkanları kullanmak, olası sorunları azaltmak için en iyi seçeneklerden biridir.

Önemli olan ilk olarak çocuğunuzu emzirmenizi engelleyen sorunu belirlemektir. Ne olduğunu öğrendikten sonra, çözmek için uygun önlemleri alın.

İyi olan şey, işlerin değişmiş olmasıdır. Modern modeller daha cilt dostu ve her kadının anatomisine uygun kalıplara sahiptir.

Silikon, mükemmel forma sahip yumuşak, ince bir malzemedir. Tasarım, göğüs kalkanları için fonsiyonu ve konforu dengelemeyi amaçlamaktadır.

Emzirme sırasında göğüs kalkanları ne zaman kullanılır?

Bu aksesuarları ve cihazları kullanmak, hem anne hem de bebek için aşağıdaki durumlarda yararlı olabilir:

Düz veya ters meme uçları gibi annenin anatomik tuhaflıkları

Bunlar, meme uçları dikleştiğinde bile, emzirmeye izin verecek kadar çıkıntı yapmayan meme uçlarıdır. Ayrıca, bir uyarana tepki olarak geri çekilebilirler. Bu sorunu çözmek için çeşitli seçenekler vardır. Birincisi, emzirme sırasında göğüs kalkanlarının kullanılmasıdır.

meme kalkanları kullanmayan kadın

Yumuşak meme uçları

Çok yumuşak olan meme uçları da emzirmek için ideal değildir. Bu durumda, meme kalkanları da faydalıdır.

Çocukta frenulum linguae (dil gemciği) gibi anatomik tuhaflıklar

Bu, çocuğun dilin altında uzun bir frenulum olduğunda, emmeyi zorlaştırır. Bu durumda, meme ucu kalkanı, sütü emmek için çocuğun tüm ağzıyla daha iyi kilitlenmesine yardımcı olur.

Bebek memeyi reddeder veya emmek için mücadele eder

Bazı bebekler emmeyi reddeder, bazıları ise uzun süreler boyunca emmekte zorlanır. Bu belirgin bir sebep olmadan gerçekleşebilir. Göğüs kalkanları, mükemmel tasarımları ve anatomik olarak son derece uyumlu materyalleri sayesinde bu durumlarda yardımcı olabilir.

Prematüre bebekler

Prematüre bebeklerin emme gücü yoktur. Meme uçları daha sert olduğunda, bebeğin ağzına bastırır ve onlara uygun uyaranı verir.

“Altta yatan sorunu çözdüğünüzde meme kalkanlarını kullanmayı bırakın.”

Karma emzirme sırasında veya değişiklik yapmanız gerekiyorsa

Örneğin, bir şişe kullanmaya veya şişeden göğse geçiş zamanı geldiğinde. Biberonla beslemeyi bir süre zorlayan anne veya bebeğin sağlığıyla ilgili durumlar vardır. Emzirmeye geçebildiğinizde, meme kalkanı değişime yardımcı olabilir.

Çatlak meme ucu

İlk olarak meme ucunun çatlamasına neden olan sorunu çözmek önemlidir. Meme kalkanları geçici rahatlama sağlayabilir, böylece emzirmeye ara vermek zorunda kalmazsınız. Meme uçlarınız iyileştiğinde doğrudan emzirmeye tekrar başlayabilirsiniz.

Meme kalkanlarını doğru kullanma

Emzirme sırasında meme kalkanlarından en iyi sonucu almak için aklınızda bulundurmanız gereken bazı şeyler vardır. Ek sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olurlar:

  • Yönergeleri izleyin. Genellikle meme kalkanlarının iki kanadı vardır. Areola etrafında bir vakum oluşturmak ve iyi yapışmayı garanti etmek için kalkanı taktığınızda bu kanatları uzatın. Bu kalkanların yerinde kalmasını sağlayacak.
  • Doğru boyutu kullanın. Bu, kıyafet bedeninizi değil, meme ucu bedeninizi ifade eder. Çok büyük veya çok küçükse, hareket edecektir.
  • İyi bir emzirme duruşu koruyun. Hem meme hem de bebek, meme kalkanı olmadığı anlardaki gibi emzirme için önerilen pozisyonda olmalıdır.
  • Meme kalkanlarını temiz tutun. Süt çabuk bozulur ve mikroplarla dolu olabilir. Sonuç olarak, meme kalkanlarınızı sık sık su ve sabunla sterilize etmenizi öneririz.

Meme kalkanları ne zaman bırakılmalı?

Altta yatan sorun çözüldüğünde meme kalkanlarını kullanmayı bırakın. Beslenme söz konusu olduğunda, bebeğinizin yeterli besin alabilmesi için bebeğinizin ağırlığını ve sağlığını dikkate alın.

Bunu yapmak için bir neden yoksa, meme kalkanlarını kullanmayın. Rahatsız edici olabilirler ve tamamen doğal bir şekilde gerçekleşmesi gereken emzirme sürecine müdahale edebilirler.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.