Partnerinizle Tartışmayı Kesmek için 7 Püf Nokta
Eğer kavga etmek, günlük hayatınızın bir parçasıysa, bir şeyler yapmadığınız takdirde ilişkiniz bozulmaya başlayabilir. Bu nedenle bu makalede size partnerinizle tartışmayı kesmek için bazı püf noktaları vereceğiz.
Partnerinizle tartışmayı kesmek için ipuçları
Bir ilişki yürütmek genellikle kolay değildir. Beraber yaşamak zor olabilir ve bazen devamlı olarak kavga ettiğiniz ve atıştığınız günler de olabilir. Belki de bütün gününüzü partnerinize bağırarak ve aylar önce gerçekleşmiş şeyleri önüne koyarak geçirmiş olabilirsiniz.
1. Beklentilerinizi kontrol altında tutun
Mükemmel çiftler sadece filmlerde olur. Buna rağmen başkalarına örnek olmak için onların bile inişler ve çıkışlar yaşamaları gerekir.
Beklentileri kontrol altında tutmak tamamen beklentiyi kesmek değil hazırlıklı olmak anlamına geliyor. Tartışma ve atışmalar sıklıkla olacaktır. Her şey daima güllük gülistanlık olmayacak.
2. “Kavgayı sonlandıracak” bir ifade kullanın
İşler kızıştığında ilişkide ters giden veya hasar gören bir şey varmış gibi görünür. Bu durumlarda kavgayı bitirmek için “mola” gibi bir söz söyleyin.
Size derin bir nefes almak veya yürüyüşe çıkmak için gerekli zamanı sağlayabilecek bir söz veya kelime bulmaya çalışın.
3. Konuşun
İletişim, partneriniz ile tartışmayı kesmenin anahtarlarından biridir. Ne hissettiğinizi aktarabileceğiniz için iletişim, büyük olasılıkla bir tartışma çıkmasını engelleyecektir.
İlişkiler anlaşma ve anlama üzerine kurulur. Fakat yine de partnerinizin aklınızı okuyamadığını ve ne düşündüğünüzü siz ona söylemedikçe bilemeyeceğini unutmayın.
Bu nedenle hayatın her anında iyi bir iletişime sahip olmak çok önemlidir. Her zaman sizin için çok keyifli olmasa bile hafta sonu gezilerinden yararlanın ve konuşma zamanları oluşturun. Daha az kavga ettiğinizi veya en azından daha hızlı bir şekilde anlaşmaya varabildiğinizi fark edeceksiniz.
4. Öğrenin
Sizi kavga etmekten ne alıkoyar? Bir sürü şey! Konuşmaya başladığınızda partnerinizin ve kendinizin bakış açısını daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Bunun yanında belirli bir sorun doğrultusunda düşüncelerinizi ve hislerinizi de yöneltebilirsiniz.
İster inanın ister inanmayın, tartışmanın da artı bir yönü var. En azından bir sonraki seferde nasıl davranılmaması gerektiğini ve bağırmamayı veya kırıcı sözler söylememeyi öğreneceksiniz.
5. Yapıcı tutum
Partnerinizle tartışmayı kesmek için yıkıcı bir tutumdansa yapıcı bir tutum takınmak iyi bir tekniktir. Kimse hata yaptığının söylenmesini istemez. Kimse işe yaramaz veya aşağılanmış hissetmek istemez.
6. Bağırmak yok
Bir tartışmanın ortasındayken sakin kalmak imkansız gibi görünür fakat kötü kavgalardan kaçınmak için üstünde çalışılması gereken önemli bir noktadır. Yumuşak bir şekilde konuşmak gerginliğin yanında sessizliği de azaltacaktır.
Her zaman sessiz kalmamalısınız, ancak ne zaman neyi söyleyeceğinizi ve ne zaman neyi söylememeniz gerektiğini bilmeniz gerekir.
7. Anlaşma yapın
İkiniz de tartışmanın gideceği yönden sorumlusunuz. Bu yüzden birkaç dakikalığına kavga etmeyi kesmek için her zaman anlaşma yapabilirsiniz. Partnerinize kesintiye uğramadan konuşabileceği ve kendini açıklayabileceği bir alan tanıyın .
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Beck, A. T. (2009). Con el amor no basta: cómo superar malentendidos, resolver conflictos y enfrentarse a los problemas de pareja. Barcelona [etc]: Paidós, 2003 Barcelona [etc.]: Paidós, 2003.
- Morfa, J. D. (2003). Prevención de los conflictos de pareja. Desclée de Brouwer.
- Vargas, J., & Ibáñez, J. (2007). Solucionando los problemas de pareja y familia: fundamentos teóricos y alternativas de solución a los conflictos desde la perspectiva del vínculo. Editorial Pax México.
- Willi, J. (1985). La pareja humana: relación y conflicto. Ediciones Morata.