Bu Video, Tam Zamanlı Bir Anne Olmanın Neden Yorucu Olduğunu Açıklıyor
Kuşkusuz, hayatımızda aldığımız en iyi ünvanlardan birisi anneliktir ve bu sebeple birçok kadın dünyanın en iyi mesleğini tam gün annelik olarak kabul eder.
Bununla birlikte, bu eğlenceli YouTube videosunda da görülebileceği gibi, tam gün annelik yapmak, yılın 365 gününde zamanımızın büyük bir bölümünü başkalarına ayırdığımız ve bazen de çok yorucu olabilen zor bir görevdir.
Tabii ki bunu her türlü dinlenme ve tatilden yoksun bir şekilde yaptığımızı söylemeye gerek yok; ancak ailemiz için en iyisini yapmış olmanın verdiği hazdan da daha iyi bir kazanç olamaz. Ayrıca, herkesin isteyeceği bir iş olmamasına rağmen, birçok kadın bu işi büyük bir sevgi ve özveriyle yapar.
Bir anne için, bebeğin sürekli etrafta dolaştığı bir ortamda ev işlerini yapmaya çalışmak çok zor ve tarih boyunca gelmiş geçmiş en karmaşık görevdir.
Video, tam zamanlı bir anne olmanın ne kadar yorucu olduğunu gösteriyor
Hiç katlayıp ortada bıraktığınız kıyafetlerinizin sihirli bir şekilde evinizin başka bir yerine ışınlanmış olduğunu hissettiniz mi? Bu olay başınıza hiç geldi mi? Evinizi silip süpürmenizin hemen ardından bir anda eski haline geri döndüğü oldu mu?
Bu tür annelik tecrübeleri; bu hisleri ve çocuğun bulunduğu her evin esrarengiz gerçeklerini mükemmel bir şekilde anlayan genç bir kadın tarafından sergileniyor. 15 aylık küçük bebeği sağ olsun bu durum videodaki anneye hiç de yabancı bir durum değil.
Ayrıca, bu etkileyici video, birçok annenin hayatını tasvir ediyor; oyuncakların nasıl her yere dağıldığını, onları toplasak bile yerlerinde tutabilmek için ne tür sıkıntılar çektiğimizi bize gösteriyor.
Videoda görüldüğü gibi, tam gün anne olmak hiç de kolay bir iş değil. Çünkü her şeyinizi o küçük insanla birlikte yapsanız bile arkanızdan gelir ve yaptığınız işi bozar. Bu nedenle, günün sonunda, o korkunç “Bütün gün ne yaptın?” sorusuyla karşı karşıya kalırsınız. Ardından da gereksiz suçlamalar belirir.
Video, tam zamanlı bir anne olmanın ne demek olduğunu hatırlatıyor
Dünyanın dört bir tarafındaki annelerin yükselen umutsuzluk ve stresine bir çağrı niteliğinde olan bu mükemmel video, durumu 1 dakika 21 saniye içinde özetleyerek gözler önüne seriyor.
Video, bize tam zamanlı bir anne olmanın sonuçlarını gösteriyor. Video bugüne kadar 9.200.000’den fazla izlenmiş ve birçok sosyal ağda popüler hale gelmiştir. Buna şaşırmamak gerekir çünkü bu video bize tam gün annelik yapan bütün kadınların karşılaştığı zorlukları çok güzel bir şekilde anlatıyor.
Bununla birlikte video, küçük bir çocukla birlikte bir evi temiz ve düzenli tutup ev işlerini yapmanın zorluğunun yanı sıra çocuğunuzu temiz ve sağlıklı tutmanın zorluğunu da gösteriyor.
Hiç bebeğiniz parkta oyun oynayıp kirlendikten sonra onu yıkadınız, sonrasında yemek yedi, yeniden kirlendi ve onu yeniden yıkamak zorunda kaldığınız oldu mu? Çocuk oynayıp beslendikten hemen sonra evin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesinden bahsetmiyorum bile.
Yorgun ama memnun ve mutlu
Gerçekten de, annelikte bizleri neler beklediği ile ilgili bu videodan daha iyi bir kullanım kılavuzu hazırlanamazdı. Tam zamanlı bir anne olmak büyük miktarda özveri ve sabır isteyen bir iştir.
Belki bazen yorgun ve sinirli olup havlu atmak isteyebilirsiniz. Bununla birlikte bazen öyle zamanlar olur ki tam gün anneliğin ne demek olduğunu anlarsınız ve hemşire, aşçı, öğretmen, hikaye anlatıcı, gözyaşı silici gibi birçok ek mesleğinizin olduğunun farkına varırsınız.
Bazı günler diğerlerinden daha zor gelse de, çocuklarınız ve aileniz için eve çeki düzen vermeye devam ederken yüzünüzde daima bir gülümseme bulunur. Sınırlar koymaya devam edersiniz, çünkü çocuğunuzun büyüme sürecinde her şey güllük gülistanlık değildir.
Annelik boyunca, bu YouTube videosunda görülenden belki daha da sinir bozucu, hüzünlü ve tatsız anlar olmasına rağmen, olağanüstü derecede tatlı ve keyifli anlar da vardır. Bunların hepsi hayatınızın bir parçasıdır ve bunları nasıl yöneteceğinizi bilmeniz gerekir.
Sonuçta, yine de çocuklarımızı çok seviyoruz, öyle değil mi?
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
- Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
- Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
- Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
- Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.