Spor, Çocuklarda Takım Çalışmasını Teşvik Eder
Spor çocuklarda sadece takım çalışmasını teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda onlara yaşamları boyunca fayda sağlayacak değerleri ve sosyal becerileri öğretmenin harika bir yoludur. Bu konuda daha fazlasını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Doktorlar ve fizyoterapistler, çocuklarınız buna ilgi göstermeye başlar başlamaz fiziksel aktivitelere başlamalarını tavsiye eder. Bununla birlikte, eğer ilgilenmiyorsa, bir çocuğu spora katılmaya zorlamak iyi bir fikir değildir.
Çocuğunuzu spor aktiviteleriyle tanıştırmak için uygun yaşı merak ediyorsanız, çocuğunuzun dördüncü doğum gününden sonra başlamanın doğru olacağını söyleyebiliriz. Tabii ki bu, çocuk sporla ilgileniyorsa geçerli. 6 yaşından sonra, takım çalışmasını teşvik eden sporlar, çocuğun normal yaşamının ayrılmaz bir parçası olmalıdır.
Çocuklarda takım çalışmasını teşvik eden çeşitli sporlar var
Küresel istatistiklere göre, çocuklara takım çalışmasının önemini gösteren en popüler sporlar şunlardır:
Futbol
Futbol, çocuklar arasında ve dünya çapında en popüler sporlardan biridir. Konsantrasyonu geliştirdiği için huzursuz, hiperaktif veya gergin çocuklar için mükemmel bir seçenektir.
Futbol oynamak organizasyon ve dikkat gerektirir. Örneğin, futbol oynayan çocuklar her durum için en iyi oyunun hangisi olduğunu belirlemeyi öğrenir.
Futbol başka birçok avantaj sağlar. Özellikle bacaklardaki kasları ve kemikleri kuvvetlendirir. Vücudunuzu kontrol etme gücünü geliştirir. Aynı zamanda çocuğun çevresel vizyonunu geliştirir. Çünkü maç boyunca çocukların etraflarında olup bitenlere dikkat etmesi gerekir.
Futbol aynı zamanda kardiyovasküler aktiviteyi uyarır ve sürekli hareket gerektirdiğinden obeziteyi önler. Kendini geliştirme ve çaba harcama isteğini teşvik eder ve çocukların hayal kırıklığıyla başa çıkmasına yardımcı olur. Ve tabii ki futbol takım çalışmasını öğretir.
Basketbol
Basketbol, çocukların hem içeride hem de dışarıda oynayabilecekleri bir spordur. Bu nedenle, kötü hava koşulları engel teşkil etmez.
Basketbolun faydaları çoktur. Hareketleri koordine etme becerisine katkıda bulunur, konsantrasyon ve reaksiyonu uyarır, çeviklik ve motor becerileri geliştirir. Basketbol oynamak ayrıca kas direncini arttırır ve kardiyovasküler sistemi korur.
Basketbol, çocuklara karar vermeyi ve problem çözmeyi öğreten bir spordur. Aynı zamanda benlik saygısını arttırır.
“Çocuğunuzu spor aktiviteleriyle tanıştırmak için uygun yaşı merak ediyorsanız, çocuğunuzun dördüncü doğum gününden sonra başlamanın doğru olacağını söyleyebiliriz. ”
Voleybol
Voleybolda takım çalışması esastır. Bu, özellikle paylaşım konusunda zorluk yaşayan çocuklar için mükemmel bir spordur. Voleybol hızlı hareket etmek, koşmak ve zıplamak için gereken motor becerileri geliştirmeye yardımcı olur.
Aynı zamanda, bu takım sporu çocuklara beklemeyi öğretir. Oyuncular takım arkadaşlarının veya rakiplerinin davranışlarına göre beklemeli ve tepki göstermelidir. Voleybol ayrıca işbirliğine ve ekip çalışmasına ilham verir ve fiziksel direnci, konsantrasyonu ve kendi kendini kontrol etme gücünü arttırır.
Judo
Bu modern savaş sanatı çocuklar ve ebeveynleri arasında popüler bir seçimdir. Judo egzersizlerinde sadece fiziksel yetenekleriniz üzerinde çalışmakla kalmaz, aynı zamanda değerler eğitimi de alırsınız. Takım ruhu, başkalarına saygı ve işbirliği bu sporun merkezindedir.
Judo ayrıca motor gelişim, koordinasyon, hızlı tepki verme ve dengeyi artırır. Çocuklar kendi bedenlerini nasıl kontrol edeceklerini öğrenirler. Aynı zamanda duygularını yönlendirmeyi öğrenirler.
Judo, ortaya çıkan çeşitli durumlar karşısında karar vermeyi gerektirir. Sonuç olarak, çocuklar stratejik düşünce geliştirirler.
Bunlar, çocuklarda takım çalışmasını spor yoluyla teşvik etmek için birçok seçenekten bazıları. Seçtiğiniz spor, nihayetinde ailenizin özel durumuna ve çocuğunuzun ilgilerine bağlı olacaktır.
Çocuğunuz için doğru sporu seçmek
Çocuğunuz için hangi sporun uygun olduğuna karar verirken, çocuğunuzun görüşünü dikkate almak önemlidir. Aksi halde, direnç gösterecektir.
Elbette diğer faktörlere de dikkat etmelisiniz. Çocuğunuzun yaşı, fiziksel durumu, ailenizin ekonomik durumu ve çocuğunuzun oynayacağı yer … Bunların hepsi göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerdir.
Çocuklarınız için bir liste hazırlamak iyi bir fikir. Liste yalnızca ailenin koşullarına uyum sağlayan sporları içermelidir. Sonra çocuğun istediği sporu seçmesine izin vermelisiniz.
Kuşkusuz, spor bir insanın hayatı boyunca ihtiyaç duyduğu takım çalışmasını, olumlu değerleri ve sosyal becerileri teşvik eder.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Torrelles Nadal, C., Coiduras Rodríguez, J. L., Isus, S., Carrera, X., París Mañas, G., & Cela, J. M. (2011). Competencia de trabajo en equipo: definición y categorización. Profesorado: revista de currículum y formación del profesorado, 2011, vol. 15, núm. 3, p. 329-344. https://repositori.udl.cat/handle/10459.1/46434
- Cardona, P., & Wilkinson, H. (2006). Trabajo en equipo. IESE Business School, 3, 1-8. https://cmapspublic3.ihmc.us/rid=1H310GC7T-TXLHMH-RC2/El%20Trabajo%20en%20Equipo.pdf
- Katzenbach, J. R. (2000). El trabajo en equipo: ventajas y dificultades. Ediciones Granica SA.