İyi Yetişebilmem İçin Babama Da Büyük Görev Düşüyor

İyi Yetişebilmem İçin Babama Da Büyük Görev Düşüyor

Son Güncelleme: 23 Mart, 2018

<İyi yetişebilmem için babama da büyük görev düşüyor. Çocukluk kahramanım, babam, beni hayatım boyunca doğruya yönlendirecek ve örnek aldığım kişi olacak. Sevgili annemin yanı sıra, babam da büyürken her dakikaya tanıklık edecek.
Babam eğlenceyle, güçle, tatlılıkla eş anlamlı bir kelime. Babam ben çok küçük olduğum için beni inciteceğinden korkan büyük adam, beni kırılgan, küçük ve çaresiz gören kişi. Aynı zamanda, zamanla beni nasıl tutması gerektiğini de öğrenen ve büyük bir itinayla kucağına alan kişi. Bugün kalbimin anahtarını o ellerinde tutuyor.

Babam tam anlamıyla mutluluk kaynağım

Babamın büyük kolları beni iyileştiriyor ve bana rahatlık veriyor. Hem fiziksel olarak benim rahatımı sağlayan, bana karşı derin sevgi besleyen, beni derinden sevdiğini bildiğim kişi hem de hayatta karşıma çıkan bir engel karşısında da bana yardım edem, karakterimin şekillenmesini sağlayan biri.

Babam her zaman hayatımın pusulası olarak görev almıştır. Ne zaman kafam karışsa, ona dönerim ve onun bilge düşüncelerini sorarım. O da bana, tutarlı ve yerinde fikirlerini söyleyerek hayatımın koruyucu ve lideri olur.

çocuğunu sırtına almış baba

O ihtiyacım olduğu zaman karşıma çıkan saf sevgi ve sorunları çözen kişi. O benim gelecekte nasıl insanlarla beraber olacağımın, nasıl sevileceğimin, nasıl saygı göreceğimin belirleyicisi. Hatta bana karşı davranışları benim kadınlara nasıl davranacağımın ya da bir kadına nasıl aşık olacağımın da belirleyicisi.  

Babam Romalı bir gladyöterden de daha güçlü ve cesur. Kocaman bir meşe ağacı gibi güçlü ve mağrur, zor günlende bile. Babam bir tek kelimeyle yaraları iyileştiren kişi. 

Hayatı boyunca yaptıklarıyla, hayatı ve karşıma çıkan problemleri kararlılıkla kavramam gerektiğini öğreten savaşçı babam. Sevdiğim kişiler ve şeyler için hayatta çaba harcamam gerektiğini öğreten kişi. En büyük önemi, ailemize veren ve kendi gururunu ve keyfini ikinci plana koyabilen kişi.

Kendinden feragat edip, beni mutlu yapmaya çalışan kişi benim babam. Benim mutlu ve masum dünyama birkaç renk katabilmek için küçücük detayları yapabilecek kişi. Bu ve benzer sebeplerden dolayı hem annem hem babam için her zaman minnettar olacağım. Çünkü benim ihtiyaçlarımı en iyi şekilde karşılamak için ellerinden geleni yaptılar. 

Anlattığım şeyler ve daha fazlası sebebiyle, babamı her zaman saf ve karşılıksız sevgiyle dolu olan muhteşem bir adam olarak hatırlayacağım. Yüzlerce kelimeden daha değerli, tatlı mimikleriyle, bakışıyla, gülüşüyle benim hayatıma renk katan kişi babam.

baba ve kızı figürü

Babam bana nasıl oyun oynamam gerektiğini anlatabilen kişi

Bu isimsiz kahraman kalkması imkansız saatlerde kalkarak işe gider, yorucu bir iş gününün ardından eve yorgun ve halsiz bir şekilde gelmesine rağmen benimle oynayacak zamanı ayırabilir. Günümün nasıl geçtiğini her zaman soran, okulda neler öğrendiğimi soran ve sonrasında da benimle oyun oynayabilen kişidir.

Bu sebeple babam sadece eğlenceli bir kişi değil aynı zamanda benim nasıl oyun oynayacağımı da bana öğreten kişi. Bana renkleri, numaraları ve harfleri öğretecek oyunların ve şarkıların yaratıcısı. Ne olursa olsun, öğrenebilmem için bu süreyi en eğlenceli hale getiren kişi.

Babam hayatımda gördüğüm en iyi kaleci. Parkta görüp görebileceğiniz en iyi savaş atı babam. Hem beni en çok korkutan köpek balığı hem de suyla oynarken beni gülmekten çatlatan  kişi. Geceleri bir hayaletin çıkacağından korktuğum zamanlarda gidip konuşabildiğim muhteşem dostum, babam.

Bütün bunlar ve daha fazlası sebebiyle, babam büyümemde önemli bir rolü olan adam. Her şeye rağmen hayatımda en önemli yerde olacak kişi, babam. Babama ve anneme olan sevgim sonsuza dek devam edecek ve her zaman koşulsuz olacak. 


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.