Bebek Odası Dekore Etmek İçin Faydalı Fikirler
Eğer bebek bekliyorsanız fakat nasıl bir oda hazırlayacağınızı bilemiyorsanız, bu yazımızda bebek odası dekore etmek için vereceğimiz fikirler size yardımcı olabilir.
Çocuk odası, çocuğun doğduğu andan itibaren zamanının çoğunu geçirdiği yerdir. Bu yüzden dekore ederken ve mobilya alırken özenli seçimler yapmak önemlidir.
Bebek odası dekore etmek için fikirler
1. Esnek kullanımlı mobilya
Esnek kullanımlı mobilya dediğimizde, asıl kullanım amacını kaybetse de farklı amaçlar için yeniden kullanım alanları bulabileceğiniz eşyalardan bahsediyoruz. Eğer imkanınız varsa, çocukların büyüdükçe değişen ihtiyaçlarına adapte edilebilecek mobilyalar tercih etmenizi öneriyoruz.
Örneğin, bir süre sonra bebeğinizin beşiğe ihtiyacı kalmayacak. Ancak bu dönüştürülebilir bir beşikse birkaç sene daha fazla kullanabilirsiniz. Çocuğun büyümeye başladığı ilk birkaç yılda da kullanabileceği küçük bir yatağa dönüştürülebilir.
Bir diğer örnek de, emzirme sandalyesini yeniden kullanmak. Emzirme sandalyesini evin rengine ve stiline uygun olacak şekilde seçerseniz, bebeğin ihtiyacı kalmadığı zaman evin başka bir yerinde kullanabilirsiniz.
2. Her şeyden önce rahatlık
Bebek odasında öncelik her şeyin konforlu olmasıdır – ilk önce bebeğin mümkün olduğunca sakin kalabilmesi için, sonra da bebeğin bakımından sorumlu kişilerin rahatlığı için bu çok önemlidir.
Bebekler gün içinde, sabahın erken saati ya da gecenin geç saati olması fark etmeksizin her an bakıma ihtiyaç duyar. Bu yüzden ebeveynlerin de bebekle ilgilenirken rahat bir ortamda olması gerekir.
Oda büyükse en iyi seçenek beşiğin yanına bir koltuk koymaktır. Bu şekilde bebeği uyutmak ve beslemek gibi temel görevleri oturarak rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz.
3. Her şey elinizin altında olsun
Bebeğin odasını dekore etmek için size verebileceğimiz en iyi önerilerden biri her şeyi elinizin altında olacak şekilde düzenlemektir. Bebek için gereken her türlü hijyen ürününü koyabileceğiniz büyük bir alt değiştirme masası alın. Bebeğin giysilerini de yakınınızda tutmalısınız. Mümkünse en sık kullandığınız eşyaları alt değiştirme masasının raflarında ya da çekmecelerinde tutun.
Bu kadar eşyayı koyabileceğiniz kadar büyük bir alan yoksa sepet ya da dekoratif kutular bebeğinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi muhafaza etmek için çok işinize yarar.
Bu eşyaları evinizin rengine ve tarzına uygun seçerseniz odanın dekorasyonu açısından da göze hoş görünür. Ayrıca çocuğunuz büyüdüğü zaman oyuncaklarını bunların içinde koyabilme avantajınız da var.
4. Bebek odası dekore etmek: çok fonksiyonlu mobilyalar kullanın
Eğer oda büyük değilse ya da odada çok fazla eşya olmasını istemiyorsanız çok fonksiyonlu eşyalar almalısınız. Adından da anlaşılacağı üzere, bu eşyalar birden fazla fonksiyona sahip olduğu için farklı kullanım alanlarında işinize yarayacaktır.
Bunun için en iyi örnek alt değiştirme masası seçerken rafları ya da küçük çekmeceleri olan dizaynları tercih etmek. Bu şekilde bebeğinizin eşyalarını koymak için daha çok alanınız olur.
5. Bebek odası için özel bir temaya sahip duvarlar yapın
Bebekler büyüdükçe şekiller ve renklere olan ilgileri de artar. Bu yüzden dekore ederken duvarların özel bir teması olmasına özen gösterebilirsiniz.
Örneğin, sevdiğiniz bir dizaynı ya da bebeğinizin seveceğini düşündüğünüz bir deseni kullanabilirsiniz. Kelebek, bulut ve ağaç gibi şekiller günümüzde en çok kullanılan desenlerdir. Bunları boyayla yapabilir ya da duvar kağıdı kullanabilirsiniz.
Böylece bebeğinizi görsel olarak uyarmış olursunuz, o da renkleri ve şekilleri ayırt etmeye başlar. Bununla birlikte, pastel renkleri ve küçük desenleri tercih etmenizi öneriyoruz. Ufaklık için harika bir ortam olacak.
6. Bebek odası dekore etmek: ışıklandırma
Son olarak, bebek odası için en iyi fikirlerden biri dekoratif ışıklar kullanmaktır. Bu hem bebeğinizin ilgisini çeken bir şeydir, hem de dekorasyona katkı sağlar. Ayrıca unutmayın, dingin ve sakin bir ortam oluşturmak için çok parlak olmayan ışıklar tercih etmelisiniz.
Dekorasyon konusunda daha fazla bilgi için bu sayfayı takip edebilirsiniz: Deco Yaşam