Gökkuşağı Bebek: Yağmurdan Sonraki Işık
Aramızda onlarcası olsa da, birçoğumuz gökkuşağı bebeğin ne olduğunu bilmeyebilir. Fırtınadan hemen sonra beliren ışık fenomeni olan gökkuşağı, acı dolu bir andan sonra çıkagelen bebeği tanımlamak için de kullanılır.
Bu bebeğin gelişini açıklayacak olursak, bir bebeği kaybettikten sonra gelen bebektir. Aynı doğa olayı gibi, bu gelişin amacı, krizi sonlandırmak değil, değiştirmektir.
Bebeği gökkuşağından şöyle ayırabiliriz: Gökkuşağı, su ve güneş ışınlarının etkileşimiyle oluşan meteorolojik bir doğa olayıdır. Ancak bebek, yüce bir eylemin ürünüdür ve bir anda çıkagelir. Çünkü hiçbir ebeveyn fırtınadan sonra böyle bir şeyin olmasını beklemez.
Bir bebeği gökkuşağı yapan nedir?
Artık öğrendiğimize göre, olmayan yerlerde gökkuşağı arayabiliriz. Yani, belli ilişkilere yanlış yerler verebiliriz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, onu tanımlayan şey hislerdir.
Bebeği ondan ayıran bir özellik ise, diğerini kaybettikten hemen sonra gelmesidir. Genelde gökkuşağı bebek, diğer bebeğin kaybedildiği birinci yıl dönümünde doğar.
Fırtına sonrası ışık getiren bir bebek, her zaman bu şekilde alınmaz; bu anlamda, gökkuşağı bu etkiye sebep olmalıdır. Her gün görsek de, bu optik fenomene bakıp gülümsemekten kendimizi alıkoyamayız.
O yüzden, bir illüzyondan uyanmak ve ihtiyacı olanlara huzur getirmek, zor anlardan sonra gelen bebeğin özelliğidir. Bu bebek, acıyı yok etmez ya da bir hissin yerine geçmez ya da başka bir çocukla karşılaştırılamaz. Ama suları sakinleştirir.
Bir bebeği kaybetmek yıkıcı bir durumdur. En güçlü olanları bile yıkar geçer. Trajik olan şu ki ebeveynler için bir illüzyon olabilmektedir. Bazen umut yeniden doğar, bazen doğmaz, aynı görülmesi için özel şartların gerektiği gökkuşağı gibi.
Gökkuşağı bebek, ebeveynleri onu kaybetmekten korkmayı bıraktıktan sonra materyalize olur. Bebeği gökkuşağı yapan şeyler, ebeveynlerde rahatlama sağlar. Tekrar mutlu olmayı ve sorunları aşmak için umutlu olmayı öğrenirler.
Fırtına varken gökkuşağı belirmez, o an sadece acı ve gözyaşı vardır. Ebeveynler her şeyi kaybettiklerini düşünürler. Bu nedenle, böyle bir bebekten bahsedebilmemiz için, fırtınanın dinmiş olması gerekir.
Üzüntüden sonra ışık gelir
Fırtına ne kadar güçlü olursa olsun, mutlaka biter. Yeni umutlar getiren bu ışığın ulaşması zaman alabilir, ama gelecektir. Bu anlamda, acı tam olarak aşılamamış olsa bile, bebek bir takım duyguları da beraberinde getirecektir. Hem eski anıları hem de yeni umutları.
Bu bebeğin amacı, hayatımızı dengelemek, karanlığı ışık ve renkle boyamak, kendimizi tanıyıp affetmek için bir sebep sunmaktır. Her çocuk sevilmelidir, ama özellikle bu bebek ilgi ve şefkat görecek pozitif enerjilerle dolu.
Şunu unutmamalıyız ki, gökkuşağı bebek, yıldız bebeğin kardeşidir. Bizi terk edip diğerinin yaşamasını sağlayan bebek. Yaşamın bu gizemi kalplerimizde yara açtığı gibi, bize hayatta olduğumuzu hissettiren temel nosyonlardan biridir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Antonov, V. V., & Teplyy, A. (2008). Trabajo espiritual con los niños.«. New Atlanteans.
- Torres Delgado, J. M., & Rangel Guerrero, A. (2010, abril). La familia funcional como promotora del desarrollo humano e integral de la persona desde la perspectiva femenina. Recuperado de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext