Tuzlu Su Çözeltisi: Gribe Karşı Sihirli Çözüm

Tuzlu Su Çözeltisi: Gribe Karşı Sihirli Çözüm

Son Güncelleme: 27 Mart, 2018

Tuzlu su çözeltisi, temel olarak insan organizması ile uyumlu olan maddelerin karışımıdır.

Tuzlu su, çeşitli tıbbi amaçlar için kullanılır: Enjeksiyonlarda tozu seyreltmek için, diğer maddeleri uygulamak için ve kana alternatif olarak yaraları iyileştirmek için.

Ayrıca fizyolojik seruma benzerliği nedeniyle oldukça yaygın kullanım alanı vardır. Bu çözelti, sihirli bir çözüm olarak kullanılabilir. Elbette şu anda, çocuklarda soğuk algınlığı yaşandığında burun tıkanıklığı için olan kullanımından bahsediyoruz.

Çocuğunuzun soğuk algınlığı tedavisinde fizyolojik tuzlu su kullanıyorsanız, tebrikler. Ancak, bu maddeyi hala denemediyseniz, burun tıkanıklığını hafifletmede ne kadar yardımcı bir madde olduğunu öğrenebilmeniz için bizimle kalın.

Bu konuyu bir dizi soru ve cevap ile genişleteceğiz.

Tuzlu su çözeltisi çocuklar için bir risk oluşturur mu?

Hayır, tuzlu su çözeltisi çoğunlukla sudan oluşur ve daha önce de söylediğimiz gibi insan vücuduna zararsız birçok madde içerir.

Hiç kimse tuzlu su çözeltisine karşı alerjik değildir. Ayrıca başka ilaçlarla da reaksiyona girmez.

Çocuğumun burun tıkanıklığını azaltmak için bu çözeltiyi nasıl kullanabilirim?

Çocuk doktorları, bu çözeltinin günde 3 kez her burun deliğine damlalığın ¼ ü kadar olacak şekilde uygulanmasını öneriyorlar. Eğer çocuğunuzun aşırı tıkanıklık nedeniyle düzgün bir şekilde nefes alamadığını fark ederseniz, sıklığı günde 5 defaya kadar arttırabilirsiniz.

Bu tedaviyi uygulamadan önce çocuk doktorunuza danışmanızı öneririz.

bebeğini öpen anne

Çözeltiyi uygulamak için kullanılan teknik basittir. Çocuğunuzu yüzü yukarı bakacak şekilde konumlandırın, başını tutun ve damlalığın ¼’ünü burun deliğine damlatın. İşlemi diğer burun deliği için de tekrarlayın.

Tıkanıklığın açıldığını ve çocuğunuzun yeniden rahatça nefes almaya başladığını göreceksiniz.

Tuzlu su çözeltisini nereden alabilirim?

Evinizi terk edemiyorsanız ve tuzlu su çözeltisi kullanmanız gerekiyorsa, evde de hazırlayabilirsiniz.

Formül basit:

Bir litre su kaynatın. Su kaynamaya başladığında 9 gram sodyum klorür (yemek tuzu) ekleyin. Birkaç saniye daha kaynatın.

Sonra, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Çözeltiyi önceden sterilize edilmiş bir şişeye dökün ve oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletin.

Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra, ihtiyacınız oldukça çocuğunuzun burun deliklerine uygulayabilirsiniz.

Bununla birlikte, eczanelerde satılan tuzlu su çözeltileri laboratuarlarda hazırlandıkları ve mikropsuz hale getirildiklerinden dolayı her zaman için tavsiye edilir.

Neden burun spreyi yerine tuzlu su çözeltisi kullanayım?

bebek ve burun damlası

Çünkü su, toksinleri yok etmek adına her zaman için etkili bir yöntemdir. Tuzlu su çözeltisi çoğunlukla sudan oluşur ve bununla birlikte burun akıntısını yoğunlaştırma riski yoktur.

Burun deliklerini nemlendirmenin, tıkanıklığı azaltacağını unutmayın. Tuzlu su çözeltisinin doğru kullanımı, bir çocuğun grip geçirmesi durumunda vücudun bakterileri yok etmesine de yardımcı olabilir.

Ayrıca burun kanalındaki virüsleri ve diğer alerjen maddeleri de ortadan kaldırabilir.

Tuzlu su çözeltisi: gribe karşı sihirli çözüm

Gördüğünüz gibi tuzlu su çözeltisi, grip tedavisi için harika bir çözüm olabilir.

Yaygın soğuk algınlığı; antibiyotikler, antihistaminikler veya başka bir ilaçla tedavi edilmemelidir. Bu ilaçlar, vücudu daha geç terk eder ve daha yoğun bir sıvı üretilmesine yol açarlar.

Çocuğunuzun eğer ateşi varsa, çocuk doktorunuzun önerdiği ilaçlarla düzeltilmeye çalışılmalıdır. İlaçları çocuğunuzun ağırlığına uygun olarak verin ve talimatları dikkatlice izleyin.

Ateşini düşürmek için ayrıca alnına soğuk kompres de koyabilirsiniz.

Grip su ile tedavi ediliyor. Bu fikir biraz garip gelse de, doğrudur. Çok sıvı içirin, sabredin ve tuzlu sudan faydalanın.

İsterseniz, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini açısından zengin meyvelerden de yararlanabilirsiniz.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.