Anne Olduktan Sonra İşe Dönmek ve Emzirmeye Devam Etmek

Anne Olduktan Sonra İşe Dönmek ve Emzirmeye Devam Etmek

Son Güncelleme: 04 Temmuz, 2018

İşe dönmek ve emzirmeye devam etmek, bebeğinizle hayatınızın ilk aylarında geliştirdiğiniz yakın ilişkiyi sürdürmenin bir yoludur.

Ayrıca bu, daha fazla rahat ve güvenlik sağlar. Anne sütünün bebekleri enfeksiyondan koruduğunu unutmayın.

Anne sütü ile beslenen çocukların gastroenterit, solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları veya kulak enfeksiyonları gibi ciddi hastalıklara yakalanma riski daha azdır.

Ayrıca emzirmek annenin sağlığını da korur. Emziren annelerin, ileri yaşlarda meme kanseri, bazı yumurtalık kanseri türleri ve osteoporozun bir sonucu olarak kalça kırığı gibi sorunlar yaşaması daha az olasıdır.

Emzirmenin yararlarına rağmen, bazen bunu iş yaşamınızla birleştirmek kolay değildir.

İşe dönmek için bebeklerini bırakmaktan mutsuz olan annelerin çoğu, emzirmeye devam etmenin bu sorunla daha iyi bir şekilde başa çıkmalarına yardımcı olduğunu belirtmektedir.

Bu anlamda, işe dönmek, çocuğunuzdan ilk kez uzun bir süre ayrılacağınız zaman olabilir. Bu, hem sizin hem de bebeğiniz için çok zordur.

Emzirmek, çocuklarımızı sağlıklı, güçlü ve mutlu kılan sevgi bağıdır.

-Montserrat Caraccioli-

Çalışırken emzirmeye devam etmek için 5 ipucu

İşinize geri dönmek ve emzirmeye devam etmek istiyorsanız, size yararlı 5 ipucu sunuyoruz:

1. Bebeğinizi erken dönemlerden itibaren biberonla beslemeye başlayın.

Emziren annelerin çoğu, işten eve dönene kadar bebeklerine bir biberon vermeme hatasını yaparlar. Çocuğunuzu erken yaşta biberon kullanmaya alıştırmalısınız.

Çoğu uzman,bebek üç haftalık olduğunda yani emzirme düzenli hâle geldiğinde sütünüzle doldurduğunuz bir biberonu kullanmaya başlamanızı önermektedir. Böylece çocuğunuz, biberon kullanımıyla tanışmış olur.

2. Süt pompası alın

Bebeğinize sütünüzle dolu bir biberon bırakabilmek için öncelikle bir süt pompası kullanarak sütü çıkartmanız gerek.

Bunun için en uygun zaman, süt miktarının en yüksek seviyede olduğu zaman yani günün ilk emzirme seansı sonrasıdır.

Sütü pompayla çıkardıktan sonra , buzdolabında veya dondurucuda saklamanız gerekir. Buzdolabında beş gün ve dondurucuda beş ay taze kalacaktır.

Sütünüzü saklamak için özellikle anne sütü için yapılmış dezenfekte, dondurucuda kullanılabilen ve sızdırmayan saklama paketlerini kullanmaya özen gösterin.

3. İş yerinde sütünüzü hazırlamak için uygun bir yer bulun

Normalde, büyük şirketlerde sütünüzü pompayla çıkarabileceğiniz özel bir alan vardır. Daha küçük bir şirkette çalışmanız durumunda, bir yer bulmak için yaratıcı olmanız gerekebilir.

İster gizli bir alanda ister banyoda olsun, sütünüzü çıkardığınız yerin olabildiğince hijyenik olduğundan emin olmalısınız. Bu durumlarda antibakteriyel mendiller çok faydalı olacaktır.

4. İşe dönüş kolaylığı

Çalışan anneler için tekrar işe başladıkları ilk hafta, bebeğinden ayrılması gerektiği için en karmaşık olan zamandır.

Bu durumda geçişi kolaylaştırmanın yollarını değerlendirmek için iş yerinizle konuşmaya çalışmanız iyi olacaktır.

bebek emzirmek


5. Emzirmenizi ve süt pompalama zamanlarınızı planlayın

Uzmanlar, annelerin işe gitmeden önce ve eve dönünce bebeğini emzirmesini, ayrıca bebek istediği takdirde başka zamanlarda da emzirmeyi önermektedir.

İş yerinde ise normalde emzirdiğiniz zamanlarda yani günde iki üç kez süt pompalayabilirsiniz.

6. Plan yapın ve doğru ekipmanı elinizde bulundurun

Çalışmaya dönmek ve emzirmeye devam etmek için planlama önemlidir. Bu anlamda, süt pompasını her zaman yanınızda taşıdığınızdan emin olmalısınız, böylece iş günü boyunca süt çıkarabilirsiniz.

Çalışmaya dönmek ve emzirmeye devam etmeyi daha kolay hale getirmek için yukarıdaki tavsiyelere uymanızı öneririz.

Birçok anne,işe dönmek için bebeklerinden ayrıldıklarında artık emzirmeyi bırakmaları gerektiğine inanıyor. Ama gördüğünüz gibi, iyi bir organizasyon ve emzirmeye devam etme arzusu bunun mümkün olmasını sağlayacaktır.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.