Çocuğunuzun Çalışma Odasını Dekore Etmek İçin 3 Fikir

Çalışma odası, çocuğunuzun kolayca derslerine konsantre olabileceği şekilde düzenlenmelidir. Ayrıca onu ders çalışmaya motive etmelidir. Bu yazıda, çocuğunuzun çalışma odasını dekore etmeniz için ipuçları paylaşacağız. 
Çocuğunuzun Çalışma Odasını Dekore Etmek İçin 3 Fikir

Son Güncelleme: 28 Ocak, 2021

Çocuklarınızın çalışma odasını dekore etmek istiyorsanız, onları derslerine konsantre olmaya teşvik edecek ve ev ödevlerini yapmaya motive edecek bir alan oluşturmak önemlidir.

Bu alanı oluşturmayı veya tekrar düzenlemeyi düşünüyorsanız, bu makale size bazı fikirler verecektir. Mutlaka not alın!

İlk adımlar

İlk önce, sahip olduğunuz alanı ve çocuklarınızın ihtiyaçlarını değerlendirmelisiniz. Mümkünse, evin sakin bir odasını seçin. Televizyon ve mutfak gibi diğer gürültülü yerlerden uzakta olduğundan emin olun.

Çalışma odasının, çocukların herhangi bir dikkat dağıtıcı olmadan konsantre olabileceği yer olması gerektiğini unutmayın. Ayrıca çocuğunuzun çalışma odasını dekore etmenin asıl amacının dikkat dağıtıcılardan uzak ve onu öğrenmeye teşvik edici bir alan yaratmak olduğu gerçeğini unutmayın.

Bu nedenle, odayı çok fazla eşya veya renkle doldurmayın. Aşağıda daha fazla ipucu bulacaksınız.

çocuğunuzun çalışma odasını dekore etmek

Çocuğunuzun çalışma odasını dekore etmek için 3 fikir

1. Mobilyalar

Çocuğunuzun çalışma odasını dekore etmek için ilk fikir çok fazla mobilya yerleştirmekten kaçınmaktır. Çocuklarınızın defter veya kurşun kalem gibi malzemelerini kolayca saklayabilmesi için yalnızca gerekli eşyaları koyun. Bu anlamda, bir kitaplık, masa, çöp tenekesi ve sandalye temel eşyalar olacaktır.

Aynı odayı paylaşan iki çocuğunuz varsa, bu odayı “L” biçiminde döşemenizi öneririz, böylece her iki çocuğun da çalışmaya yetecek alanı olur.

Öte yandan, çalışma alanı aynı zamanda oyun oynadıkları ve uyudukları odadaysa, bu alanı ayırmaya çalışın. Mutlaka duvarla ayırmanız gerekemez.

ders masası

İyi bir sandalye

En önemli şey odanın tarzına uygun iyi bir sandalye olacaktır. Modeli ne olursa olsun, sandalyenin kaliteli ve rahat olduğundan emin olun. Çocuklarınız bu odada uzun zaman geçireceği için mümkün olduğu kadar rahat olmalıdır.

Sandalye ayarlanabilir olmalıdır. Aynı zamanda, çok sert olmayan malzemeden yapılmış ve düz sırtlı olmalıdır ve başlarını dinlendirebilecekleri bir alan olmalıdır.

Çocuklarınızın çalışma odasını dekore etmek için son bir ipucu olarak, camdan yapılmış eşyalar bulundurmamanız gerektiğini belirtelim. Bu tür eşyalar özellikle kırıldığında çok tehlikeli olabilir.

2. Temalar ve renkler

Çocuklarınızın çalışma odasını dekore ederken renk seçimi çok önemlidir. Odanın atmosferini bu renk belirler. Esasen, çocuklarınızı burada daha fazla zaman geçirmeye teşvik eden eğlenceli bir tema oluşturabilirsiniz.

Yumuşak renkler iyi bir seçimdir çünkü stres seviyelerini azaltır. Ayrıca konsantrasyonu arttırır ve yorgunluğu azaltır.

Ayrıca çocuğunuzun bazı kişisel eşyalarını ekleyebilirsiniz. Örneğin, en sevdikleri renklere boyanmış veya fotoğraf ve resimlerin olduğu kişisel dokunuşlarla süslü bir duvara.

Çocuklar renklere karşı çok duyarlıdır. En sevdikleri renkleri kullanmak, kesinlikle onların ilgisini çekecek ve dikkatlerini toplamalarına yardımcı olacaktır.

3. Aydınlatma

Son olarak, aydınlatma, çalışma odalarında çok önemli bir unsurdur. Sadece dekoratif değil, aynı zamanda işlevsel bir unsurdur. Dolayısıyla, iyi aydınlatılmış bir çalışma alanına sahip olmak önemlidir.

Karanlık odalar çocukların uyumak istemesine neden olurken çok parlak ışık ise gözlerini rahatsız edebilir. Odanın aydınlatması, ikisinin ortasında olmalı.

Gün boyunca çocuklarınızın çalışma odası için doğal ışıktan faydalanabilirsiniz. Masayı koymak için en iyi yer, bol miktarda doğal ışık alan geniş bir pencere önüdür. Tabii ki masayı pencereye bakacak şekilde yerleştirmelisiniz.

Son olarak, çalışma odasını dekore ederken çocuklarınızın görüşlerini dikkate almayı unutmayın. Odalarının dekorasyonunda mümkün olduğunca aktif olmaları en iyisidir.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.