Bir Annenin Mahremiyetini Riske Atan Yasalar

Bir Annenin Mahremiyetini Riske Atan Yasalar

Son Güncelleme: 02 Ağustos, 2018

Hepimizin bildiği gibi, annenin mahremiyeti bir haktır. Ancak bazı durumlarda, bu hakka aykırı olan bazı yasalar bulunmaktadır.

Bazı durumlarda, örneğin, babanın kimliğinin açıklanması gerekir. Bu durum yasal olmasına rağmen, annenin mahremiyetine zarar vermektedir.

Bazen ilişkilerimiz hakkında açıkça konuşmuyoruz ya da konuşamıyoruz. Ancak, babalık testi yaptırmak için bebeği yasal olarak bildirmek gerekiyor.

Bazı yasalar, şüphelerin varlığında bebeğin korunması için bir tedbir niteliğindedir.

Örneğin, Almanya’da, bu tür yasalar, bir erkeğin, çocuğun babası olduğu konusunda ikna olmama ihtimaline karşı, nafaka ödemekten korumayı amaçlamaktadır.

Bu tedbir aynı zamanda, çocuğun kendisine ait olmadığı tespit edildiği takdirde ödenen nafakanın geri ödenmesini de kapsamaktadır.

Annelik, çoğu zaman unuttuğumuz bir dizi yasal düzenlemeyi içerir. Çocuk sahibi olmak, yaşadığımız topluma yasal olarak bağlıdır.

Ebeveynliğe ve çocuklarımızla geçirdiğimiz olağanüstü anlara odaklansak da, anneliğin bazı adımları sıkıntılı olabilir.

Annenin mahremiyetini tehlikeye atan bu yasalar doğru mu?

Doğru şeyin her zaman doğru olmadığını söyleyen bir söz vardır. Bu durumda argümanın her iki tarafı da haklı olabilir.

Çocuğun gerçek babasının bilinmemesi, pek çok olumsuz sonuçlara yol açabilir. Çocuğun bir gün benzer genetik kimlik gerektiren bir tıbbi prosedür gerçekleştirmesi gerekebilir.

Hamilelik

Ayrıca yetişkinlik döneminde, iki kardeşin birbirini fark etmeden yollarının kesişmesi de mümkündür.

Bazı toplumlarda, bir annenin mahremiyeti neredeyse yoktur, kadınlar birer obje olarak kabul edilir ve yasalar aşırı olabilir.

Bununla birlikte, pek çok kadın hakkında bahsetmek istemediği birisinden hamile kalmaktadır.

Bu bağlamda, bir Alman yasası, kendi çocuğu olmayan adamın çocukla herhangi bir finansal ilişkisi olmaması gerektiğini savunur.

Şüphe durumunda, adamın çocuğun babası olup olmadığını belirlemek için babalık testi talep etme hakkı vardır.

Çocuğun gerçek babası olmadığı ortaya çıkarsa, gerçek babanın verdiği tüm destek geri talep edebilir.

Bu nedenle anne, babanın kimliğini veya muhtemelen baba olabilecek herhangi bir kimsenin kimliğini ortaya çıkarmak durumundadır.

Bununla birlikte, İspanya’da, anne çocuğun babasının kim olduğunu söylemek zorunda değildir. Sadece bir DNA testi yapmaları gerekiyor.

Babalık testi problem değil

Baba oğul

Günümüzde, uygulaması kolay olduğundan babalık testleri daha revaçtadır. Hamilelik sırasında ya da bebek doğduktan sonra yapılabilir.

Babalık testinin bebeğin doğumdan 12 ay sonra yapılması yaygın bir durum değildir. Genellikle baba şüphe duyduğunda veya annenin bağlantıyı kanıtlaması gerektiğinde yapılır.

Bununla birlikte, tüm kadınların endişelenmesi gereken şey, çocuğun babasının kim olduğunu söylemek zorunda olmasıdır. Gerçeklerin bebek veya anne için ciddi sonuçlar doğurabileceği bazı durumlar vardır.

Bunun en endişe verici kısmı, anne mahremiyetinin yasal yollarla ihlal edilmesidir.

Sonuç olarak, babalık testlerinden ya da yasal olarak uygulanmasından endişe duymuyoruz. Bu testin sonuçlarını bilmek, sadakat veya sadakatsizliği kanıtlayabilir.

Endişelendiğimiz konu, özel hayatlarımız hakkında konuşmak zorunda olmamızdır.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.