Bebeğim Neden Sürekli Ağlayarak Uyanıyor?

Bebeğim Neden Sürekli Ağlayarak Uyanıyor?

Son Güncelleme: 21 Şubat, 2019

Anneler genellikle ağlayan bebeklerini yatıştırmak için gece boyunca uyanmak zorunda kalır. Bu durumda, nedenini belirlemeniz ve ihtiyaç duydukları rahatlığı sağlamak için bazı stratejiler uygulamanız gerekir.

Ebeveynlerin, ağlayan bebekleriyle ilgilenmek için genellikle gece boyunca uyanmaları gerekir. “Bebeğim neden sürekli ağlayarak uyanıyor?” diye merak edebilirler. Aslında bu sorunun birçok cevabı var.

Bebeklerin, REM adı verilen derin uyku evresi yetişkinlerinkinden daha kısa sürer. Bu sebeple, REM dışı uyku evrelerinde daha çok zaman geçirirler. Bu, tehlikede olmaları durumunda kullanmaları için var olan ilkel bir hayatta kalma mekanizmasıdır.

Bebeklerin mizaç ve alışkanlıkları da uyuma şekillerini etkileyebilir.

Bebeklerin geceleri uyanmalarının ilk sebebi acıkmış olmalarıdır. 3. aydan itibaren acıkmaları arasında geçen süre uzamaya başlar.

Bebeklerin geceleri ağlayarak uyanmasının birçok nedeni daha vardır. Çevrelerindeki bir şeyden veya fiziksel durumları nedeniyle rahatsız olmuş olabilirler. Zamanla, ebeveynler bebeklerinin neden ağladığını öğrenmeye başlar.

En yaygın nedenleri öğrenerek kendimizi eğitebiliriz. Bu şekilde, bebeğimizin neden bu kadar sık ağlayarak uyandığını anlamak daha kolay olacaktır.

Bebeğim neden sürekli ağlayarak uyanıyor?

Ağlamak, bebeklerin ebeveynlerinin dikkatini çekme şeklidir. Anne veya babayı aramak ve güvende hissetmek adına verdikleri doğal bir tepkidir. Herhangi bir ihtiyaç veya istekleri olduğunda bunu ağlayarak elde ederler.

“Bebeğim sürekli ağlayarak uyanıyor!” diyen bir ebeveynseniz, bu yaygın görülen nedenlere dikkat edin. Bu sayede hızlı ve pratik bir çözümler üretebilirsiniz.

ağlayan bebek

Ayrılık

Bebekler güvenli bir yerde olduklarını bilmezler. Annelerinin sıcaklığından ayrılmak, onları uyandırır ve bu sıcaklığı yeniden ararlar. Bu yüzden ebeveynlerinden uzak olduklarını anladıklarında, hemen uyanır ve ağlarlar.

Gün içinde uzun süre uyumak

Eğer bebekler gündüzleri çok uyursa, geceleri daha az yorgun olurlar. Bu da, uykuya dalmak için gevşemeleri gereken zamanda aktif olmalarını sağlar.

Günün sonunda, ebeveynlerinin dikkatini çekmek isterler. Bu ilgiyi göremediklerinde de ağlamaya başlarlar.

Bebekler acıktığında da ağlar

Gün boyunca mideleri, sabit bir program olmaksızın sürekli beslenmeye alışır. Bu yüzden geceleri de bu durumu devam ettirmeye çalışırlar. Aynı beslenme rutinine geceleri de devam etmeyi beklerler.

Gecenin sonunda yeterince beslendiklerinden emin olun. Böylece açlık hissi duymadan dinlenebilirler. Ek olarak, besleme seansları arasında geçen süreyi değiştirmeye başlayabilirsiniz.

“Annelerinin sıcaklığından ayrılmak, onları uyandırır ve bu sıcaklığı yeniden ararlar.”

Geceleri bez değiştirme

Bebekler her altlarını ıslattıklarında değiştirilmeye alıştıkları için, bunu geceleri de beklerler. Herhangi bir rahatsızlık duydukları an, daha bebek bezinin sıvıyı emmesine bile fırsat vermeden ağlamaya başlarlar. Altını değiştirip tekrar rahat hissetmelerini sağlamanız için ağlarlar.

kucakta ağlayan bebek

Bebeğim sürekli ağlayarak uyanıyorsa ne yapmalıyım?

Unutulmaması gereken ilk şey, ağlayarak uyandıklarında bulundukları ortamın sessiz olmasını sağlamaktır. Böylelikle kolayca yeniden uykuya dalabilirler.

Onları eğlendirmek için oyuncak aramayın. Geceleri, onları huzur içinde uyutmak için alıştırmaya odaklanın.

Oyun oynamayın. Çünkü b u sadece onları daha uzun süre uyanık tutmaya yarar. Sizi görmek onları mutlu edecektir, zaten tüm istedikleri de bu.

Odaya yavaşça girin, alçak sesle konuşun ve bebeğin kafasını hafifçe okşayın. Amaç onu rahatlatmak ve uykuya dalmasına yardımcı olmak olmalı.

Bebeğinizin ciddi bir nedenden dolayı ağlamadığını anladığınız an odadan çıkın. Orada uyumak ya da bebeği odanıza getirmek gibi bir hata yapmayın.

Bebeğiniz tekrar ağlamaya başlarsa, hemen odasına gitmeyin. Biraz bekleyin. İçeri girmeyeceğinizi anladığında belki de uykuya dalabilir. Ancak bu gerçekleşmezse, elbette içeri girin ve onu rahatlatın.

Bebeklerin uyanmasının ana nedeni iyi uyku alışkanlıklarına sahip olmamalarıdır. Bu nedenle, rutininizde düzeltmeniz gereken şeyleri düzeltin. Böylece hem siz hem de bebeğiniz yeterince uyuyabilirsiniz. Unutmayın, bebeklerin büyümesi için çok fazla uykuya ihtiyaçları vardır.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.