Ağlayan bir Bebeği Sakinleştirmek için Kullanılan En İyi 7 Teknik

Ağlayan bir Bebeği Sakinleştirmek için Kullanılan En İyi 7 Teknik

Son Güncelleme: 11 Kasım, 2018

Ağlayan bir bebeği sakinleştirmek bazen çok zorlu bir göreve dönüşebilir. Bebeklerimiz hiçbir şey onları sakinleştiremezmiş gibi ağladıklarında gerçekten endişelenebiliriz.

Ebeveynler tarafından belirlenmiş ağlayan bebekleri sakinleştirme yöntemlerinin tam anlatıldığı şekilde uygulanmaları bebeğinizin sakinleşebilmesi için çok önemlidir.

Bebeğiniz ağlıyor ise onun canını gerçekten sıkan bir durum olduğunu bilmelisiniz. Ve henüz konuşamayan bir bebeğin sıkıntısının sebebini bulmak kolay bir iş sayılmaz.

Acıkmış ya da yorulmuş olmaları, sıkılmaları, canlarının acıyor oluşu ve oyun oynamak istemeleri gibi çok sayıdaki ihtimaller arasından hangisini söylemeye çalışıyor olduklarını saptamak çoğunlukla oldukça zordur.

Bu nedenle bugün ki Ben Anneyim makalemizin konusunu daha önce denenmiş ve uygun bulunmuş bebek sakinleştirme tekniklerine ayırdık.

Ağlayan bir bebeği sakinleştirmede kullanılan en iyi 7 teknik

Bebeğinizi nazikçe sallayın

Bebekler, doğalarının gereği olarak annelerinin kollarında olmaya bayılırlar. Bebeğinizi kollarınızda nazikçe sallarken ona iyice sokulup kulağına tatlı sözler fısıldamanız onu sakinleştirecektir.

Bebeğiniz ile kuracağınız bu yakın temas ona karnınızda geçirdiği zamanların rahatlığını anımsatacaktır.

Yürüyüşe çıkın

Birçok ebeveyn bebekleri ağladıklarında çıktıkları yürüyüşün onları sakinleştirdiğini söylemektedir. Siz de bebeğiniz ağladığında onu bebek arabasına yerleştirip etrafta kısa bir tur atmaya çıkabilirsiniz. Hatta bebek arabası ile evinizin çevresinde bir tur dönmek bile bebeğinizin sakinleşmesi için yeterli olabilir.

Hareket etmek bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olacaktır. Bazı ebeveynler bebeklerini yanlarına alıp araba yolculuğuna çıktıklarında daha da iyi sonuçlar aldıklarını belirtmektedirler. Araba yolculuğu bebeğin dikkatini dağıtıp ağlama sebebini unutturabilir.

Spa tedavisi: Bebeğinize masaj yapın

ağlayan bebekleri sakinleştirmenin yolları

Ağlayan bir bebeği sakinleştirmenin en iyi yollarından biri de ona masaj yapmaktır. Bebeğiniz hiç susmayacakmış gibi ağladığında karnına ve sırtına yapacağınız nazik ve yumuşak bir masaj işe yarayabilir.

Bebeğinizin gözyaşlarının nedeni gaz sebebi ile çektiği acı olabilir. Ve eğer ağlama sebebi gerçekten gazı olması ise göbeğine yapılacak hafif bir masaj ile rahatlaması sağlanabilir.

Bebeğinize masaj yapmayı günlük alışkanlıklarınızdan biri haline getirmeniz size bu konuda yardımcı olacaktır. Mesela bebeğinize her banyo öncesi veya sonrası masaj yapıp onu bu uygulamanıza alıştırabilirsiniz.

Bebeğinizi başka birinin sakinleştirmeye çalışmasına izin verin

Belki bebeğinizi kollarınıza alıp ileri geri sallayıp durdunuz ama hiçbir sonuç alamadınız. Ona sokuldunuz, sarıp sarmaladınız ve beşiğinde salladınız ama bunların hiçbiri bir işe yaramadı. Bu tarz bir durumda belki de bir başkasının bebeği sakinleştirme görevini devralmasının zamanı gelmiş olabilir.

Bebeklerimiz bizlerdeki gerginliği sezinleyebilirler. Bu nedenle sizden başka birinin onu kucaklamasına ve sakinleştirmeye çalışmasına izin verin. Bu şekilde hem siz hem de bebeğiniz biraz huzur bulabilirsiniz.

Çamaşır makinesi tekniği

Bebekleri sakinleştirmek için birçok ebeveyn tarafından sıkça kullanılan bir diğer yol da çamaşır makinesi tekniğidir. Bebeğinizin gözyaşları sel olduğu ve hiçbir şeyin onları sakinleştiremeyeceğini düşündüğünüz bir zamanda onu çamaşır makinenizin karşısına oturtun ve makineyi çalıştırın.

Birçok ebeveyn çamaşır makinesinin çıkardığı o tarifi garip seslerin bebeklerini sakinleştirmede çok başarılı olduğuna yeminler etmektedir.

Bebeğinizin çıplak olmasına izin verin

Bebeğinizin ağladığında o gün giydiği kıyafetlerde bir sorun olması da ihtimal dahilindedir. Bebeğinizin ağlamasının arkasındaki nedenin kıyafetleri olduğunu düşünüyorsanız bu kıyafetleri ve bezini çıkarıp bir süreliğine de olsa çıplak kalmasına olanak sağlayın.

Belki de bu şekilde kendini daha rahat hissedip ağlamasını sonlandırabilir.

Mutluluk veren yiyecekler

ağlayan bebekleri sakinleştirmenin yolları

Bebeklerin kontrolden çıkmış bir şekilde ağlamalarının ana nedenlerinden biri acıktıklarını bizlere anlatmaya çalışmalarıdır. Ayrıca bebeklerinizi emzirirken vücut sıcaklığınızı ve kalp atışlarınızı da hissedebilirler.

Bebeğiniz onu kollarınızın arasında tutmanızdan ve hareketlerinizdeki ritimden çok hoşlanır. Ve tabii ki onun karnını anne sütü ya da mama ile dolduruyor olmanız da keyfini yerine getiren bir diğer unsurdur.

Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri sonuç vermez ise bebeğinizi çıplak tenine yatırıp sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bebeğinizi kollarınızın arasına ya da onun yaşına ve gelişimine uygun üretilmiş ergonomik bir beşiğe yatırıp sallayın. Bu hareketiniz ona karnınızda geçirdiği zamanı hatırlatacaktır.

Bebeğinizi bir havlu ya da battaniye ile sarmalayıp rahim içi deneyimini tekrarlayabilirsiniz.

Asla yapmamanız gereken şey ise bebeğinize sakinleştirici bir ilaç vermek ya da iğne yapmaktır. Bu tarz ilaçlar bebeğiniz için son derece zararlı olabilirler. Ayrıca bebeğinizin ağladığı durumlarda çok endişelenmemeniz gerektiğini de unutmayın.

Kendinizi sakinleştiremediğiniz bir durumdayken bebeğinizi de sakinleştiremezsiniz. Bebeğinizi ağladığı için asla azarlamayın, azarlamak ve kötü davranmak onun daha çok ağlamasına sebep olur.

Son olarak bebeğinizin ağlamasını hiçbir zaman görmezden gelmeyin. Bebeğinizin ağlamasını görmezden gelmek de onun daha çok ağlamasına sebep olur. Ve aslına bakarsanız konu hakkında gerçekleştirilen son çalışmalar “ağlasın da rahatlasın” tarzı bir yaklaşımın uzun vadede çok ciddi zararları olduğunu göstermektedirler.

Bahsettiğimiz bu mükemmel teknikleri sürekli aklınızda tutarak kendini yersiz yere endişelenmekten alıkoyabilirsiniz. Unutmayın ki bebeğinizin istediği şey sizin ile iletişim kurabilmektir ve ağlamak onun bildiği tek iletişim yoludur.

Ve tabii ki tüm bu teknikleri deneyip başarısız olursanız ve bebeğinizin bir acı ya da ağrısı olduğundan şüpheleniyordanız mutlaka çocuk doktorunuzu arayın ve tıbbi destek isteyin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.