Kassing Metodunu Biliyor Musunuz?

Kassing Metodunu Biliyor Musunuz?

Son Güncelleme: 27 Aralık, 2018

Bugün Kassing Metodunun tam olarak ne olduğunu öğreneceğiz. Bu metodun özelliklerine ve pratikte nasıl uygulanacağına ilişkin çeşitli bilgiler edineceğiz. Başlamadan önce belirtmeliyiz ki temel olarak bu metot ufaklıklar için faydalı bir metottur. Hadi şimdi başlayalım!

Kassing Metodu Nedir?

Kassing Metodu, bir biberon ile beslenme tekniğidir. Bebeğin biberonu ağzına aldığında, sanki annesini emiyormuş gibi hissetmesini sağlamaya yönelik bir emzirme tekniği olarak düşünülmektedir.

Bu metot, yıllar önce Dr. Dee Kassing tarafından geliştirilmiştir. Metodun temel odak noktası, biberondan beslenen bebeğin mümkün olduğunca doğal beslenme hissini almasıdır. Bu noktada ilginç olan şey, biberon ile beslenmenin anneyi emmenin önünde bir engel olmamasını sağlamaktır.

Bu metotla, anne bebeğini biberonla beslemeye başladığı, daha sonra sütü olduğundan dolayı aynı zamanda emzirmeyi de istediği durumlarda mükemmel bir biçimde uygulanabilmektedir.

Aklınızda tutmanız gereken şey, eğer bir bebek biberondan beslenmeye alışır ve dışarıdan herhangi bir biçimde çaba sarf edilmezse, onu annesini emmeye yeniden ikna etmek çok zor olacaktır. Ufaklık, biberonu daha fazla sevdiği için annesini reddedebilecektir. İşte tam da bu durumun önüne geçebilmek için Dr. Kassing, anne göğsüne benzer biçimde tutuş ve emme şekillerini simüle eden bir teknik geliştirmiştir.

Biberonun Özellikleri

biberonla süt içen bebek

Biberonun beslenme konusunda mükemmel bir seçenek olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Ancak anneyi emme ile karışık bir beslenme sistemi tercih ederseniz, bu tekniği göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Bunlardan biri, sütü verdiğiniz esnada biberonla ilgili bir dizi faktörü dikkate almanız gerekeceğidir.

Biberon kullanırken, hijyen kurallarına iyi bir şekilde dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, bakteriyel enfeksiyonlar gelişebileceğinden, temizlik konusuna özel önem verilmesi çok önemlidir.

Biberonla beslenmenin avantajlarından biri, bu yöntemle bebeğin besini emmesinin çok daha kolay olacağıdır. Çünkü ihtiyaç duyduğu sütü dışarı çıkarmak için herhangi bir güç ya da efor sarf etmenize gerek olmayacaktır.

Kassing metodunu uygulayabilmek için, kullanacağınız biberonun meme ucuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Ucun tamamen yuvarlak olmasına dikkat edilmelidir. Anatomik meme uçlarını kullanmaktan kaçınmalısınız. Biberon ucunun yavaş bir biçimde sıvının akışını sağlayan, dar ve yumuşak bir altlığa sahip ve yaklaşık 2 cm. uzunluğunda olmasına dikkat etmelisiniz.

Yani, herhangi bir kıvrımı olmayan normal, düz bir biberon almanız gerektiğini artık biliyorsunuz. Düz biberonlarla ilgili en büyük problem, bu tür biberonlarda sütün akışının daha zor olmasıdır. Böylelikle bebek, emmek için daha fazla çaba harcamak zorunda kalacaktır.

Ayrıca biberonun meme ucunun yuvarlak olması gerektiğini de söylemiştik. Böylelikle, mümkün olduğunca annenin meme ucuna benzer bir şekilde bebeğin emmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda yeterince uzun meme ucu bebekte sert ve yumuşak damağın birleştiği noktaya dokunmayı sağlayacaktır. Çünkü bu durumun aynısı bebek, anne tarafından emzirildiğinde de gerçekleşmektedir.

Biberonun meme ucu, sütün yavaş akışını sağlayacak şekilde küçük delikli olmalıdır. Böylelikle sütün akışı daha fazla zaman alacaktır. Bu durumda bebek, aynı annesini emerken olduğu gibi daha fazla denemek zorunda kalacaktır. Ancak bu durumun faydaları vardır. Çünkü, sütün alınması aşamalı bir biçimde olduğundan bebeğin yavaş bir biçimde sindirim yapması da sağlanmış olur.

Biberonu Tutuş Şekli

biberonlu bebek

Biberonun meme ucu ne kadar önemliyse onu tutuş şekli de en az o denli önemlidir. Bu metotla anne emzirmesinin bir benzerinin yapılabilmesi için bebeğin mümkün olduğunca dik bir pozisyonda tutulması önemlidir. Bu esnada biberon da mümkün olduğunca yatay bir biçimde tutulmalıdır.

Bu şekilde yer çekimi etkisini minimum düzeye indirmiş oluruz. Bu durumda, bebek de nefes almak istiyormuş gibi gerilerek kendini zorlayacaktır. Bu aynı zamanda, sütün akış hızını ve miktarını bebeğin kendisinin ayarlamasına yardımcı olacaktır. Bunu yapabilmek için bebeği 90 derecelik bir açıyla tutmak gerekir. Bir elinizle bebeğin kafasını ve boynunu desteklerken, diğer elinizle de biberonu tutun. Unutmayın ki biberon yatay durumdadır ve süt kendiliğinden bebeğin ağzına ulaşmayacaktır.

Son olarak, bazı emzirme uzmanları biberon yerine şırınga ya da çay kaşığı ile beslenmeyi tavsiye etmektedir. Aslında bu tarz yöntemler çok fazla önerilmemektedir. Ancak yine de farklı yöntemlere başvurmak isterseniz, unutmayın ki en iyi yöntem Kassing metodudur.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.