Doğum Anına Hazırlanmak

Doğum Anına Hazırlanmak

Son Güncelleme: 28 Nisan, 2018

Buna hala inanamıyorsunuz. Beklemekle geçen onca zamandan sonra büyük gün neredeyse geldi. Yakında bebeğinizi tutabileceksiniz. Ama önce, doğum için kendinizi hazırlamalısınız. 12 ipucu için bizden ayrılmayın!

Alışılmadık gibi gözüküyor, ancak çocuğunuzun doğum günü için ayrıntıları kesinleştirmeye yavaş yavaş başlamalısınız. Çok fazla bekledikten sonra hamileliğiniz sona eriyor. Birkaç hafta içinde bebeğinizi yanınıza alacaksınız.

O anda, boş zamanınız tükenecek. Çocuğunuzun gelişinden önce birkaç önemli şeyi hazırlamak için hamileliğinizin bu uzantısından faydalanmalısınız.

Her şeyden önce, hayatınızın en önemli günü için öngörülemeyen sorunları için önlem almaya çalışmalısınız.

Bebeğinizin odası, beşiği ve çantanız, plan yapmayı unutamayacağınız detaylardan sadece birkaçı.

Doğum yapacağınız güne hazır olmak için hamileliğinizin 36 .haftasına ulaştığınızda şu tavsiyelere dikkat edin.

Doğum yapacağınız güne hazır olmak için 12 tavsiye

Doğum gününe nasıl hazır olunur?

hamile kadın kocası ve oyuncak

Çantanız

Gebeliğin yedinci ayından sonra, çantanızı sizin ve bebeğiniz için gerekli olan tüm temel eşyalarla hazır bulundurmalısınız.

Bebek için yenidoğan bebek bezlerini, mendilleri ve bebek yağını saklayın. Önde açık uzun kollu, bir yandan da şapka ve çorap ile bir çift pamuklu tulum ekleyin. Bir battaniyeyle bir çift patik koymak da iyi olacaktır. Merhem ve göbek bağının temizlenmesi için krem de alabilirsiniz.

Emzirmeyi kolaylaştıracak şekilde önü açık bir önlük, bir çift terlik, gecelik, yüksek belli külotlar ve doğum sonrası kullanılan kemer, emzirme sütyeni ve göğüs pedi unutulmamalıdır.

Ayrıca kadife çiçeği kremleri, geniş kadın bandajları ve kişisel hijyen eşyaları da yardımcı olacaktır.

Baba kişisel hijyeni için kıyafet, iç çamaşırı, çorap, pijama, terlik ve çeşitli eşyaların değiştirilmesini sağlayabilir.

Doğum öncesi testler

Elbette, bu aşamada jinekoloğunuz, kan testleri ve elektrokardiyogram gibi fiziksel olarak doğum yapabileceğinizi bilmek için bir dizi test talebinde bulunmuştur.

İhtiyaç halinde bu testleri her zaman el altında bulundurmayı unutmayın. Hamilelik sırasında yaptığınız tüm testleri bir klasörde düzenleyebilirsiniz.

Önemli belgeler ve telefon numaraları

Teslimat gününde hazır olmak isterseniz, her zaman önemli belgelerinizi yanınızda taşıyın. Ayrıca jinekolog, klinik ve sosyal çalışma ofisi gibi önemli telefon numaralarını da taşıyın.

Bebeğinizin odası

Bebek odasının detaylarını kesinleştirme zamanı: beşik, değişen masa ve hatta oyuncaklar. Çocuğunuzun uyumak ve oynamak için rahat bir alana ihtiyacı vardır, bu yüzden onlara gerekli eşyaları sağlamanın zamanı gelmiştir.

Dekorasyon ile ilgili olarak, sıcak renkler kullanmak, doğrudan doğal ışıktan yararlanmak ve rahat bir sıcaklık sağlamak için tavsiye edilir. Emzirmek için bir sandalye koymanın çok yararlı ve rahat olabileceğini unutmayın.

Beşik

İlk birkaç ay boyunca, daha küçük ve çocuk için daha rahat olduğu için bir sepet beşik tavsiye edilir. Mekanı daha da azaltmak ve böylece sıcak bir yuva oluşturmak için yastıkları veya battaniyeleri de kullanabilirsiniz.

Ayrıca bebeğinizin tipik gastrik reflüye bağlı rahatsızlığından kaçınmak için, beşiklerini hafifçe eğebilirsiniz.

Dondurucuda hazırlanan yiyecekler

Önceden pişirdiğiniz ve doğum yaptığınız günün ardından eve geldiğinizde yeniden ısıtılabilecek yiyecekler hazırlayın.

Bebek gelince artık ilginin merkezi olacak. Bu sayede kıt vaktinizden biraz tasarruf edebilir ve ailenizin yeni üyesiyle zaman geçirmenin tadını çıkarmak üzere eve dönüşe odaklanabilirsiniz.

bebek patiği ve hamile kadın

Çocuk bezini unutma

Teslimat gününde hazır olmak için, bir kaç çocuk bezi taşımak yeterli değildir. Göreceğiniz gibi, çabucak kullanılacak çünkü.

Çocuk bezi, bebek yağı ve ıslak mendilleri her zaman evde ve bebek çantasında stoklanmaya ihtiyaç duyulduğundan, hiçbir şekilde hazırlıksız kalmanıza izin vermeyin.

Uyku

Şüphesiz gerginlik ve endişeler yeterince uyku almayı zorlaştırır. Ama gerçek şu ki, çocuğunuzun gelmesinden önce olabildiğince rahatlamalı ve dinlenmelisiniz.

Çocuğunuzla görüştüğünüzde, hayatlarının ilk birkaç ayında uykuya dalmanızın ne kadar zor olduğunu anlayacaksınız.

Bu yüzden olabildiğince uyumayı unutmayın çünkü yorgun olursanız, anne olmaya alıştığınız yorucu günlere devam etmek daha da zorlaşır.

Pratik Kegel egzersizleri

Doğum gününde hazır olması gereken elastikiyeti arttırmak için perine kasını eğitin ve tonlayın. Ünlü Kegel egzersizleri idrarınızı tutmak ve serbest bırakmak istiyormuş gibi perine kaslarını gevşetmekten oluşur .

Pratik nefes teknikleri

Hazırlanmanız gereken bir anla yüzleşmek üzeresiniz. Doğum veya annelik dersleri aldıysanız, öğrendiklerinizi gözden geçirme zamanı geldi.

Daha önce bunu yapmadıysanız, o önemli anda acınızı azaltmak ve rahatlamak için  her bir aşamada uygun nefes alma tekniklerini öğrenmenin zamanı gelmiştir.

Kişisel temizlik.

Bebeğinizin doğumuna hazır olmak ister misiniz? Öyleyse, bebeğinizi tırmalamaktan kaçınmak için el ve ayak tırnaklarınızı kısa ve ojesiz tutmanız gerektiğini unutmayın.

Yüzük, küpe ve diğer takıları çıkarın. Çocuğunuz için sadece tehlikeli nesneler değil, aynı zamanda doğum kontrol odasında enfeksiyon riskine izin verebilecek steril olmayan nesnelerin girişi yasaktır.

Epilasyon şart değildir. Bunu yapmaya karar vermek size kalmıştır.

Ailenize haber verin.

Ailesi ve arkadaşlarına bilgi vermek için ideal zaman, her annenin takdirine bırakılmıştır.

Çiftin kaygısını hafifletmek için doğumdan sonra bir açıklama yapmak uygun olabilir. Bu, doğum sırasında hastanenin salonlarında bekleyen uzun bir insan hattını önleyecektir.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.