Bir Bebeğin Doğumu, Anne Babanın Aşkını Güçlendirir

Bir Bebeğin Doğumu, Anne Babanın Aşkını Güçlendirir

Son Güncelleme: 09 Mayıs, 2018

Bir bebeğin gelişi, krizdeki bir çiftle eş anlamlı olmak zorunda değildir. Aksine, bu ilişkiyi tanımlayan bölüm, çiftin yaşamının evrimi ve aşkınlığını bir arada gösterir. Ebeveynlerin sevgisini ve aile bağlarını güçlendirir.

Ancak her şey ebeveynlerin benimsediği tavırlara bağlıdır. Her bir ebeveynin bu değişimi, travma olmaksızın hayatın bir parçası olarak ve büyük bir sorumlulukla üstlenmek için sahip olduğu duygusal olgunluk, bir bebeğin bir çiftin hayatını nasıl etkileyeceğini belirler.

Bir bebeğin doğumu bir nimettir. Fakat onların gelişi, ebeveynlerin alışkanlıklarında ve rutinlerinde değişiklikler anlamına da gelir. Bebeğin gelişi, herkesin dikkatinin onun etrafında olması gerektiği anlamına gelir ve çiftin kendi ilişkilerini arka planda bırakmasına neden olur.

Bu durum düzgün bir şekilde ele alınmazsa, ilişki aşkın tükenmesi gibi sorunlara açık hâle gelebilir. İlk günleri aşabilmek için bu kılavuzu okuyun.

Beraber anne baba olurken, partnerinizle ilişkinizi korumak için bazı tavsiyeler:

Bebeğin gelişiyle beraber çiftin ilişkisini güçlendirmeye yönelik ipuçları

Bir ilişki krizinin üstesinden gelmek için hamile kalmak hiç de iyi bir fikir değildir.

Birincisi, her iki taraf da çocuk sahibi olma kararının planlanmış ve üzerinde anlaşılan bir şey olması gerektiğini açıkça anlamasıdır.

Çiftin evriminin doğal bir yönü olmalı, karşılıklı paylaşma arzusuna dayanarak, her birinin diğeri için hissettiği sevgi ve bağlılığı somutlaştırmalıdır. Aksi takdirde, işler çok kötü sonuçlanacaktır.

Bir alternatif olarak veya bir krizle yüzleşmekten kaçmak için hamile kalmaya karar vermek, korkunç bir hatadır. Bunun farkında olmalısınız.

Ekip çalışması

Bebeğiniz takım çalışmasıyla meydana getirildi ve doğumdan önceki dokuz ay da böyle olmalı. Ebeveyn olmak iki kişiyi gerektirir.

Bu nedenle anne, tüm sürece babayı dahil etmeli ve katılmasına izin vermelidir. Böylece, her ikisi de teslim edilmeksizin rollerini üstleneceklerdir.

alışveriş arabasında bebek

Baba, özellikle ilk haftalarda anne ve çocuğun öncelikli olduğunun farkında olmalıdır. Onlara destek ve arkadaşlık sağlamak son derece önemlidir.

Romantizm ve cinsellik

Bebek bezleri ve biberonlar yüzünden erotizm ve mum ışığında akşam yemeklerini unutmak zorunda değilsiniz. Tam tersine, rutinler ve bebeğin düzenli uyku programı belirlendikten sonra, ebeveynler yalnız kaldıkları bu zamandan yararlanabilirler.

Evde birbirleriyle lezzetli bir akşam yemeği yiyebilir, birlikte bir film seyredebilir veya eski günlerde olduğu gibi konuşabilirler.

Cazibeyi korumak

Anne bu hormonal atlı karıncadan geçtiği sırada belki de en büyük savunmasızlık hâlini yaşmaktadır.

Bununla birlikte, kendiniz unutmamak için çaba sarf etmelisiniz. Kendinize dikkat etmek, kendinizi şımartmak ve görünüşünüzü ihmal etmemek bu aşamada önemlidir.

Sen bir annesin, ama her şeyden öte, sen bir kadınsın ve kendini iyi hissetmek için biraz zaman ayırmalısın.

Birlikte yürüyüşe çıkın

Bebekler bir yaşına gelene kadar anne baba evde kalmak zorunda değildir. Aksine, dışarı çıkıp parkta veya sahilde aile yürüyüşleri yapmanız önerilir. Bu da çocuk için bir uyarıcı olacak ve her üçünüz için özel bir an olacaktır.

telefonla aile fotoğrafı

İletişim

Dürüst bir şekilde konuşmak, ebeveynlerin ilişkisini güçlendirmek için en önemli şeydir. Duygularınızı korkmadan, girişkenlikle iletin, bu da ortaya çıkabilecek krizlerin üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır.

Ebeveynlerin falcı olmadığını unutmayın. Onları endişelendiren şeyleri açıkça ifade etmiyorlarsa, diğer kişi bilmeyecektir.

Bir başka kilit nokta mizahtır. Birlikte gülmekten zevk alan bir çiftin başarılı olması garantidir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Bowlby, J. (1986). Vínculos afectivos: formación, desarrollo y pérdida. Madrid: Morata.
  • Bowlby, J. (1995). Teoría del apego. Lebovici, Weil-HalpernF.
  • Garrido-Rojas, L. (2006). Apego, emoción y regulación emocional. Implicaciones para la salud. Revista latinoamericana de psicología, 38(3), 493-507. https://www.redalyc.org/pdf/805/80538304.pdf
  • Marrone, M., Diamond, N., Juri, L., & Bleichmar, H. (2001). La teoría del apego: un enfoque actual. Madrid: Psimática.
  • Moneta, M. (2003). El Apego. Aspectos clínicos y psicobiológicos de la díada madre-hijo. Santiago: Cuatro Vientos.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.